Recept: Spicy Bananenbrood

Vaak wordt bananenbrood van amandelmeel gemaakt, maar daar vind ik hem zelf vaak wat zwaar op de maag door vallen. Ik vind het daarom fijn te variëren met kikkererwten meel of kokosmeel, beide zijn wat lichter qua structuur en geven het brood een mooie nootachtige smaak. Wil je het bananenbrood nog luchtiger? Split de eieren en klop het eiwit stijf! Met de toevoeging van een gembershot van JUIZS door het meel en wat sinaasappelrasp, geef je het bananenbrood een spicy, frisse twist!

Wat heb je nodig?:

  • 100 gram kikkererwtenmeel
  • 50 gram kokosmeel
  • 1 zakje (vegan) bakpoeder
  • 3 bananen geprakt
  • 3 eieren, gesplit en evt. het eiwit stijfgeklopt
  • 1 gembershot van JUIZS
  • Snufje zout
  • Sinaasappelrasp van 1 sinaasappel
  • 50 gram Kokosvlokken
  • Boter of olie om de bakvorm in te vetten

Hoe maak je het?:

  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Weeg de hoeveelheid kikkererwtenmeel en kokosmeel af en doe deze samen met het zakje bakpoeder in een beslagkom. Prak de bananen met een vork en voeg deze toe.
  • Split de eieren. Klop evt. eerst het eiwit stijf en voeg het eigeel en stijfgeslagen eiwit toe.
  • Voeg vervolgens de gembershot van JUIZS, een snufje zout en sinaasappelrasp toe en klop het beslag luchtig.
  • Vet met olie of boter de bakvorm in en vul de bakvorm met het beslag. Bovenop kan je nog wat extra kokosvlokken strooien.
  • Bak het bananenbrood rustig gaar in het midden van een voorverwarmde oven op 180 graden. Kleurt het bananenbrood te snel, dek dan de bovenkant af met aluminiumfolie.

 

Tip:

Wil je weten of het bananenbrood aan de binnenkant gaar is? Gebruik daarvoor een houten saté stokje. Prik de saté stokje op het hoogste gedeelte van het bananenbrood in de cake en check of er beslag aan blijft kleven. Is het beslag nog nattig, dan betekent het dat het bananenbrood nog niet gaar is en nog wat langer in de oven moet. Heb je echt droge korrels of blijft er haast niets meer aan de houten saté stok kleven, dan weet je dat bananenbrood klaar is. Even laten afkoelen en dan snel proeven, want vers uit de oven is hij het allerlekkerste!

 

GERELATEERDE BERICHTEN

  • Recepten

    Verhoog je weerstand: Voed i.p.v. vul

    Zeker nu er virussen rondzweven, is het belangrijk om je weerstand te boosten. Voedt je lichaam i.p.v. te voeden is daarom ons advies. Maak het je niet weerstand niet moeilijker en probeer juist nu veel groenten en fruit te eten en zo min mogelijk bewerkt voedsel. Dus zo min mogelijk geur-kleur en smaakstoffen. Dan hoeft […]

  • Recepten

    Lente smoothie: gembershot-appeltwist smoothie

    Onze gembershotjes, de favoriet van iedereen! Hier kunnen ze ook niet gemist worden en zorg ik altijd voor een voorraadje in de koelkast. Soms is het ook heel leuk om te gaan variëren met de shotjes, regelmatig verdwijnen ze bij mij ook in een smoothie. Zo ook deze heerlijke combinatie. Je kunt een hele appel […]

  • Recepten

    Weerstand Booster: Vitamine C

    Pff… we leven maar in gekke tijden. Inmiddels leren we steeds meer over het Corona virus, maar ik kan mij nog heel goed herinneren dat ik in Maart 2020 boodschappen wilde doen en het leek wel of er geplunderd was: alles leeg! Nu hoor je dat veel mensen juist deegwaren meenemen als noodvoedsel.  Tja, daar […]

  • Recepten

    Easy Tomatensoep

    Ken je die dagen? Je bent de hele dag druk geweest en komt dan eindelijk thuis, maar je moet dan eigenlijk ook nog boodschappen doen. Je kijkt naar buiten, het mooie weer is echt voorbij en het begint net flink te regenen. Dan heb ik de neiging om in de voorraad kast te duiken en […]

  • Recepten

    Mijn favoriete pompoen recept

    Nog een paar dagen slapen en dan is het alweer Halloween. En als ik aan Halloween denk, dan denk ik aan pompoen. Dit gerecht heb ik ooit gelezen bij The Green Creator (TIP: volg deze blog voor heerlijke gezonde en makkelijke recepten!) en sindsdien is het mijn favoriete pompoen gerecht. Super easy en super feestelijk. Ik […]

  • Recepten

    Recept: mungbonen soep

    Mungbonen? Geen straf als je er nog nooit eerder van gehoord hebt, dat was mij bij ook het geval. Als kiem kennen we ze echter maar al te goed; de taugé in je loempia is het mini plantje dat namelijk groeit uit de mung boon. Tijdens mijn yoga teacher training vertelde mede cursist Jenny over […]