Verschil tussen sapkuur All Day & Till Dinner

Een detox sapkuur is perfect voor mensen die hun lichaam willen reinigen en snel gewicht willen verliezen. Je kiest er bij een detox sapkuur voor om een aantal dagen geen vaste voeding te eten.

Het kan lastig zijn om een sapkuur vol te houden als je geen vaste voeding mag eten. Je krijgt namelijk een hongergevoel waardoor het heel verleidelijk wordt om toch even snel iets te snacken. Als je toch snackt dan verminder je de effectiviteit van de sapkuur. We hebben hier echter iets op bedacht.

JUIZS biedt 2 verschillende soorten sapkuren aan. De All Day sapkuur waarbij je een aantal dagen volledig op onze sappen & shots leeft. Daarnaast is er ook de Till Dinner sapkuur. Dit is onze ‘milde’ sapkuur waarbij je overdag onze sappen & shots drinkt en in de avond een (lichte) vegetarische maaltijd nuttigt. Wat lijkt jou wat? Lees snel verder!

 

All day sapkuur

Het spreekt waarschijnlijk al voor zich wat een All Day programma inhoudt. Dit betekent dat je de hele dag niks anders mag consumeren dan de koudgeperste sappen; water en thee vormen hier een uitzondering op. Dit programma is het effectiefst, want je ontziet je lichaam volledig van vaste voeding. Hierdoor krijgen de organen die het spijsverteringsproces in gang houden echt de kans om te ontgiften.

Om de gezondheidsvoordelen van het vasten te ervaren, wordt een minimale duur van 3 dagen aangeraden.
De detox sapkuur van 3 dagen is daarvoor ontworpen en een instapmodel vooral bedoeld voor mensen die nog niet veel ervaring hebben met sapkuren. De gezondheidsvoordelen van het sappen vasten zullen dieper zijn, indien je de vasten periode langer vol kan houden, bijvoorbeeld 5 of 7 dagen.

Bij JUIZS.nl worden de sapkuren van 5 en 7 dagen voorzien van persoonlijk advies. Je krijg advies op maat waarbij wordt gekeken wat het beste voor jou werkt. Op deze manier haal je het maximale uit de detox sapkuur en ontvang je adviezen mee voor je eetpatroon na de detox.

Till dinner sapkuur

Wil je liever kiezen voor een wat mildere sapkuur? Dan kun je ook kiezen voor een till dinner sapkuur. Till dinner houdt in dat je één vegetarische maaltijd per dag mag consumeren. Dit maakt een langere sapkuur, zoals een detox sapkuur van 5 dagen, een stuk dragelijker. Meestal betreft dit het dinner, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om in de avond door te gaan met de sapkuur en te kiezen voor een vegetarische maaltijd midden op de dag.

Een 3-daagse till dinner detox sapkuur is ideaal voor mensen die nog nooit een sapkuur hebben geprobeerd. Het geeft de kans om te experimenteren zodat je kunt bepalen wat de beste sapkuur voor jou is. Ook voor mensen die een sapkuur van 5 of 7 dagen net te zwaar vinden, maar die het toch graag willen proberen, kan een till dinner programma een goede oplossing bieden. 

Natuurlijk is het gewichtsverlies bij till dinner lager dan bij all day, omdat je toch iets van vast voedsel binnenkrijgt. Aan de andere kant het is wel een stuk makkelijker vol te houden. Het is dus een afweging die je zelf moet maken: het maximale uit de sapkuur halen of het net iets rustiger aan doen.

GERELATEERDE BERICHTEN

 • Detox Sapkuur

  Diëten vs Detoxen

  Diëten en detoxen, wat zijn de verschillen? Je leest het in dit blog! HOE SNEL BEREIK IK EEN GEZONDE LEVENSSTIJL? Als je begint met diëten start je met een bepaald eetpatroon en kan je pas over een langere termijn (aantal maanden) bekijken of dit eetpatroon jou helpt met afvallen. De kans dat je na een […]

 • sapkuur 5 dagen

  Boost je vetverbranding! Een extra voordeel van vasten.

  Geschreven door Sylvia van JUIZS  (5 minuten lezen) Bij JUIZS zijn we fan van Intermittent Fasting (IF), daar zijn ook onze detox-sapkuren op gebaseerd. Veel mensen bestellen een JUIZS sapkuur omdat ze een paar kilo’s kwijt willen. Het staat eigenlijk als een logisch gevolg met elkaar in verband en je kunt het bijna in een […]

 • Detox Sapkuur

  Waarom een detox sapkuur in de lente een heel goed idee is!

  Mijn oma hield ieder voorjaar een grote lente schoonmaak. De dikke wintertruien werden opgeruimd, de ramen werden eens goed gezeemd en de gordijnen goed gewassen. Je voelde letterlijk de schone, frisse lentelucht het huis weer binnenstromen. De Ayurveda raadt ook aan om zo’n lente schoonmaak voor je lichaam te plannen. Ayurveda is misschien wel de […]

 • Detox Sapkuur

  Intermittent fasting

  Een ontzettend populaire gezondheids- en fitnesstrend is intermittent fasting. Hier gaat het om afwisselende cycli van vasten en eten. Veel onderzoeken hebben aangetoond dat dit kan leiden tot gewichtsverlies en een verbeterde metabolisme. Wij leggen je uit wat intermittent fasting is en wat de voordelen ervan zijn. Wat is intermittent fasting? De meesten vasten al […]

 • Detox Sapkuur

  Je lever reinigen doe je met onze tips

  De lever is een belangrijk orgaan voor het lichaam en vervult meerdere functies, van het verwijderen van gifstoffen tot het produceren en uitscheiden van gal. Ook zorgt het voor de aanmaak van essentiële eiwitten en cholesterol, slaat het mineralen en ijzer op en vernietigt het oude rode bloedcellen.  Er zijn een aantal symptomen waardoor je […]

 • Detox Sapkuur

  De beste sapkuur

  Wil je graag afvallen of je lichaam resetten? Dan kan het interessant zijn om een sapkuur te overwegen. Bij een sapkuur vervang je de dagelijkse voeding door een set aan verschillende sappen. Je stapt voor een paar dagen volledig over op een vloeibaar dieet.  Een detox sapkuur heeft verschillende voordelen voor je lichaam. Je zult […]