Veelgestelde vragen

Bijgaand een overzicht van de meest gestelde vragen over onze sapkuren. Staat jouw vraag er niet bij, stel hem ons dan gerust!

FAQ sapkuur

Het doen van een sapkuur is niet zomaar iets. Daarom kunnen wij ons goed voorstellen dat je veel vragen hebt. wij hebben de meest voorkomende vragen voor jou verzameld.

3, 5 OF 7 DAGEN FAQ

Spannend, dit wordt dan jouw eerste keer! Wij raden je aan om dan met de driedaagse Till Dinner sapkuur te beginnen, dan mag je tenminste nog één lichte, vegetarische maaltijd per dag. Kan je normaalgesproken goed tegen een aantal uren zonder voedsel? Dan kan je ook gelijk voor de All Day gaan.

In principe geldt, hoe langer je een detox sapkuur doet, des te dieper zullen de resultaten zijn. Je geeft tenslotte je verteringsorganen langer de tijd om te werken aan het herstel. Ook zal je naar waarschijnlijkheid meer afvallen bij een vijfdaagse detox sapkuur dan bij een drie daagse detox, uit het logischer gevolg dat je langer in een calorie tekort zit.

Een langere detox brengt ook andere voordelen met zich mee: je zult merken dat je lichaam gaat wennen aan het niet-eten en dus minder moeite zal hebben met het vol te houden. Het wordt daarna ook makkelijker om een gezonder levensstijl ritme met minder tussendoortjes aan te leren, je lichaam is al aan veel minder eet momenten per dag gewend geraakt. Houd er alleen wel rekening mee dat hoe langer je een detox sapkuur doet, des te langer je ook de tijd moet nemen om je voeding weer op te bouwen. We begeleiden je daarom ook graag met onze coaching programma’s bij de opbouw.

Eigenlijk kunnen we hier hetzelfde antwoord geven als op de vorige vraag. In principe geldt, hoe langer je een detox sapkuur doet, des te dieper zullen de resultaten zijn. Je geeft tenslotte je verteringsorganen langer de tijd om te werken aan het herstel. Ook zal je naar waarschijnlijkheid meer afvallen bij een zevendaagse of vijfdaagse detox sapkuur dan bij een drie daagse detox, uit het logischer gevolg dat je langer in een calorie tekort zit.

Een langere detox brengt ook andere voordelen met zich mee: je zult merken dat je lichaam gaat wennen aan het niet-eten en dus minder moeite zal hebben met het vol te houden. Het wordt daarna ook makkelijker om een gezonder levensstijl ritme met minder tussendoortjes aan te leren, je lichaam is al aan veel minder eet momenten per dag gewend geraakt. Houd er alleen wel rekening mee dat hoe langer je een detox sapkuur doet, des te langer je ook de tijd moet nemen om je voeding weer op te bouwen. We begeleiden je daarom ook graag met onze coaching programma’s bij de opbouw.

SAPKUUR FAQ

Ja dat kan! De Ayurvedische voedingsleer adviseert om eens in het kwartaal een vastenperiode te plannen. Lijkt jou dat ook wat? Kies dan voor de abonnement optie in je winkelmand en neem een abonnement op je favoriete sapkuur. Je ontvangt dan maar liefst 30% korting op de prijs!

 

Nee, bij voorkeur niet. Je wilt namelijk je lichaam dwingen om een paar dagen lang geen belastende voedingsmiddelen te eten. Trek je het echt niet en moet je smokkelen, neem dan iets van rauwkost. Blijf je sporten tijdens je sapkuur, dan mag je altijd een extra eiwitten bron nemen, denk aan een handje ongebrande noten of het eiwit van een gekookt eitje.

Wij raden het af om tijdens een zwangerschap een sapkuur te doen. Wel zijn de JUIZS veggies een mooie aanvulling van extra groente gedurende jouw zwangerschap. 30 groentesapjes met allemaal ongeveer 100 gram groente. Zo kan jouw kindje al aan lekker veel groente wennen.

