Mijn favoriete pompoen recept

Nog een paar dagen slapen en dan is het alweer Halloween. En als ik aan Halloween denk, dan denk ik aan pompoen. Dit gerecht heb ik ooit gelezen bij The Green Creator (TIP: volg deze blog voor heerlijke gezonde en makkelijke recepten!) en sindsdien is het mijn favoriete pompoen gerecht. Super easy en super feestelijk. Ik voeg soms ook nog wat feta kaas toe maar dat is natuurlijk helemaal up to you!

Eet smakelijk!

Gevulde pompoen kikkererwten salade 

Wat heb je nodig?:

·      250 gram gekookte kikkererwten (wanneer uit een glas goed afspoelen)
·      een paar eetlepels granaatappel pitjes
·      4-5 eetlepels peterselie, fijngehakt
·      een kleine pompoen
·      een eetlepel hennepzaden
·      een teentje knoflook, fijngehakt
·      peper en zout naar smaak
·      een eetlepel appel azijn en/of sap van een citroen
·      een theelepel gedroogde basilicum

Hoe maak je het?:

1.     Was de pompoen en snijd het vervolgens in tweeën. Schep de zaden eruit en plaats (de binnenkant naar beneden geplaatst) in een voorverwarmde oven. Op 180 ℃ rooster je de pompoen voor ongeveer 20 minuten (afhankelijk van je oven). Wanneer de buitenkant donkerder wordt (donker oranje) is de pompoen wel klaar. Ondertussen kook of spoel je je kikkererwten af en combineer je dit met de andere ingrediënten in een kom.


2.     Als de pompoen klaar is laat je het even afkoelen. Schraap vervolgens de puree uit de binnenkant eruit (niet alles). Als je te veel eruit schraapt zul je namelijk de salade niet makkelijk in de pompoen kunnen serveren. De buitenkant is dan namelijk te dun en zal scheuren. Meng de salade met de pompoen stukjes / puree en serveer in de pompoen.

Tip:

Gebruik een kleine pompoen. Als je een te grote pompoen gebruikt dan zal de buitenkant sneller scheuren en dan wordt het dus lastiger om deze salade in de pompoen te serveren.

bron: The green creator

GERELATEERDE BERICHTEN

  • Detox Sapkuur

    Artikel Parool: Waarom vasten goed voor je is

    Periodiek honger lijden is goed voor ons lichaam. Maar de drang om bovenmatig te eten zit diep in onze genen. Minder eten is lastiger dan af en toe niets eten. We hebben altijd geleefd onder omstandigheden waarin voedsel niet continu beschikbaar was. Pas de laatste paar honderd jaar, sinds de industriële revolutie, hebben heel veel […]

  • Detox Sapkuur

    Laaggradige ontstekingen: wat betekent dat voor je stofwisseling?

    Veel mensen hebben last van schildklierklachten door een tekort aan actief schildklierhormoon. Symptomen hiervan zijn kouwelijkheid, droge huid, vermoeidheid, haaruitval, zwakke nagels, depressieve gevoelens, gewichtstoename, obstipatie en hoofdpijn. Schildklierklachten komen veel meer bij vrouwen voor dan bij mannen. Één van de oorzaken is chronische laaggradige ontsteking. Een wat?? Een laaggradige ontsteking. Wat is dat toch, […]

  • shots

    Gember, gezond en een natuurlijke vetverbrander!

    Gember is de laatste jaren steeds bekender geworden en veel cafétjes en lunchrooms hebben inmiddels steevast verse gemberthee op de kaart staan. Heb je wel eens een gember shot van puur gembersap geprobeerd? Het is ontzettend pittig en sterk van smaak, maar wist je dat het ook heel gezond is? WAT ZEGT DE WETENSCHAP OVER […]

  • JUIZS sappen

    Say Hi tegen onze milieubewuste fles!

    Vaak worden benaderd door onze klanten met de vraag waarom wij geen glas gebruiken voor onze flessen. Wij hebben er bewust voor gekozen om geen glas te gebruiken voor onze flessen. Enerzijds kunnen we niet anders, omdat glas niet samen gaat met de HPP techniek. De waterdruk zou er voor zorgen dat het glas in duizenden […]

  • Recepten

    Week Zonder Vlees: denk eens aan de JUIZS Till Dinner recepten

    Deze week is het weer de “Week zonder Vlees”. Los van het feit dat het voor het milieu goed is als wij minder vlees eten, is het ook erg goed voor je lijf! Wist je dat je lichaam zo’n vijf dagen  (!) nodig heeft om een biefstukje volledig te verwerken? Het is daarom ook niet […]