Chocolado: Guilty free chocolade recept van JUIZS klant Eva

Chocola, toch een guilty pleasure voor menig vrouw. En heel eerlijk, mijn vriend houdt er ook wel van. Dus nu, speciaal voor Valentijnsdag, een recept voor gezonde chocolade. Eentje dus waarover je niet schuldig hoeft te voelen! Daarnaast is het echt super makkelijk om te maken! We kregen het recept van JUIZS klant Eva, dank je wel Eva voor het delen, super leuk! Weet jij nou ook een guilty free recept, stuur het gerust naar [email protected] en wie weet zie jij jouw recept terug in onze nieuwsbrief! 

wat heb je nodig :

  • 2 avocado’s
  • 1 kopje cacaopoeder
  • een flinke scheut acacia honing
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 2 eetlepels kokos olie

Je kan de chocolado opleuken met versiersels. Ik heb gekozen voor:

  • pistachenootjes gehakt
  • pecan nootjes gehakt
  • blauwe bessen gehalveerd
  • gedroogde abrikoos, in kleine stukjes gesneden
Verder heb je ijsvormpjes nodig; ik heb van die siliconen vormpjes met hartjes gebruikt

Hoe maak je het :

Dit is het makkelijkste recept ever!

  • Doe al de ingrediënten in een blender en blende het tot een romige massa. 
  • Vul vervolgenss je ijsvormpjes met de chocoloado creme.
  • Versier je vormpjes met de verschillende versiersels
  • Laat je chocolado minimaal een uurtje opstijven in de vriezer

Enjoy guilty free !

GERELATEERDE BERICHTEN

  • Geen onderdeel van een categorie

    Paas ontbijt inspiratie

    Dit weekend is het alweer Pasen! En deze keer lijkt het er op dat de weergoden ons goed gezind zijn en we beloond worden met een heerlijk lentezonnetje. Lekker naar buiten dus, na een feestelijk Paasontbijt. Wil je een keer iets anders op tafel zetten dan het standaard gekookte eitje met Pasen? Dan hebben we […]

  • Recepten

    Easy Tomatensoep

    Ken je die dagen? Je bent de hele dag druk geweest en komt dan eindelijk thuis, maar je moet dan eigenlijk ook nog boodschappen doen. Je kijkt naar buiten, het mooie weer is echt voorbij en het begint net flink te regenen. Dan heb ik de neiging om in de voorraad kast te duiken en […]

  • Recepten

    Recept: Spicy Bananenbrood

    Vaak wordt bananenbrood van amandelmeel gemaakt, maar daar vind ik hem zelf vaak wat zwaar op de maag door vallen. Ik vind het daarom fijn te variëren met kikkererwten meel of kokosmeel, beide zijn wat lichter qua structuur en geven het brood een mooie nootachtige smaak. Met de toevoeging van een JUIZS Turmeric shot door het […]

  • Recepten

    Recept: mungbonen soep

    Mungbonen? Geen straf als je er nog nooit eerder van gehoord hebt, dat was mij bij ook het geval. Als kiem kennen we ze echter maar al te goed; de taugé in je loempia is het mini plantje dat namelijk groeit uit de mung boon. Tijdens mijn yoga teacher training vertelde mede cursist Jenny over […]

  • Recepten

    Salade met gegrilde perzik

    Een salade met gegrilde perzik? dat is echt heerlijk na een drukke en warme dag! Bekijk hieronder het recept en je zal niet teleurgesteld worden. Wat heb je nodig?: 2 perziken 1 bol mozzarella 130 gram kikkererwten (kleine pot) 75 gram rucola 2 eetlepel olijfolie 1 theelepel oregano chili peper vlokken naar smaak 1 el […]

  • Recepten

    Soup it: pureer jouw favorite groente tot groentesoep

    Groentesoep is een ideale manier om enerzijds heel veel groente te eten en anderzijds toch laag in de calorieën te blijven. Gebruik je hierbij verwarmende kruiden als kaneel of chilipeper, dan heb je echt een verwarmende soep te pakken. Een mooi voorbeeld hiervan is de Mexicaanse soep waarvan je het recept hieronder vindt! Het is […]