E

Ben jij net bevallen en geef je nog volop borstvoeding, dan raden wij af om een sapkuur te doen. Ben je de borstvoeding al lange tijd aan het afbouwen en geef je slechts af en toe nog een flesje, dan zou je de driedaagse till dinner sapkuur kunnen proberen. Stem voor de zekerheid altijd even af met je huisarts.

Bewegen is goed, ook tijdens een sapkuur. Maar luister goed naar de signalen die je lichaam afgeeft. Voel je je fit tijdens de sapkuur, dan kan je gewoon gematigd blijven sporten. Houd wel rekening met de intensiteit! Blijf je sporten tijdens je sapkuur, dan mag je altijd een extra eiwitten bron nemen, denk aan een handje ongebrande noten of het eiwit van een gekookt eitje. Wij adviseren die na je training te nemen

Neem je medicatie tegen suikerziekte? Dan adviseren wij jou om het doen van een sapkuur eerst even te overleggen met jouw behandelend arts.

 

DETOX ABONNEMENT FAQ

We geven hoge kortingen op onze abonnementen: op de detox abonnementen maar liefst 30% korting. In ruil voor die hoge korting, vragen we ook wat commitment van jou.

Het detox abonnement neem je in principe voor een jaar af, je krijgt het eerste pakket bij je aanmelding en daarna committeer je je aan nog drie keer het doen van de detox. Daarna kan je jouw detox abonnement elk moment vrijblijvend opzeggen. Een mailtje naar [email protected] is daarvoor voldoende.

De eerste keer (dus wanneer je abonnee wordt) betaal je via de website. De volgende drie keer wordt het bedrag van jouw gekozen pakket afgeschreven van jouw rekening.

Ja dat kan, alleen moeten we wel dan achteraf het verschil met elkaar verrekenen. De detox abonnementen hebben per sapkuur een andere prijs. Kies je nu voor een langere (en dus duurdere) sapkuur, dan vragen wij jou het verschil bij te betalen. Kies je nu voor een goedkopere (en dus kortere sapkuur), dan storten wij het verschil gewoon terug! We houden in deze prijsberekening natuurlijk rekening met de 30% korting die je met het abonnement op de reguliere prijs krijgt!

Ook dat is geen probleem! Geef het gewoon even door en wij schuiven het pakket een maandje op naar volgende maand. 

COLD PRESSED FAQ

Koudgeperst betekent dat bij het persen van de groente- en fruitsoorten geen hitte gebruikt wordt. Wij persen al onze groente en fruitsoorten koud én rauw. Wanneer je groente -en fruitsap verhit, kan je de vitaminen, mineralen uit als het ware uit het sap koken. Dat voorkom je door de groente -en fruit sappen koud te persen.

HPP staat voor High Pressure Processing en is een voedingstechnologie vanuit de Verenigde Staten om voedingswaren langer houdbaar te maken zonder in te boeten op de voedingswaarden of voedingskwaliteit.

Middels het gebruik van waterdruk, persen we als het ware de zuurstof uit het sap. Hierdoor blijft het sap na de persdatum vier weken gekoeld houdbaar, zonder dat het gepasteuriseerd is of dat er conserveringsmiddelen zijn toegevoegd. We leveren de sappen uit met een THT van tenminste de lengte van jouw sapkuur. Wil je de sapjes langer bewaren? Doe ze dan in de vriezer. In de vriezer blijven ze zeker zes maanden goed.

Al onze flesjes worden op de meest milieu vriendelijke manier gemaakt: 75% van de fles bestaat uit RPET, gerecycled plastic en dit kan wel tot vijf keer worden hergebruikt. 25% van de fles bestaat uit biobased plastic, dit wordt ook wel plantbased plastic genoemd en bestaat uit hernieuwbaar materiaal zoals bijvoorbeeld suikerriet afval. Onze doppen zijn bewust transparant, dat is de meest milieuvriendelijke optie omdat er geen chemicaliën nodig zijn om de doppen te kleuren. 

