De voordelen van groene bladgroenten

Groene bladgroenten zijn van alle groenten het meest rijk aan belangrijke voedingsstoffen. Dit betekent niet dat je nu alleen nog maar groene bladgroenten moet eten, maar het betekent wel dat het goed is om dagelijks één of meerdere porties groene bladgroenten te eten. Waarom is dit slim om te doen? En wat maakt groene bladgroenten zo gezond?

Bladgroenten: Bescherming tegen hart- en vaatziekten

Diverse grote onderzoeken hebben aangetoond dat groene bladgroenten en rode biet het meest beschermend zijn tegen hart- en vaatziekten. Deze groenten zijn toevallig ook rijk aan nitraat en dit stofje lijkt een positief effect te hebben op de gezondheid. Het verlaagt onder andere de bloeddruk en een lagere bloeddruk is beter voor het hart- en vatenstelsel. Daarnaast ondersteunt nitraat de spierwerking en zorgt het hierdoor voor betere sportprestaties.

Kom maar op met die micronutriënten!

Een andere reden waarom groene bladgroenten zo gezond zijn, heeft te maken met de micronutriënten. Dit zijn stofjes die geen calorieën leveren, maar net als vitamines en mineralen, wel heel belangrijk zijn voor diverse processen in het lichaam. Groene bladgroenten bevatten de meeste micronutriënten van alle voedingsmiddelen. Dit betekent niet dat je alle andere groenten kan laten staan, want iedere soort groente bevat weer andere soorten micronutriënten. Dit is één van de redenen waarom het zo belangrijk is om je voeding te variëren.

De micronutriënten in groene bladgroenten zijn zeer belangrijk bij het reinigen van je lichaam. Ze ondersteunen de lever, dit orgaan kan je ook wel zien als de grote schoonmaak fabriek van je lichaam. Als je lever goed werkt en voldoende ondersteuning krijgt, zie je dit terug in je huid en haar, maar ook in je energielevel, spierfunctie en darmgezondheid.

Wil je een dagelijkse detox doen? Zorg er dan voor dat je in iedere maaltijd groene bladgroenten verwerkt. Dit lijkt een grote uitdaging, maar met een groene smoothie bowl als ontbijt, een groene salade als lunch en een warm gerecht met diverse soorten groenten als avondmaaltijd heb je dit zo voor elkaar.

Biologische beschikbaarheid en cold pressed juices

Een nadeel van het eten van groene groenten is dat de biologische beschikbaarheid van de micronutriënten wat lager is. Dit betekent dat er wel heel veel micronutriënten in groene bladgroenten zitten, maar dat je lichaam deze voedingsstoffen niet zo makkelijk opneemt. Dit komt door de vezels en stevige celwanden in groene bladgroenten.

De biologische beschikbaarheid van rauwe bladgroenten is het laagste, maar als je bladgroenten in een coldpressed juice of smoothie verwerkt, wordt die biologische beschikbaarheid direct veel hoger. Omdat de cellen van de groenten kapot worden geperst, wordt het voor je lichaam een stuk makkelijker om alle voedingsstoffen uit de groene groenten op te nemen. Ook is het belangrijk om te kauwen op je sap, hiermee maak je spijsverteringsenzymen aan en kan je lichaam de coldpressed juice nog beter verteren.

Een andere manier om zoveel mogelijk voedingsstoffen uit groene bladgroenten op te nemen is door te kiezen voor groene cold pressed juices. De hoeveelheid groenten die gebruikt worden voor één flesje JUIZS, kan je nooit in één keer eten. Echter zit de hoeveelheid micronutriënten uit die berg groenten wel in dat ene flesje sap. Doordat de vezels grotendeels zijn achtergebleven in de juicer, kan je lichaam al deze micronutriënten nog makkelijker opnemen. Dit is bij de micronutriënten uit groenten is dit een groot voordeel! Heb jij jouw green juice voor vandaag al klaarstaan?

GERELATEERDE BERICHTEN

  • Detox Review

    JUIZS Detox Sapkuur review van Jasmina

    Jasmina van Sparklesinsides heeft onlangs een JUIZS Detox Sapkuur gedaan. Ze vond het lang niet altijd even makkelijk en heeft soms ook een beetje gesmokkeld, maar heeft toch hele mooie resultaten gehaald. Ook geeft ze aan dat ze als diabetes 1 patiënt hele stabiele waarden had gedurende de detox. Lees haar eerlijke blog hier: Onlangs […]

  • JUIZS sappen

    Vitaminen & Corona

    Er is nog steeds heel veel onduidelijk over het Corona virus, maar langzaam maar zeker druppelt er beetje bij beetje steeds meer informatie binnen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf ook een beetje Corona-moe word, net als volgens mij de rest van Nederland. Inmiddels is het wel algemeen bekend dat indien je overgewicht hebt, […]

  • JUIZS sappen

    Het verschil tussen HPP en Pasteurisatie

    Eigenlijk zou je voor het maximum behoud van vitaminen een sapje gelijk moeten opdrinken direct nadat het geperst is. Maar dat gaat natuurlijk niet, wij staan lang niet altijd naast jou wanneer jij zin hebt in een cold pressed juice. Invriezen is ook niet ideaal, want door de ijskristallen in het sap, krijg je vlok […]

  • JUIZS sappen

    Say Hi tegen onze milieubewuste fles!

    Vaak worden benaderd door onze klanten met de vraag waarom wij geen glas gebruiken voor onze flessen. Wij hebben er bewust voor gekozen om geen glas te gebruiken voor onze flessen. Enerzijds kunnen we niet anders, omdat glas niet samen gaat met de HPP techniek. De waterdruk zou er voor zorgen dat het glas in duizenden […]

  • JUIZS sappen

    Keep it Cool! Het unieke logistieke proces van JUIZS

    Om jouw sappen gekoeld bij jou thuis te krijgen, werken wij nauw samen met Leen Menken FoodService Logistics. Een pakket versturen naar een JUIZS klant is één. Maar een pakket versturen dat gekoeld moet blijven, is twee. Droog ijs, ice packs of isolerende verpakkingen worden vaak gebruikt om dit soort pakketten te versturen, maar daar mee is […]