Salade met gegrilde perzik

Een salade met gegrilde perzik? dat is echt heerlijk na een drukke en warme dag! Bekijk hieronder het recept en je zal niet teleurgesteld worden.

Wat heb je nodig?:

  • 2 perziken
  • 1 bol mozzarella
  • 130 gram kikkererwten (kleine pot)
  • 75 gram rucola
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel oregano
  • chili peper vlokken naar smaak
  • 1 el balsamico azijn
  • 3 el olijfolie peper
  • 1 tl honing (optioneel)
  • grillpan

Hoe maak je het?:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  2. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze even af. Doe ze in een schaaltje en schenk hier 2 el olijfolie bij. Breng de kikkererwten op smaak met de oregano en wat peper of chili vlokken. Meng even goed door, spreid uit op de bakplaat en rooster de kikkererwten in 10 minuten, tot ze krokant zijn.
  3. Verwarm de grillpan. Snijd de perziken doormidden, verwijder de pit en snijd er partjes van. Grill de perziken ongeveer 3 minuten in de warme grillpan, draai ze dan om en laat de andere kant ook in 3 minuten grillen.
  4. Maak ondertussen de dressing klaar door de balsamico azijn te mengen met een goede olijfolie en eventueel nog een drupje honing. Breng op smaak met wat peper.
  5. Verdeel de rucola over 2 borden. Pluk de mozzarella in stukjes en verdeel over de borden. Leg de gegrilde perzik erbij en strooi de kikkererwten over de salade.
  6. Schenk wat van de dressing over de salade met gegrilde perzik en mozzarella

en you are ready to eat!

 

GERELATEERDE BERICHTEN

  • Recepten

    Chocolado: Guilty free chocolade recept van JUIZS klant Eva

    Chocola, toch een guilty pleasure voor menig vrouw. En heel eerlijk, mijn vriend houdt er ook wel van. Dus nu, speciaal voor Valentijnsdag, een recept voor gezonde chocolade. Eentje dus waarover je niet schuldig hoeft te voelen! Daarnaast is het echt super makkelijk om te maken! We kregen het recept van JUIZS klant Eva, dank […]

  • Recepten

    Week Zonder Vlees: denk eens aan de JUIZS Till Dinner recepten

    Deze week is het weer de “Week zonder Vlees”. Los van het feit dat het voor het milieu goed is als wij minder vlees eten, is het ook erg goed voor je lijf! Wist je dat je lichaam zo’n vijf dagen  (!) nodig heeft om een biefstukje volledig te verwerken? Het is daarom ook niet […]

  • Recepten

    Lente smoothie: gembershot-appeltwist smoothie

    Onze gembershotjes, de favoriet van iedereen! Hier kunnen ze ook niet gemist worden en zorg ik altijd voor een voorraadje in de koelkast. Soms is het ook heel leuk om te gaan variëren met de shotjes, regelmatig verdwijnen ze bij mij ook in een smoothie. Zo ook deze heerlijke combinatie. Je kunt een hele appel […]

  • Recepten

    Recept: Spicy Bananenbrood

    Vaak wordt bananenbrood van amandelmeel gemaakt, maar daar vind ik hem zelf vaak wat zwaar op de maag door vallen. Ik vind het daarom fijn te variëren met kikkererwten meel of kokosmeel, beide zijn wat lichter qua structuur en geven het brood een mooie nootachtige smaak. Met de toevoeging van een JUIZS Turmeric shot door het […]

  • Recepten

    X-mas recept ideetjes: healthy & easy

    Volgend weekend is het alweer kerst! Vanuit JUIZS inspireren we je heel graag met feestelijke, maar ook gezonde en makkelijke recepten. Wat dacht je van een kerst ontbijt met een Apple-Pear-Crumble brekkie of een gezellige borrelplank met lekkere en healthy dips? Je vindt de recepten in dit blog artikel. Naast je inspireren met lekkere healthy recepten, […]

  • Recepten

    Soup it: pureer jouw favorite groente tot groentesoep

    Groentesoep is een ideale manier om enerzijds heel veel groente te eten en anderzijds toch laag in de calorieën te blijven. Gebruik je hierbij verwarmende kruiden als kaneel of chilipeper, dan heb je echt een verwarmende soep te pakken. Een mooi voorbeeld hiervan is de Mexicaanse soep waarvan je het recept hieronder vindt! Het is […]