Top 10 detox groente en fruit soorten

Ontgiften is belangrijk om afval- en gifstoffen kwijt te raken. De kracht van dit reinigingsproces kan je vergroten als je ervoor zorgt dat je bepaalde groente en fruit tot je neemt. Ik heb met het JUIZS team een top 10 gemaakt van groente en fruit die dit proces versterken. Het zal je waarschijnlijk niet verbazen, maar veel van onderstaande groente en fruitsoorten en genoemde specerijen, vind je terug in onze detox sapkuren!

1. grapefruit

Grapefruit kan net zo effectief zijn als sommige medicijnen. Het helpt bijvoorbeeld bij diabetes, een te hoog cholesterolgehalte, kanker, tandvleesontsteking, maagzweren en gewichtstoename. Ook zorgt grapefruit ervoor dat je lever meer energie krijgt om slechte stoffen uit te schakelen.

2. Wortel

Wortel is een zeer krachtige detox-groente, dat is ook de reden dat het in een aantal JUIZS sappen terugkomt. Ze zijn ontzettend goed voor je hart en zorgen voor een algehele verbetering van het immuunsysteem.

3. Komkommer

Even snel een stukje komkommer is zo’n makkelijke snack, maar zo gezond! Komkommers helpen bij de spijsvertering en hebben een zuiverend effect op de lever. En omdat ze zo veel water bevatten, zorgen ze er ook nog eens voor dat je vaker moet plassen, waardoor je dus weer gifstoffen uitplast.

4. Bieten

Je vindt ze vies of je vindt ze heerlijk, volgens mij is er geen tussenweg. Mocht je ze lekker vinden dan kan ik je blij maken want bieten zijn super gezond! Bieten bevatten ijzer, calcium en een antioxidant genaamd betaïne, dat onder andere cellen in de lever herstelt. De lever is tijdens detoxen een belangrijke plek in het lichaam. Ook zorgen bieten ervoor dat de lichaamscellen eenvoudiger zuurstof kunnen opnemen. Dankzij bieten krijg je daarom meer energie, verlaagt het je bloeddruk, wordt afvallen makkelijker en wordt de kans op het krijgen van kanker kleiner.

5. kokoswater

Nog zo’n ingrediënt waar je of lovers of haters in hebt! Ook kokoswater is super gezond vanwege de vele mineralen en elektrolyten die het bevat. Elektrolyten zorgen ervoor dat je vochtbalans zich weer herstelt, veel sneller dan gewoon water, waar geen elektrolyten in zitten. We hebben daarom ook kokoswater aan de sapkuren toegevoegd als extraatje. Daarnaast is het laag in calorieën en bevat het de mineralen kalium, magnesium, natrium en calcium. Tip: kokoswater is door haar kracht in het herstellen van de vochtbalans, de ideale low-calorie sportdrankje voor na een stevige work-out!

6. avocado

Nog altijd populair en dat is niet alleen vanwege de smaak en structuur. Avocado bevat veel vezels, vitaminen, mineralen en antioxidanten. Het is rijk aan eiwitten en gezonde vetten en staat bekend om zijn vele gezonde eigenschappen. Een avocado past goed in een koolhydraatarm ontbijt. Daarnaast maakt je lichaam met behulp van avocado extra glutathion aan. Glutathion is een lichaamseigen antioxidant die verantwoordelijk is voor het neutraliseren van vrije radicalen in je lichaam.

7. Citroen

Omdat citroen rijk is aan vitamine C en antioxidanten, heeft het een goede invloed op je spijsvertering. Het helpt de lever om giftige stoffen op te lossen en geeft een boost aan ‘verstopte darmen’. We beginnen daarom ook in de detox sapkuren de dag met een glas lauwwarm water met een schijfje citroen en himalaya zout om het metabolisme te activeren.

8. gember

Net zoals cafeïne, gaat ook gember een opgeblazen gevoel tegen. Daarnaast ‘bevrijdt’ het de dikke darm van afval- en gifstoffen. Verder zorgt het voor een optimalisatie van het spijsverteringsproces en verbetert het je metabolisme.

9. Bleekselderij

Bleekselderij is rijk aan bètacaroteen. In het lichaam wordt dit omgezet in vitamine A. Het zorgt voor een goede weerstand en is belangrijk voor het gezichtsvermogen. Daarnaast ook voor gezonde botten, tanden, huid en voor de groei. Ook zijn er aanwijzingen dat bètacaroteen een anti-oxidatieve werking heeft en de lichaamscellen beschermt tegen vrije radicalen. Deze groente mag niet ontbreken in een detox!

Zie ik je deze week bij de groenteboer? 😉

Liefs, Sylvia

 

 

Bronnen:

https://www.leefpuurnatuur.nl/ontgiftende-voeding/

https://www.gezondheidsnet.nl/groente-en-fruit/zo-gezond-is-bleekselderij

GERELATEERDE BERICHTEN

 • JUIZS sappen

  Say Hi tegen onze milieubewuste fles!

  Regelmatig krijgen wij de vraag waarom wij geen glas gebruiken in plaats van onze plasticflessen. Wij hebben er bewust voor gekozen om geen glas te gebruiken voor onze flessen. Enerzijds kunnen we niet anders, omdat glas niet samen gaat met de unieke HPP techniek. De flessen worden onder waterdruk behandeld om zoveel mogelijk zuurstof uit de […]

 • JUIZS sappen

  De voordelen van groene bladgroenten

  Groene bladgroenten zijn van alle groenten het meest rijk aan belangrijke voedingsstoffen. Dit betekent niet dat je nu alleen nog maar groene bladgroenten moet eten, maar het betekent wel dat het goed is om dagelijks één of meerdere porties groene bladgroenten te eten. Waarom is dit slim om te doen? En wat maakt groene bladgroenten […]

 • JUIZS sappen

  Het verschil tussen HPP en Pasteurisatie

  5 minuten leestijd ‘Hoe lang zijn jullie sappen houdbaar?’ is een vraag die wij regelmatig gesteld krijgen. Hier kunnen wij niet zomaar een antwoord op gegeven omdat dit ieder moment kan verschillen en ook per smaak kan verschillen. Als je sappen van ons ontvangt controleer dan altijd de houdbaarheid, deze vind je op de dop. […]