Verschil all day / till dinner

Een detox sapkuur is perfect voor mensen die hun lichaam willen reinigen en snel gewicht willen verliezen. Je kiest er bij een detox sapkuur voor om een paar dagen geen vaste voeding te eten. Het eten van patat, hamburgers en pizza’s is dus uit den boze. 

Het is begrijpelijk dat het lastig kan zijn om een dergelijke sapkuur zolang vol te houden als je geen vaste voeding mag eten. Je krijgt namelijk een hongergevoel waardoor het heel verleidelijk wordt om toch even snel iets te snacken. Dit zou geen goede zaak zijn, want hiermee verminder je zelf de effectiviteit van de sapkuur. 

Gelukkig kun je het wat makkelijker maken voor jezelf. Er zijn namelijk sapkuren beschikbaar die iets milder zijn waardoor je het makkelijk volhoudt. Kies bijvoorbeeld voor een till dinner programma in plaats van een all day programma.

All day sapkuur

Het spreekt waarschijnlijk al voor zich wat een all day programma inhoudt. Dit betekent dat je de hele dag niks anders mag consumeren dan de koudgeperste sappen; water en thee vormen hier een uitzondering op. Dit programma is het effectiefst, want je ontziet je lichaam volledig van vaste voeding. Hierdoor krijgen de organen die het spijsverteringsproces in gang houden echt de kans om te ontgiften.

Om de gezondheidsvoordelen van het vasten te ervaren, wordt een minimale duur van 3 dagen aangeraden.
De detox sapkuur van 3 dagen is daarvoor ontworpen en een instapmodel vooral bedoeld voor mensen die nog niet veel ervaring hebben met sapkuren. De gezondheidsvoordelen van het sappen vasten zullen dieper zijn, indien je de vasten periode langer vol kan houden, bijvoorbeeld 5 of 7 dagen.

Bij JUIZS.nl worden de sapkuren van 5 en 7 dagen voorzien van persoonlijk advies. Je krijg advies op maat waarbij wordt gekeken wat het beste voor jou werkt. Op deze manier haal je het maximale uit de detox sapkuur en ontvang je adviezen mee voor je eetpatroon na de detox.

Juizs google shopping 3 dagen v2-15

Till dinner sapkuur

Wil je liever kiezen voor een wat mildere sapkuur? Dan kun je ook kiezen voor een till dinner sapkuur. Till dinner houdt in dat je één vegetarische maaltijd per dag mag consumeren. Dit maakt een langere sapkuur, zoals een detox sapkuur van 5 dagen, een stuk dragelijker. Meestal betreft dit het dinner, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om in de avond door te gaan met de sapkuur en te kiezen voor een vegetarische maaltijd midden op de dag.

Een 3-daagse till dinner detox sapkuur is ideaal voor mensen die nog nooit een sapkuur hebben geprobeerd. Het geeft de kans om te experimenteren zodat je kunt bepalen wat de beste sapkuur voor jou is. Ook voor mensen die een sapkuur van 5 of 7 dagen net te zwaar vinden, maar die het toch graag willen proberen, kan een till dinner programma een goede oplossing bieden. 

Natuurlijk is het gewichtsverlies bij till dinner lager dan bij all day, omdat je toch iets van vast voedsel binnenkrijgt. Aan de andere kant het is wel een stuk makkelijker vol te houden. Het is dus een afweging die je zelf moet maken: het maximale uit de sapkuur halen of het net iets rustiger aan doen.

Juizs google shopping 5 dagen v2-18

GERELATEERDE BERICHTEN

 • Detox Sapkuur

  Sapvasten

  Hoewel sapvasten al enkele jaren bestaat, is het onlangs pas populair geworden. Er is een toename van detox diëten met sappen op sociale media, in documentaires, boeken en meer. Velen kiezen voor sapvasten om hun dieet te veranderen, in de hoop een vliegende start te maken naar een betere gezondheid, darmgezondheid en gewichtsverlies. Maar wat […]

 • Detox Sapkuur

  De beste sapkuur

  Wil je graag afvallen of je lichaam resetten? Dan kan het interessant zijn om een sapkuur te overwegen. Bij een sapkuur vervang je de dagelijkse voeding door een set aan verschillende sappen. Je stapt voor een paar dagen volledig over op een vloeibaar dieet.  Een detox sapkuur heeft verschillende voordelen voor je lichaam. Je zult […]

 • Detox Sapkuur

  Intermittent fasting

  Een ontzettend populaire gezondheids- en fitnesstrend is intermittent fasting. Hier gaat het om afwisselende cycli van vasten en eten. Veel onderzoeken hebben aangetoond dat dit kan leiden tot gewichtsverlies en een verbeterde metabolisme. Wij leggen je uit wat intermittent fasting is en wat de voordelen ervan zijn. Wat is intermittent fasting? De meesten vasten al […]

 • Detox Sapkuur

  Zo bereid je je voor op een detox sapkuur

  Een detox sapkuur is de eerste stap naar een gezondere levensstijl. Maar zonder enige voorbereiding een detox beginnen is de eerste en grootste fout die de meeste mensen maken. Je lichaam een aantal dagen ervoor al goed voorbereiden zal ervoor zorgen dat de detox sapkuur soepel verloopt en je lichaam zal je uiteindelijk erg dankbaar […]

 • Detox Sapkuur

  Je lever reinigen doe je met onze tips

  De lever is een belangrijk orgaan voor het lichaam en vervult meerdere functies, van het verwijderen van gifstoffen tot het produceren en uitscheiden van gal. Ook zorgt het voor de aanmaak van essentiële eiwitten en cholesterol, slaat het mineralen en ijzer op en vernietigt het oude rode bloedcellen.  Er zijn een aantal symptomen waardoor je […]

 • Detox Sapkuur

  Artikel Parool: Waarom vasten goed voor je is

  Periodiek honger lijden is goed voor ons lichaam. Maar de drang om bovenmatig te eten zit diep in onze genen. Minder eten is lastiger dan af en toe niets eten. We hebben altijd geleefd onder omstandigheden waarin voedsel niet continu beschikbaar was. Pas de laatste paar honderd jaar, sinds de industriële revolutie, hebben heel veel […]