Wij hebben er bewust voor gekozen geen glas te gebruiken voor onze flesjes. Enerzijds kunnen we niet anders, omdat glas niet samen gaat met de HPP techniek. De waterdruk zou er voor zorgen dat het glas in duizenden stukjes uit elkaar zou springen. Anderzijds, omdat glas vaak wegens het omsmelten schadelijker voor het milieu is dan de RPET en biobased plastic die wij in onze flessen gebruiken.

Ja dat kan, sap kan je goed invriezen. Wij leveren onze sappen, smoothies en shots vers uit, dus dat betekent dat er een houdbaarheidsdatum op de dop vermeld staat. Wij zorgen er tenminste altijd voor dat je je detox sapkuur binnen de houdbaarheidsdatum kan doen, rekenend vanaf de datum van ontvangst. Wil je jouw detox sapkuur verder weg doen of is er iets tussendoor gekomen, vries dan je sapjes in. Bevroren sap blijft maanden goed.

Ja! Wanneer groente -en fruitsap zich scheidt, is dat juist een teken dat het sap heel vers en puur is. Daarom moet je altijd je JUIZS sapje even schudden voor gebruik. Wij hebben niets toegevoegd aan de sapjes, zelfs geen water. Verder zijn al onze sapjes van nature gluten -en lactose vraag

BEZORGING FAQ

Al onze pakketten worden met de speciale avond bezorgdienst van Trunkrs vers bezorgd. We houden de sapjes koel door het gebruik van icepacks; deze kan je na de levering van je pakket hergebruiken of weggooien. Je kunt bij ons kiezen voor bezorging op dinsdagavond of op donderdagavond, tussen 17:00 – 22:00 uur.

Check bij ontvangst goed de houdbaarheidsdatum op de flesjes. Wil je jouw detox sapkuur op een later moment doen of is er iets tussendoor gekomen, vries dan je sapjes in. Bevroren sap blijft tot 6 maanden goed.

Rond 14:00 uur op de gekozen leverdag, ontvang je een e-mail van onze bezorgdienst Trunkrs. Daarin ontvang je een track & trace code waarmee je het pakket live kunt volgen. Let op: de email kan ook in je spam folder terecht komen. Check deze dus ook!

Wil je toch last minute iets wijzigen? Dit kan allemaal in het track&trace portaal van Trunkrs waarvoor je de link hebt ontvangen. Hierin kan je je favoriete buren aangeven of evt. de bezorgdatum of bezorgadres wijzigen. Kom je er niet goed uit? Mail ons dan op [email protected] en we helpen je graag verder.

Wij bezorgen via het fijnmazig distributienetwerk van onze logistieke partner Trunkrs in heel Nederland en Nederlandstalig België, met uitzondering van het waddengebied. 

Nee, dat hoeft niet. In de track & trace die je op de dag van de bezorging ontvangt kan je heel nauwkeurig je pakket volgen. 

Wil je toch last minute iets wijzigen? Dit kan allemaal in het track&trace portaal van Trunkrs waarvoor je de link hebt ontvangen. Hierin kan je je favoriete buren aangeven of evt. de bezorgdatum of bezorgadres wijzigen. Kom je er niet goed uit? Mail ons dan op [email protected] en we helpen je graag verder.

In je eigen track&trace portaal van Trunkrs kan je totdat de bezorger is weggereden nog het bezorgadres wijzigen. Ook kan je aangeven dat je het pakket bij je favoriete buren afgeleverd wenst te krijgen.

HEB JE NOG EEN VRAAG EN STAAT DEZE ER NIET BIJ? STUUR ONS GERUST EEN WHATSAPPJE OP 06-12929764