Salade met gegrilde perzik

In onze Till Dinner sapkuren zit deze zomer het digitale Summer Edition receptenboekje om jou van inspiratie te voorzien voor je avondmaaltijden. Vandaag delen we daaruit één recept met jou! En dat is de salade met gegrilde perzik. Die is echt heerlijk na een drukke en warme dag.

Wat heb je nodig?:

  • 2 perziken
  • 1 bol mozzarella
  • 130 gram kikkererwten (kleine pot)
  • 75 gram rucola
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel oregano
  • chili peper vlokken naar smaak
  • 1 el balsamico azijn
  • 3 el olijfolie peper
  • 1 tl honing (optioneel)
  • grillpan

Hoe maak je het?:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  2. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze even af. Doe ze in een schaaltje en schenk hier 2 el olijfolie bij. Breng de kikkererwten op smaak met de oregano en wat peper of chili vlokken. Meng even goed door, spreid uit op de bakplaat en rooster de kikkererwten in 10 minuten, tot ze krokant zijn.
  3. Verwarm de grillpan. Snijd de perziken doormidden, verwijder de pit en snijd er partjes van. Grill de perziken ongeveer 3 minuten in de warme grillpan, draai ze dan om en laat de andere kant ook in 3 minuten grillen.
  4. Maak ondertussen de dressing klaar door de balsamico azijn te mengen met een goede olijfolie en eventueel nog een drupje honing. Breng op smaak met wat peper.
  5. Verdeel de rucola over 2 borden. Pluk de mozzarella in stukjes en verdeel over de borden. Leg de gegrilde perzik erbij en strooi de kikkererwten over de salade.
  6. Schenk wat van de dressing over de salade met gegrilde perzik en mozzarella

en you are ready to eat!

 

GERELATEERDE BERICHTEN

  • Recepten

    Recept: mungbonen soep

    Mungbonen? Geen straf als je er nog nooit eerder van gehoord hebt, dat was mij bij ook het geval. Als kiem kennen we ze echter maar al te goed; de taugé in je loempia is het mini plantje dat namelijk groeit uit de mung boon. Tijdens mijn yoga teacher training vertelde mede cursist Jenny over […]

  • Recepten

    Recept: Spicy Bananenbrood

    Vaak wordt bananenbrood van amandelmeel gemaakt, maar daar vind ik hem zelf vaak wat zwaar op de maag door vallen. Ik vind het daarom fijn te variëren met kikkererwten meel of kokosmeel, beide zijn wat lichter qua structuur en geven het brood een mooie nootachtige smaak. Wil je het bananenbrood nog luchtiger? Split de eieren […]

  • Recepten

    Internationale Pindakaasdag

    JE VERZINT HET NIET, HET IS VANDAAG INTERNATIONALE PINDAKAAS DAG! Pindakaas, wie is er niet groot mee geworden? Onze nieuwste collega Bianca die met mij de voedingsadvies gesprekken voert, heeft elke vrijdag met een vriendin een pindakaas date. Haar favoriete recept? Dat is by far onderstaande pindakaas smoothiebowl: Wat heb je nodig? 1 banaan ½ […]

  • Recepten

    X-mas recept ideetjes: healthy & easy

      Volgend weekend is het alweer kerst! Vanuit JUIZS inspireren we je heel graag met feestelijke, maar ook gezonde en makkelijke recepten. Wat dacht je van een kerst ontbijt met een Apple-Pear-Crumble brekkie of een gezellige borrelplank met lekkere en healthy dips? Je vindt de recepten in dit blog artikel. Naast je inspireren met lekkere […]

  • Recepten

    Easy Tomatensoep

    Ken je die dagen? Je bent de hele dag druk geweest en komt dan eindelijk thuis, maar je moet dan eigenlijk ook nog boodschappen doen. Je kijkt naar buiten, het mooie weer is echt voorbij en het begint net flink te regenen. Dan heb ik de neiging om in de voorraad kast te duiken en […]

  • Recepten

    Recept: vegan breakfast bowl

    Loop je al een tijdje met het idee om een sapkuur van JUIZS te gaan doen, maar weet je niet zo goed hoe je lichaam gaat reageren en stel je het daarom uit? No worries. Wij begeleiden je voor én na de sapkuur met tips voor het af- en opbouwen van je normale eetpatroon. Zo […]