Veelgestelde vragen

Bijgaand een overzicht van de meest gestelde vragen over onze detox sapkuren. Staat jouw vraag er niet bij, stel hem ons dan gerust!

FAQ DETOX

Het doen van een detox sapkuur is niet zomaar iets. Daarom kunnen wij ons goed voorstellen dat je veel vragen hebt. wij hebben de meest voorkomende vragen voor jou verzameld.

3, 5 OF 7 DAGEN FAQ

Spannend, dit wordt dan jouw eerste keer! Wij raden je aan om dan met de driedaagse Till Dinner sapkuur te beginnen, dan mag je tenminste nog één lichte, vegetarische maaltijd per dag. Kan je normaalgesproken goed tegen een aantal uren zonder voedsel? Dan kan je ook gelijk voor de All Day gaan.

In principe geldt, hoe langer je een detox sapkuur doet, des te dieper zullen de resultaten zijn. Je geeft tenslotte je verteringsorganen langer de tijd om te werken aan het herstel. Ook zal je naar waarschijnlijkheid meer afvallen bij een vijfdaagse detox sapkuur dan bij een drie daagse detox, uit het logischer gevolg dat je langer in een calorie tekort zit.

Een langere detox brengt ook andere voordelen met zich mee: je zult merken dat je lichaam gaat wennen aan het niet-eten en dus minder moeite zal hebben met het vol te houden. Het wordt daarna ook makkelijker om een gezonder levensstijl ritme met minder tussendoortjes aan te leren, je lichaam is al aan veel minder eet momenten per dag gewend geraakt. Houd er alleen wel rekening mee dat hoe langer je een detox sapkuur doet, des te langer je ook de tijd moet nemen om je voeding weer op te bouwen. We begeleiden je daarom ook graag met onze coaching programma’s bij de opbouw.

Eigenlijk kunnen we hier hetzelfde antwoord geven als op de vorige vraag. In principe geldt, hoe langer je een detox sapkuur doet, des te dieper zullen de resultaten zijn. Je geeft tenslotte je verteringsorganen langer de tijd om te werken aan het herstel. Ook zal je naar waarschijnlijkheid meer afvallen bij een zevendaagse of vijfdaagse detox sapkuur dan bij een drie daagse detox, uit het logischer gevolg dat je langer in een calorie tekort zit.

Een langere detox brengt ook andere voordelen met zich mee: je zult merken dat je lichaam gaat wennen aan het niet-eten en dus minder moeite zal hebben met het vol te houden. Het wordt daarna ook makkelijker om een gezonder levensstijl ritme met minder tussendoortjes aan te leren, je lichaam is al aan veel minder eet momenten per dag gewend geraakt. Houd er alleen wel rekening mee dat hoe langer je een detox sapkuur doet, des te langer je ook de tijd moet nemen om je voeding weer op te bouwen. We begeleiden je daarom ook graag met onze coaching programma’s bij de opbouw.

DETOX SAPKUUR FAQ

De meeste mensen die de JUIZS sapkuur deden, vielen gemiddeld 1/2-1 kilo per dag af. Wij zien graag zelf onze sapkuren als een kickstart voor een gezonde levensstijl; het meeste langdurige resultaat behaal je als je na je sapkuur ook gezond blijft eten en de bewustwording van wat je allemaal op een dag (soms gedachteloos) eet, vasthoudt. Hoeveel jij precies gaat afvallen, dat kunnen wij moeilijk van te voren aangeven. Er zijn meerdere factoren die invloed kunnen hebben of iemand gewicht verliest of niet, denk bijvoorbeeld aan hormonale schommelingen of medicijngebruik.

Ja dat kan! De ayurvedische voedingsleer adviseert om eens in het kwartaal een detox sapkuur te plannen, bij voorkeur met het wisselen van de seizoenen mee. Lijkt jou dat ook wat? Bekijk dan ook eens onze detox abonnementen en neem een abonnement op je favoriete sapkuur af. Je ontvangt dan maar liefst 30% korting op de prijs!

Nee, bij voorkeur niet. Het is wel belangrijk onder een bepaald calorie maximum te blijven om je verteringsorganen echt die rust te geven, zodat ze kunnen focussen op herstel. Trek je het echt niet en moet je smokkelen, neem dan iets van rauwkost. Blijf je sporten tijdens je detox sapkuur, dan mag je altijd een extra eiwitten bron nemen, denk aan een handje ongebrande noten of het eiwit van een gekookt eitje.

