Easy Tomatensoep

Ken je die dagen? Je bent de hele dag druk geweest en komt dan eindelijk thuis, maar je moet dan eigenlijk ook nog boodschappen doen. Je kijkt naar buiten, het mooie weer is echt voorbij en het begint net flink te regenen. Dan heb ik de neiging om in de voorraad kast te duiken en te kijken wat ik allemaal in huis heb, zodat ik maar niet naar buiten hoef. Zo is ook deze vullende tomatensoep ontstaan. En het mooie is, hij smaakt zo lekker, dat je niet merkt dat het een noodoplossing uit de voorraad kast is geweest!

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 1 rode ui, fijngehakt
  • 1 sjalotje, fijngehakt
  • 1 knoflookteentje, fijngehakt
  • 1 eetlepel (gistvrije) bouillon
  • 1 liter water
  • 2 blikjes biologische gepelde tomaten
  • 50 gram rode linzen
  • een snufje suiker (evt. honing)
  • Kokosolie om in te bakken
  • 1 eetlepel kaneel
  • peper/zout naar smaak
  • