Recept: Spicy Bananenbrood

Vaak wordt bananenbrood van amandelmeel gemaakt, maar daar vind ik hem zelf vaak wat zwaar op de maag door vallen. Ik vind het daarom fijn te variëren met kikkererwten meel of kokosmeel, beide zijn wat lichter qua structuur en geven het brood een mooie nootachtige smaak. Wil je het bananenbrood nog luchtiger? Split de eieren en klop het eiwit stijf! Met de toevoeging van een gembershot van JUIZS door het meel en wat sinaasappelrasp, geef je het bananenbrood een spicy, frisse twist!

Wat heb je nodig?:

  • 100 gram kikkererwtenmeel
  • 50 gram kokosmeel
  • 1 zakje (vegan) bakpoeder
  • 3 bananen geprakt
  • 3 eieren, gesplit en evt. het eiwit stijfgeklopt
  • 1 gembershot van JUIZS
  • Snufje zout
  • Sinaasappelrasp van 1 sinaasappel
  • 50 gram Kokosvlokken
  • Boter of olie om de bakvorm in te vetten

Hoe maak je het?:

  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Weeg de hoeveelheid kikkererwtenmeel en kokosmeel af en doe deze samen met het zakje bakpoeder in een beslagkom. Prak de bananen met een vork en voeg deze toe.
  • Split de eieren. Klop evt. eerst het eiwit stijf en voeg het eigeel en stijfgeslagen eiwit toe.
  • Voeg vervolgens de gembershot van JUIZS, een snufje zout en sinaasappelrasp toe en klop het beslag luchtig.
  • Vet met olie of boter de bakvorm in en vul de bakvorm met het beslag. Bovenop kan je nog wat extra kokosvlokken strooien.
  • Bak het bananenbrood rustig gaar in het midden van een voorverwarmde oven op 180 graden. Kleurt het bananenbrood te snel, dek dan de bovenkant af met aluminiumfolie.

 

Tip:

Wil je weten of het bananenbrood aan de binnenkant gaar is? Gebruik daarvoor een houten saté stokje. Prik de saté stokje op het hoogste gedeelte van het bananenbrood in de cake en check of er beslag aan blijft kleven. Is het beslag nog nattig, dan betekent het dat het bananenbrood nog niet gaar is en nog wat langer in de oven moet. Heb je echt droge korrels of blijft er haast niets meer aan de houten saté stok kleven, dan weet je dat bananenbrood klaar is. Even laten afkoelen en dan snel proeven, want vers uit de oven is hij het allerlekkerste!

 

GERELATEERDE BERICHTEN

  • Recepten

    Recept: vegan breakfast bowl

    Loop je al een tijdje met het idee om een sapkuur van JUIZS te gaan doen, maar weet je niet zo goed hoe je lichaam gaat reageren en stel je het daarom uit? No worries. Wij begeleiden je voor én na de sapkuur met tips voor het af- en opbouwen van je normale eetpatroon. Zo […]

  • Recepten

    Chocolado: Guilty free chocolade recept van JUIZS klant Eva

    Chocola, toch een guilty pleasure voor menig vrouw. En heel eerlijk, mijn vriend houdt er ook wel van. Dus nu, speciaal voor Valentijnsdag, een recept voor gezonde chocolade. Eentje dus waarover je niet schuldig hoeft te voelen! Daarnaast is het echt super makkelijk om te maken! We kregen het recept van JUIZS klant Eva, dank […]

  • Recepten

    Recept: mungbonen soep

    Mungbonen? Geen straf als je er nog nooit eerder van gehoord hebt, dat was mij bij ook het geval. Als kiem kennen we ze echter maar al te goed; de taugé in je loempia is het mini plantje dat namelijk groeit uit de mung boon. Tijdens mijn yoga teacher training vertelde mede cursist Jenny over […]

  • Recepten

    Week Zonder Vlees: denk eens aan de JUIZS Till Dinner recepten

    Deze week is het weer de “Week zonder Vlees”. Los van het feit dat het voor het milieu goed is als wij minder vlees eten, is het ook erg goed voor je lijf! Wist je dat je lichaam zo’n vijf dagen  (!) nodig heeft om een biefstukje volledig te verwerken? Het is daarom ook niet […]

  • Recepten

    Weerstand Booster: Vitamine C

    Pff… we leven maar in gekke tijden. Inmiddels leren we steeds meer over het Corona virus, maar ik kan mij nog heel goed herinneren dat ik in Maart 2020 boodschappen wilde doen en het leek wel of er geplunderd was: alles leeg! Nu hoor je dat veel mensen juist deegwaren meenemen als noodvoedsel.  Tja, daar […]

  • Recepten

    Soup it: pureer jouw favorite groente tot groentesoep

    Groentesoep is een ideale manier om enerzijds heel veel groente te eten en anderzijds toch laag in de calorieën te blijven. Gebruik je hierbij verwarmende kruiden als kaneel of chilipeper, dan heb je echt een verwarmende soep te pakken.   Een mooi voorbeeld hiervan is de Mexicaanse soep waarvan je het recept hieronder vindt! Het […]