Een logisch gevolg van het doen van een detox sapkuur is dat je gewicht verliest. Wij raden het daarom af om een detox sapkuur te doen tijdens een zwangerschap. 

Een logisch gevolg van het doen van een detox sapkuur is dat je gewicht verliest. Van vrouwen die borstvoeding geven, wordt geadviseerd dat ze niet te snel mogen afvallen, maar dat dit geleidelijk moet gaan. Ben jij net bevallen en geef je nog volop borstvoeding, dan raden wij af om een detox sapkuur te doen. Ben je de borstvoeding al lange tijd aan het afbouwen en geef je slechts af en toe nog een flesje, dan zou je de driedaagse till dinner sapkuur kunnen proberen.

Bewegen tijdens een detox sapkuur is juist goed, want het draagt alleen maar bij aan eerdere afvoer van afvalstoffen. Dus vanuit dat perspectief is gematigd sporten een goed idee, maar maak het niet te gek! Je zit tenslotte in een calorie tekort, dus het zou heel logisch zijn als je gedurende de detox sapkuur minder gewicht kan wegdrukken. Blijf je sporten tijdens je detox sapkuur, dan mag je altijd een extra eiwitten bron nemen, denk aan een handje ongebrande noten of het eiwit van een gekookt eitje.

Wij hebben veel positieve reacties van klanten ontvangen met diabetes, die heel goed op het doen van de detox sapkuur reageerden en zelf betere waarden in het bloed kregen. Toch adviseren wij jou dit altijd eerst even te overleggen met jouw behandelende arts.

DETOX ABONNEMENT FAQ

We geven hoge kortingen op onze abonnementen: op de detox abonnementen maar liefst 30% korting. In ruil voor die hoge korting, vragen we ook wat commitment van jou.

Het detox abonnement neem je in principe voor een jaar af, je krijgt het eerste pakket bij je aanmelding en daarna committeer je je aan nog drie keer het doen van de detox. Daarna kan je jouw detox abonnement elk moment vrijblijvend opzeggen. Een mailtje naar hallo@juizs.nl is daarvoor voldoende.

De eerste keer (dus wanneer je abonnee wordt) betaal je via de website. De volgende drie keer wordt het bedrag van jouw gekozen pakket afgeschreven van jouw rekening.

Ja dat kan, alleen moeten we wel dan achteraf het verschil met elkaar verrekenen. De detox abonnementen hebben per sapkuur een andere prijs. Kies je nu voor een langere (en dus duurdere) sapkuur, dan vragen wij jou het verschil bij te betalen. Kies je nu voor een goedkopere (en dus kortere sapkuur), dan storten wij het verschil gewoon terug! We houden in deze prijsberekening natuurlijk rekening met de 30% korting die je met het abonnement op de reguliere prijs krijgt!

Ook dat is geen probleem! Geef het gewoon even door en wij schuiven het pakket een maandje op naar volgende maand. 

COLD PRESSED FAQ

Koudgeperst betekent dat bij het persen van de groente- en fruitsoorten geen hitte gebruikt wordt. Wij persen al onze groente en fruitsoorten koud én rauw. Hitte ontstaat door wrijving, denk bijvoorbeeld aan ronddraaiende mesjes in een blender, deze kunnen wel tot 20.000 toeren per minuut draaien. Verhitting heeft alleen als groot nadeel dat het vitaminen, mineralen en enzymen, aantast.

Koude persing is een manier van persen die is ontstaan in Thailand. Door het sap op langzame snelheid te persen en van het pulp te scheiden, blijven veruit de meeste vitaminen, mineralen en enzymen uit de rauwe groente- en fruitsoorten behouden.

HPP staat voor High Pressure Processing en is de allernieuwste technologie vanuit de Verenigde Staten om voedingswaren langer houdbaar te maken zonder in te boeten op de voedingswaarden of voedingskwaliteit. De beste manier om levend sap langer houdbaar te maken zonder dat de smaak, vitaminen, mineralen en enzymen verloren gaan, is ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk zuurstof bij komt. Zuurstof bederft immers en zorgt ervoor dat door blootstelling er aan, waardevolle vitaminen verloren gaan. 

