Zelf bezorgdatum kiezen
De meeste variatie in smoothies en sappen
Milieu verantwoordelijke fles
100% Troeploos

Het voordeel voor je darmen bij het doen van een detox

 In Blog

Ja, het nieuwe jaar is weer een klein weekje bezig en iedereen probeert zich dit jaar echt aan zijn/haar goede voornemens te houden: minder snoepen, gezonder te eten en meer bewegen. Wij bij JUIZ~S hebben gelukkig veel vaste klanten die elk jaar het nieuwe jaar beginnen met een drie, vijf of zesdaagse detox kuur van JUIZ~S. Een JUIZ~S detox kuur kan dan echt een kickstart zijn van een gezonde levensstijl en helpt je vervolgens om even resoluut met minder goede eetgewoontes te breken en een gezonde levensstijl aan te nemen. Maar het doen van een detox heeft nog wel veel meer voordelen. Vooral je darmen hebben heel veel profijt bij het doen van een detox. Ook zo benieuwd waarom?? Je leest het hier

Je darmen worden ook wel je tweede brein genoemd en zijn ontzettend gevoelig. Misschien herken je het wel: je wordt vaak’s ochtends wakker met een platte buik maar gedurende de dag (en zeker na een maaltijd) krijg je last van een opgeblazen buik. Dit komt door kleine ontstekingen (inflammaties) in de darmen. In principe heb je van deze inflammaties weinig last, behalve dan van bovenstaande kwaaltjes. Echter, dat betekent niet dat ze er niet zijn en dat op de achtergrond je immuunsysteem hard aan het werk is om deze inflammaties in toom te houden.

Bij het doen van een detox merken mensen dat hun buik significant dunner wordt. Dit komt doordat die inflammaties in de darmen worden veroorzaakt door opgestapelde afvalstoffen. En die ben je dus nu heel hard aan het opruimen.  Net zoals als je een wondje hebt aan je hand wordt ook bij ontstekingen in de darmen de huid bij de ontsteking wat ruwer en zwelt op. Zodra de  ontstekingen door de detox weggaan, merk je dat je buik platter wordt.

No more sugar gravings
Doordat de inflammaties in je darmen opgeruimd worden, zal je ook merken dat je minder zin in zoetigheid krijgt. Er zijn drie groepen in je lichaam die schreeuwen om energie: je spieren om te bewegen, je hersenen om na te denken en je immuunsysteem om ontstekingen tegen te gaan. Nu je de ontstekingen in je darmen opgeruimd hebt, zal je immuunsysteem minder hard hoeven te werken en dus je lichaam minder de behoefte hebben aan zoet eten. Ons advies is daarom om juist ook na de detox de switch te maken en ook na de detox proberen zoetigheid te laten staan en gezond te blijven eten

Benieuwd?

Ben je benieuwd wat het effect van het doen van een detox op jouw darmen heeft? Kies dan een JUIZ~S detox naar keuze. Bij de JUIZ~S all day vervang je alle maaltijden door sapjes, bij de jUIZ~S till Dinner eet je nog wel 1 maaltijd per dag. Je kan bij ons op de site een receptenboek downloaden boordevol gezonde recepten. De detox kuren bieden we aan in periode van 3,5 en 6 dagen. En met de kortingscode #hallo2019 ontvang je 20% korting op de detox kuur van jouw keuze (de kortingscode is geldig t/m 31-01-2019 en niet icm andere kortingen).

Recente blogs

Laat een reactie achter

0
webstation webdesign webdevelopmentwordpress webdevelopmentpompoensapkuur