Recept: Spicy Bananenbrood

Vaak wordt bananenbrood van amandelmeel gemaakt, maar daar vind ik hem zelf vaak wat zwaar op de maag door vallen. Ik vind het daarom fijn te variëren met kikkererwten meel of kokosmeel, beide zijn wat lichter qua structuur en geven het brood een mooie nootachtige smaak. Met de toevoeging van een JUIZS Turmeric shot door het meel geef je het bananenbrood een lichte spicy twist!

Bianca van JUIZS

Wat heb je nodig?:

  • 100 g kikkererwtenmeel
  • 50 g kokosmeel
  • 50 g kokosvlokken
  • 1 zakje bakpoeder
  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 1 JUIZS Turmeric shot
  • Snufje zout
  • 1 sinaasappel
  • Boter of olie om de bakvorm in te vetten

Hoe maak je het?:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Weeg de hoeveelheid kikkererwtenmeel en kokosmeel af en
    doe deze samen met het zakje bakpoeder in een beslagkom. Prak de bananen met
    een vork en voeg deze toe.
  • Prak de bananen in een beslagkom.
  • Voeg de kikkererwtenmeel, kokosmeel en bakpoeder toe aan de
    geprakte bananen.
  • Split de eieren en klop vervolgens eerst het eiwit stijf in
    een schone kom.
  • Voeg het eigeel en de stijfgeklopte eiwit toe aan de
    mengkom met de geprakte bananen.

  • Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil eraf.

  • Voeg de sinaasappelrasp, een snufje zout en een Turmeric shot
    van JUIZS toe aan de mengkom.

  • Klop nu alles met een mixer tot een luchtig beslag.

  • Vet met olie of boter een cakebakvorm in en vul de
    bakvorm met het beslag.

  • Strooi bovenop het beslag de kokosvlokken.

  • Bak het bananenbrood in circa 1 uur gaar in de oven. Kleurt het bananenbrood te snel? Dek de bovenkant dan af met aluminiumfolie. Begin na 50 minuten met een satéprikker te controleren of het al gaar is.

Geniet ervan!

Tip:

Wil je weten of het bananenbrood aan de binnenkant gaar is? Gebruik daarvoor een houten saté stokje. Prik de saté stokje op het hoogste gedeelte van het bananenbrood in de cake en check of er beslag aan blijft kleven. Is het beslag nog nattig, dan betekent het dat het bananenbrood nog niet gaar is en nog wat langer in de oven moet. Heb je echt droge korrels of blijft er haast niets meer aan de houten saté stok kleven, dan weet je dat bananenbrood klaar is. Even laten afkoelen en dan snel proeven, want vers uit de oven is hij het allerlekkerste! Invriezen kan ook!

 

GERELATEERDE BERICHTEN

  • Recepten

    Soup it: pureer jouw favorite groente tot groentesoep

    Groentesoep is een ideale manier om enerzijds heel veel groente te eten en anderzijds toch laag in de calorieën te blijven. Gebruik je hierbij verwarmende kruiden als kaneel of chilipeper, dan heb je echt een verwarmende soep te pakken. Een mooi voorbeeld hiervan is de Mexicaanse soep waarvan je het recept hieronder vindt! Het is […]

  • Recepten

    Recept: mungbonen soep

    Mungbonen? Geen straf als je er nog nooit eerder van gehoord hebt, dat was mij bij ook het geval. Als kiem kennen we ze echter maar al te goed; de taugé in je loempia is het mini plantje dat namelijk groeit uit de mung boon. Tijdens mijn yoga teacher training vertelde mede cursist Jenny over […]

  • Recepten

    Verhoog je weerstand: Voed i.p.v. vul

    Zeker nu er virussen rondzweven, is het belangrijk om je weerstand te boosten. Voedt je lichaam i.p.v. te voeden is daarom ons advies. Maak het je niet weerstand niet moeilijker en probeer juist nu veel groenten en fruit te eten en zo min mogelijk bewerkt voedsel. Dus zo min mogelijk geur-kleur en smaakstoffen. Dan hoeft […]

  • Recepten

    Chocolado: Guilty free chocolade recept van JUIZS klant Eva

    Chocola, toch een guilty pleasure voor menig vrouw. En heel eerlijk, mijn vriend houdt er ook wel van. Dus nu, speciaal voor Valentijnsdag, een recept voor gezonde chocolade. Eentje dus waarover je niet schuldig hoeft te voelen! Daarnaast is het echt super makkelijk om te maken! We kregen het recept van JUIZS klant Eva, dank […]

  • Geen onderdeel van een categorie

    Paas ontbijt inspiratie

    Dit weekend is het alweer Pasen! En deze keer lijkt het er op dat de weergoden ons goed gezind zijn en we beloond worden met een heerlijk lentezonnetje. Lekker naar buiten dus, na een feestelijk Paasontbijt. Wil je een keer iets anders op tafel zetten dan het standaard gekookte eitje met Pasen? Dan hebben we […]

  • Recepten

    Internationale Pindakaasdag

    JE VERZINT HET NIET, HET IS VANDAAG INTERNATIONALE PINDAKAAS DAG! Pindakaas, wie is er niet groot mee geworden? Onze collega Bianca die samen met Sylvia de voedingsadviesgesprekken voert, heeft elke vrijdag met een vriendin een pindakaas date. Haar favoriete recept? Dat is by far onderstaande pindakaas smoothiebowl: Wat heb je nodig? 1 banaan ½ avocado […]