Middels het gebruik van waterdruk, persen we als het ware de zuurstof uit het sap. Hierdoor blijft het sap na de persdatum vier weken gekoeld houdbaar, zonder dat het gepasteuriseerd is of dat er conserveringsmiddelen zijn toegevoegd. We leveren de sappen uit met een THT van tenminste de lengte van jouw sapkuur. Wil je de sapjes langer bewaren? Doe ze dan in de vriezer. In de vriezer blijven ze zeker zes maanden goed.

Al onze flesjes worden op de meest milieu vriendelijke manier gemaakt: 75% van de fles bestaat uit RPET, gerecycled plastic en dit kan wel tot vijf keer worden hergebruikt. 25% van de fles bestaat uit biobased plastic, dit wordt ook wel plantbased plastic genoemd en bestaat uit hernieuwbaar materiaal zoals bijvoorbeeld suikerriet afval. Onze doppen zijn bewust transparant, dat is de meest milieuvriendelijke optie omdat er geen chemicaliën nodig zijn om de doppen te kleuren. 

Wij hebben er bewust voor gekozen geen glas te gebruiken voor onze flesjes. Enerzijds kunnen we niet anders, omdat glas niet samen gaat met de HPP techniek. De waterdruk zou er voor zorgen dat het glas in duizenden stukjes uit elkaar zou springen. Anderzijds, omdat glas vaak wegens het omsmelten schadelijker voor het milieu is dan de RPET en biobased plastic die wij in onze flessen gebruiken.

Ja dat kan, sap kan je goed invriezen. Wij leveren onze sappen, smoothies en shots vers uit, dus dat betekent dat er een houdbaarheidsdatum op de dop vermeld staat. Wij zorgen er tenminste altijd voor dat je je detox sapkuur binnen de houdbaarheidsdatum kan doen, rekenend vanaf de datum van ontvangst. Wil je jouw detox sapkuur verder weg doen of is er iets tussendoor gekomen, vries dan je sapjes in. Bevroren sap blijft maanden goed.

BEZORGING FAQ

Wij gebruiken voor de bezorging de speciale, gekoelde koeriersdienst van Food Service Logistics Leen Menken. Al onze pakketten leveren we vers uit. Check daarom bij ontvangst goed de houdbaarheidsdatum op de flesjes. Wil je jouw detox sapkuur verder weg doen of is er iets tussendoor gekomen, vries dan je sapjes in. Bevroren sap blijft maanden goed.

De avond van te voren voorafgaand aan je bezorging, krijg je een email vanuit Leen Menken. Ook ontvang je een Track & Trace link waarmee je real time je pakketje in de gaten kan houden. Wanneer de bezorger nog een halfuur van je verwijderd is,  ontvang je een smsje met de exacte verwachte aankomst tijdstip. Ben je dan alsnog niet thuis, belt de bezorger jou en zet het pakketje voor je voordeur neer of bij de buren. 

Wij bezorgen via het fijnmazig distributienetwerk van onze logistieke partner Leen Menken in heel Nederland en Nederlandstalig België, met uitzondering van het waddengebied. Woon je op de waddeneilanden, dan kunnen we eventueel met een speciale koerier bootdienst jouw pakketje alsnog bezorgen. Houd dan wel rekening met extra bezorgkosten en extra levertijd.

Nee, dat hoeft niet. Je kan bij bestelling al een bezorgvenster selecteren waarin je wilt dat we langskomen met jouw JUIZS pakket. De avond van te voren ontvang je vanuit onze distributeur Leen Menken een email met een live track & trace. Daarop kan je de chauffeur nadat hij zijn rit gestart is precies in de gaten houden. Een half uur voor aankomst ontvang je nog een sms-je van de bezorger met de precieze verwachting op een halfuur nauwkeurig wanneer hij verwacht bij jou voor de deur te staan.

Tot 12.00 van de werkdag voorafgaand aan je initiële bezorgdatum, kan je nog wisselen van bezorgdatum, bezorgvenster of zelfs bezorgadres. Daarna lukt het niet meer, want dan hebben we de gegevens al doorgegeven aan Leen Menken.  Let op dat het kantoor van Leen Menken in het weekend gesloten is. Dus wijzigingen voor levering op maandag moeten we uiterlijk vrijdag om 12.00 weten. Even mailen naar hallo@juizs.nl is voldoende om je wijziging door te geven. Appen of bellen mag natuurlijk ook!