Say Hi tegen onze milieubewuste fles!

Regelmatig krijgen wij de vraag waarom wij geen glas gebruiken in plaats van onze plasticflessen. Wij hebben er bewust voor gekozen om geen glas te gebruiken voor onze flessen. Enerzijds kunnen we niet anders, omdat glas niet samen gaat met de unieke HPP techniek. De flessen worden onder waterdruk behandeld om zoveel mogelijk zuurstof uit de fles te halen, dit heeft een positief effect op de houdbaarheid en is volledig natuurlijk, het tast het product in de fles niet aan. Maar de waterdruk zou er wel voor zorgen dat het glas kapot zou gaan en dat kan natuurlijk niet. Echter kiezen we ook niet voor glas omdat het omsmelten toch nog erg schadelijk is voor het milieu. Gelukkig hebben we een heel goed alternatief: wij stellen graag aan jullie voor: onze milieu bewuste fles en ontleden hem graag stap voor stap:

1) doorzichtige dop

Wij hebben bewust gekozen voor een doorzichtige dop voor onze flessen. Hierdoor zijn er geen chemicaliën nodig geweest om de dop te kleuren. 

2) 25 % biobased plastic

25% van de daadwerkelijke fles bestaat uit biobased plastic, dit wordt ook wel plantbased plastic genoemd. Biobased plastic bestaat uit hernieuwbaar materiaal zoals bijvoorbeeld suikerriet afval en is volledig biologisch afbreekbaar.

3) 75 % RPET Plastic

75% van de fles bestaat uit RPET. RPET staat voor gerecycled PET (PET is het plastic wat gebruikt wordt voor het maken van drinkflessen) Dit gerecyclede plastic kan wel tot vijf keer hergebruikt worden. 

Al met al dus een hele milieubewuste fles en daar zijn we erg trots op! Uiteraard hoort hij na het leegdrinken het liefste bij het gescheiden afval voor plastic, veel gemeenten hebben daar een aparte afvalstroom voor ingeregeld. Op die manier wordt het plastic weer opnieuw gebruikt! 

GERELATEERDE BERICHTEN

  • Geen onderdeel van een categorie

    NIEUW: Meal plan voor JUIZS abonnees

    Mensen stimuleren net iets gezonder te gaan eten, dat is mijn passie en de reden waar JUIZS uit is ontstaan. En daarin willen we verder gaan dan alleen sapkuren en gezonde sappen bieden.  Daarom hebben we besloten de dienstverlening voor de JUIZS abonnees, onze trouwste klanten, nog verder uit te breiden. Vanaf nu ontvang je […]

  • JUIZS sappen

    Het verschil tussen HPP en Pasteurisatie

    ‘Hoe lang zijn de sappen houdbaar?’ is een vraag die wij vaak gesteld krijgen. Hier kan niet zomaar een antwoord op gegeven worden omdat dit elke keer kan verschillen en sowieso per smaak kan verschillen. Check dus altijd even de houdbaarheid van de producten, deze vind je op de dop. Wij garanderen altijd minimaal 7 […]

  • Recepten

    Recept: mungbonen soep

    Mungbonen? Geen straf als je er nog nooit eerder van gehoord hebt, dat was mij bij ook het geval. Als kiem kennen we ze echter maar al te goed; de taugé in je loempia is het mini plantje dat namelijk groeit uit de mung boon. Tijdens mijn yoga teacher training vertelde mede cursist Jenny over […]

  • Recepten

    Recept: vegan breakfast bowl

    Loop je al een tijdje met het idee om een sapkuur van JUIZS te gaan doen, maar weet je niet zo goed hoe je lichaam gaat reageren en stel je het daarom uit? No worries. Wij begeleiden je voor én na de sapkuur met tips voor het af- en opbouwen van je normale eetpatroon. Zo […]

  • Geen onderdeel van een categorie

    Gezonde kerstrecepten

    RECEPTEN VAN CHEF-KOK NIVEN KUNZ Doe inspiratie op met de recepten van Niven, zo zal jij iedereen gegarandeerd laten genieten tijdens het kerstdiner! RECEPT 1: POMPOEN HASSELBACK MET LAURIER Wat heb je nodig? 2 flespompoenen (ca. 1,3 kg) 12 laurierblaadjes 8 stuks steranijs 125 gram roomboter 125 gram honing Zout en peper Geraspte schil van […]

  • Geen onderdeel van een categorie

    Paas ontbijt inspiratie

    Dit weekend is het alweer Pasen! En deze keer lijkt het er op dat de weergoden ons goed gezind zijn en we beloond worden met een heerlijk lentezonnetje. Lekker naar buiten dus, na een feestelijk Paasontbijt. Wil je een keer iets anders op tafel zetten dan het standaard gekookte eitje met Pasen? Dan hebben we […]