Vaak wordt bananenbrood van amandelmeel gemaakt, maar daar vind ik hem zelf vaak wat zwaar op de maag door vallen. Ik vind het daarom fijn te variëren met kikkererwten meel of kokosmeel, beide zijn wat lichter qua structuur en geven het brood een mooie nootachtige smaak. Wil je het bananenbrood nog luchtiger? Split de eieren en klop het eiwit stijf! Met de toevoeging van een gembershot van JUIZS door het meel en wat sinaasappelrasp, geef je het bananenbrood een spicy, frisse twist!
Wat heb je nodig?:
- 100 gram kikkererwtenmeel
- 50 gram kokosmeel
- 1 zakje (vegan) bakpoeder
- 3 bananen geprakt
- 3 eieren, gesplit en evt. het eiwit stijfgeklopt
- 1 gembershot van JUIZS
- Snufje zout
- Sinaasappelrasp van 1 sinaasappel
- 50 gram Kokosvlokken
- Boter of olie om de bakvorm in te vetten
Hoe maak je het?:
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Weeg de hoeveelheid kikkererwtenmeel en kokosmeel af en doe deze samen met het zakje bakpoeder in een beslagkom. Prak de bananen met een vork en voeg deze toe.
- Split de eieren. Klop evt. eerst het eiwit stijf en voeg het eigeel en stijfgeslagen eiwit toe.
- Voeg vervolgens de gembershot van JUIZS, een snufje zout en sinaasappelrasp toe en klop het beslag luchtig.
- Vet met olie of boter de bakvorm in en vul de bakvorm met het beslag. Bovenop kan je nog wat extra kokosvlokken strooien.
- Bak het bananenbrood rustig gaar in het midden van een voorverwarmde oven op 180 graden. Kleurt het bananenbrood te snel, dek dan de bovenkant af met aluminiumfolie.
Tip:
Wil je weten of het bananenbrood aan de binnenkant gaar is? Gebruik daarvoor een houten saté stokje. Prik de saté stokje op het hoogste gedeelte van het bananenbrood in de cake en check of er beslag aan blijft kleven. Is het beslag nog nattig, dan betekent het dat het bananenbrood nog niet gaar is en nog wat langer in de oven moet. Heb je echt droge korrels of blijft er haast niets meer aan de houten saté stok kleven, dan weet je dat bananenbrood klaar is. Even laten afkoelen en dan snel proeven, want vers uit de oven is hij het allerlekkerste!