Zelf bezorgdatum kiezen
De meeste variatie in smoothies en sappen
Milieu verantwoordelijke fles
100% Troeploos

Verhoog je weerstand: Voed i.p.v. vul

 In Blog, Detox Diaries, JUIZSPIRATION

Zeker nu er virussen rondzweven, is het belangrijk om je weerstand te boosten. Voedt je lichaam i.p.v. te voeden is daarom ons advies. Maak het je niet weerstand niet moeilijker en probeer juist nu veel groenten en fruit te eten en zo min mogelijk bewerkt voedsel. Dus zo min mogelijk geur-kleur en smaakstoffen. Dan hoeft je immuunsysteem zich minder te focussen op het afbreken van stoffen die het lichaam niet herkent en kan het al zijn energie gebruiken op gevaren als virussen van buitenaf?

Twee belangrijke weetjes
Wist je trouwens dat het doen van een detox jouw sowieso helpt om je weerstand te boosten? Het helpt jouw lichaam om laaggradige ontstekingen in het lichaam op te ruimen, die anders toch een continue beroep op je weerstand doen. Bij een periode van ten minste drie dagen vasten bereikt je lichaam al autofagie, waarbij het lichaam van binnenuit zich zelf gaat opruimen.

Wist je dat de lente periode de meest natuurlijke periode voor je lichaam is om een detox te doen? Van nature uit slaat je lichaam meer energie op in de winter, om zich eventueel voor te bereiden op barre, koude tijden. In de transitie periode naar de lente toe, merkt het lichaam dat het eigenlijk al die extra’s  reserves niet nodig heeft. Een detox helpt je lichaam een handje om de extra reserves sneller te lozen.

Wil jij ook de lente starten met een reset? Kijk dan eens of het doen van een detox iets voor jou is. Meer informatie over onze verschillende detox programma’s kan je vinden op onze Detox pagina

RECEPT: HOME MADE BIETEN HUMMUS

Eet de kleuren van de regenboog, zoals met deze zelfgemaakte bieten hummus. 100% troeploos. Zonder geur, kleur en smaakstoffen. Super lekker en veel gezonder dan uit een pakje uit de supermarkt!

WAT HEB JE NODIG?:

  • 4 Gekookte bietjes, in stukjes gesneden
  • 1 blik (biologische) kikkererwten, uitgelekt en omgespoeld met koud water
  • 1 knoflookteentje, fijn gehakt
  • rasp en sap van 1 citroen
  • 2-3 eetlepel Tahin (oosterse kruidenpasta)
  • klein scheutje olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • staafmixer

HOE MAAK JE HET?

Heel eerlijk, makkelijker kan haast niet. Je doet alle ingrediënten in een kom en pureert het tot een puree. Is de puree te dik, maak hem iets vloeibaarder door een klein scheutje water. Breng op smaak met zout en peper. That’s really it!

EET EN BEWAARTIPS:

De hummus is een super lekkere dip voor al je favoriete snackgroenten zoals kleine worteltjes tomaatjes of komkommer. Maar ook op een (spelt/volkoren) broodje of cracker met wat avocado en/of een gekookt eitje is het echt een heerlijke kleurrijke lunch. Bewaren kan het beste in een weckpotje wat je luchtdicht kan afsluiten. De hummus is tenslotte 100% troeploos en daardoor super vers. Ons advies is wel om hem binnen 3 dagen op te eten, maar dat lukt je vast, want hij is echt super lekker!

Eet smakelijk!

Recommended Posts

Laat een reactie achter

0
webstation webdesign webdevelopmentwordpress webdevelopmentvitamine C saladeVideo dagboek Jessica Xia