Verschil tussen sapkuur All Day & Till Dinner

Een detox sapkuur is perfect voor mensen die hun lichaam willen reinigen en snel gewicht willen verliezen. Je kiest er bij een detox sapkuur voor om een aantal dagen geen vaste voeding te eten.

Het kan lastig zijn om een sapkuur vol te houden als je geen vaste voeding mag eten. Je krijgt namelijk een hongergevoel waardoor het heel verleidelijk wordt om toch even snel iets te snacken. Als je toch snackt dan verminder je de effectiviteit van de sapkuur. We hebben hier echter iets op bedacht.

JUIZS biedt 2 verschillende soorten sapkuren aan. De All Day sapkuur waarbij je een aantal dagen volledig op onze sappen & shots leeft. Daarnaast is er ook de Till Dinner sapkuur. Dit is onze ‘milde’ sapkuur waarbij je overdag onze sappen & shots drinkt en in de avond een (lichte) vegetarische maaltijd nuttigt. Wat lijkt jou wat? Lees snel verder!

 

All day sapkuur

Het spreekt waarschijnlijk al voor zich wat een All Day programma inhoudt. Dit betekent dat je de hele dag niks anders mag consumeren dan de koudgeperste sappen; water en thee vormen hier een uitzondering op. Dit programma is het effectiefst, want je ontziet je lichaam volledig van vaste voeding. Hierdoor krijgen de organen die het spijsverteringsproces in gang houden echt de kans om te ontgiften.

Om de gezondheidsvoordelen van het vasten te ervaren, wordt een minimale duur van 3 dagen aangeraden.
De detox sapkuur van 3 dagen is daarvoor ontworpen en een instapmodel vooral bedoeld voor mensen die nog niet veel ervaring hebben met sapkuren. De gezondheidsvoordelen van het sappen vasten zullen dieper zijn, indien je de vasten periode langer vol kan houden, bijvoorbeeld 5 of 7 dagen.

Bij JUIZS.nl worden de sapkuren van 5 en 7 dagen voorzien van persoonlijk advies. Je krijg advies op maat waarbij wordt gekeken wat het beste voor jou werkt. Op deze manier haal je het maximale uit de detox sapkuur en ontvang je adviezen mee voor je eetpatroon na de detox.

Till dinner sapkuur

Wil je liever kiezen voor een wat mildere sapkuur? Dan kun je ook kiezen voor een till dinner sapkuur. Till dinner houdt in dat je één vegetarische maaltijd per dag mag consumeren. Dit maakt een langere sapkuur, zoals een detox sapkuur van 5 dagen, een stuk dragelijker. Meestal betreft dit het dinner, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om in de avond door te gaan met de sapkuur en te kiezen voor een vegetarische maaltijd midden op de dag.

Een 3-daagse till dinner detox sapkuur is ideaal voor mensen die nog nooit een sapkuur hebben geprobeerd. Het geeft de kans om te experimenteren zodat je kunt bepalen wat de beste sapkuur voor jou is. Ook voor mensen die een sapkuur van 5 of 7 dagen net te zwaar vinden, maar die het toch graag willen proberen, kan een till dinner programma een goede oplossing bieden. 

Natuurlijk is het gewichtsverlies bij till dinner lager dan bij all day, omdat je toch iets van vast voedsel binnenkrijgt. Aan de andere kant het is wel een stuk makkelijker vol te houden. Het is dus een afweging die je zelf moet maken: het maximale uit de sapkuur halen of het net iets rustiger aan doen.

GERELATEERDE BERICHTEN

 • Geen onderdeel van een categorie

  5 redenen voor een zomer detox

  Door Sylvia van JUIZS Het is zomer! Hét moment om te genieten van het leven en jezelf weer op te laden. Ga jij hartje zomer naar het buitenland of kies je liever voor een verblijf in eigen land? Straks als voor mij de zomervakantie start ga ik met mijn bonus gezin – mijn vriend heeft 2 […]

 • Detox Sapkuur

  De beste sapkuur

  Wil je graag afvallen of je lichaam resetten? Dan kan het interessant zijn om een sapkuur te overwegen. Bij een sapkuur vervang je de dagelijkse voeding door een set aan verschillende sappen. Je stapt voor een paar dagen volledig over op een vloeibaar dieet.  Een detox sapkuur heeft verschillende voordelen voor je lichaam. Je zult […]

 • Detox Sapkuur

  Intermittent fasting

  Een ontzettend populaire gezondheids- en fitnesstrend is intermittent fasting. Hier gaat het om afwisselende cycli van vasten en eten. Veel onderzoeken hebben aangetoond dat dit kan leiden tot gewichtsverlies en een verbeterde metabolisme. Wij leggen je uit wat intermittent fasting is en wat de voordelen ervan zijn. Wat is intermittent fasting? De meesten vasten al […]

 • Detox Sapkuur

  Artikel Parool: Waarom vasten goed voor je is

  Periodiek honger lijden is goed voor ons lichaam. Maar de drang om bovenmatig te eten zit diep in onze genen. Minder eten is lastiger dan af en toe niets eten. We hebben altijd geleefd onder omstandigheden waarin voedsel niet continu beschikbaar was. Pas de laatste paar honderd jaar, sinds de industriële revolutie, hebben heel veel […]

 • Detox Sapkuur

  Hoe krijg je een Summer body?

  Een vraag die bij veel klanten van JUIZS speelt, ‘Hoe krijg je een summer body?’. Wij geven je aan de hand van dit blog tips en ja deze tips zijn voor iedereen haalbaar! Een lichaam om trots op te zijn Een summer body is een lichaam waar je trots op bent en je zelfverzekerd in […]