SAPKUUR 3 DAGEN

Alles wat je moet weten over onze driedaagse sapkuur!

3 dagen SAPVASTEN

Onze driedaagse sapkuur is onze instap sapkuur. Wij raden de driedaagse sapkuur aan wanneer je nog nooit eerder een sapkuur hebt gedaan of het normaal gesproken al erg lastig vindt om een aantal uren achter elkaar niet te eten.

Bij JUIZS vinden we het belangrijk dat je goed begeleid wordt tijdens je sapkuur. Daarom hebben we een speciaal online coaching programma ontwikkeld wat je tijdens je sapkuur kan volgen. Ook kan je al je vragen gedurende de sapkuur via onze speciale whatsapp nummer vragen. 

GA JIJ ALL DAY OF TILL DINNER?

Bij JUIZS hebben wij de driedaagse sapkuur in een all day variant en een till dinner variant. Zo is er altijd een sapkuur die past bij jouw wensen en levensstijl!

Juizs granaatappel

wanneer till dinner

De Till Dinner is onze milde sapkuur, ideaal als je nog tijdens de sapkuur wilt blijven sporten of een zware, fysieke baan hebt. Je mag nog één low carb, vegetarische maaltijd per dag? Inspiratie voor gerechten nodig? We’ve got your back, deze vind je in je pakket. Scan de QR code en maak jou favoriete recept!

wanneer all day

De All Day is onze volledige sapvastenkuur, dat betekent dat je gedurende de sapkuur dagen volledig vloeibaar gaat leven op de sappen, smoothies en shots van JUIZS. De All Day sapkuur vraagt daarom iets meer doorzettingsvermogen dan de Till Dinner, maar you can do this! 

Wat zeggen onze klanten over de 3 daagse sapkuur?

FAQ

Bijgaand een overzicht van de meest gestelde vragen over de driedaagse sapkuur. Staat jouw vraag er niet bij, stel hem ons dan gerust!

Spannend, dit wordt dan jouw eerste keer! Wij raden je aan om dan met de driedaagse Till Dinner sapkuur te beginnen, dan mag je tenminste nog één lichte, vegetarische maaltijd per dag. Kan je normaalgesproken goed tegen een aantal uren zonder voedsel? Dan kan je ook gelijk voor de All Day gaan.

Ja dat kan! De ayurvedische voedingsleer adviseert om eens in het kwartaal een detox sapkuur te plannen, bij voorkeur met het wisselen van de seizoenen mee. Lijkt jou dat ook wat? Bekijk dan ook eens onze detox abonnementen en neem een abonnement op je favoriete sapkuur af. Je ontvangt dan maar liefst 30% korting op de prijs!

Nee, bij voorkeur niet. Het is wel belangrijk onder een bepaald calorie maximum te blijven om je verteringsorganen echt die rust te geven, zodat ze kunnen focussen op herstel. Trek je het echt niet en moet je smokkelen, neem dan iets van rauwkost. Blijf je sporten tijdens je detox sapkuur, dan mag je altijd een extra eiwitten bron nemen, denk aan een handje ongebrande noten of het eiwit van een gekookt eitje.

Wat zijn de ingrediënten?

green day

alleen in de all day sapkuur
alleen in de all day sapkuur

MIx day

alleen in de all day sapkuur
alleen in de all day sapkuur

ONZE THEE

JUIZS Thee

Kruidenmelange

Kruizemunt | Mate | Honeybush | Brandnetel |     Groene thee | Puh Erh

0 kcal , 20 tot 30 porties van 1 tot 1,5 gram (20 g in zak)

WAAROM EEN SAPKUUR VANAF 3 DAGEN?

Een detox sapkuur is eigenlijk alsof je de reset knop van je lichaam indrukt. Je belast je lichaam voor een korte periode niet met het verwerken van voedsel. Dit concept wordt ook wel intermittent fasting (IF) genoemd.

Met Intermittent Fasting (IF) verleng je eigenlijk de periode waarin je je lichaam laat herstellen. Dit geeft je lichaam de kans om laaggradige ontstekingen op te ruimen. In de dagen dat je niet eet, spreek je automatisch je reserves (glycogeen en vet) aan. Hierdoor vallen de meeste van onze klanten 1/2 – 1 kilo per dag af.

Naar de gezondheidsvoordelen van vasten wordt veel wetenschappelijk onderzoek gedaan. Bijvoorbeeld naar de effecten van autofagie, het proces naar celkannibalisme. Dit ontstaat na een vasten periode van 72 uur, 3 dagen dus. Lees er meer over in onderstaand blog!

Autowattes? Wat is autofagie?
Kan je daar meer over vertellen?

BLOG

sapkuur 3 dagen

Wat is autofagie ? Cel kannibalisme klinkt heftig maar is supergezond.

Toen ik de opleiding orthomoleculaire voedingsleer volgde, vertelde de docent de volgende anekdote, die mij altijd is bijgebleven: In een wetenschappelijk onderzoek naar het effect van vasten hebben ze een keer een groep mensen voor een onbekende termijn in een bos gedropt zonder enige vorm van voeding. Iedereen in die groep had wel een of […]

Juizs rode biet
 • sapkuur 5 dagen

  Boost je vetverbranding! Een extra voordeel van vasten.

  Geschreven door Sylvia van JUIZS  (5 minuten lezen) Bij JUIZS zijn we fan van Intermittent Fasting (IF), daar zijn ook onze detox-sapkuren op gebaseerd. Veel mensen bestellen een JUIZS sapkuur omdat ze een paar kilo’s kwijt willen. Het staat eigenlijk als een logisch gevolg met elkaar in verband en je kunt het bijna in een […]

 • Detox Sapkuur

  Laaggradige ontstekingen: wat betekent dat voor je stofwisseling?

  Veel mensen hebben last van schildklierklachten door een tekort aan actief schildklierhormoon. Symptomen hiervan zijn kouwelijkheid, droge huid, vermoeidheid, haaruitval, zwakke nagels, depressieve gevoelens, gewichtstoename, obstipatie en hoofdpijn. Schildklierklachten komen veel meer bij vrouwen voor dan bij mannen. Één van de oorzaken is chronische laaggradige ontsteking. Een wat?? Een laaggradige ontsteking. Wat is dat toch, […]

 • Detox Sapkuur

  Het voordeel voor je darmen bij het doen van een detox

  Een 3, 5 of 7 daagse sapkuur kan dan echt een kickstart zijn van een gezonde levensstijl en helpt je vervolgens om even resoluut met minder goede eetgewoontes te breken en een gezonde levensstijl aan te nemen. Maar het doen van een detox sapkuur  heeft nog wel veel meer voordelen. Vooral je darmen hebben heel […]

 • Detox Sapkuur

  Artikel Parool: Waarom vasten goed voor je is

  Periodiek honger lijden is goed voor ons lichaam. Maar de drang om bovenmatig te eten zit diep in onze genen. Minder eten is lastiger dan af en toe niets eten. We hebben altijd geleefd onder omstandigheden waarin voedsel niet continu beschikbaar was. Pas de laatste paar honderd jaar, sinds de industriële revolutie, hebben heel veel […]

  Juizs venkel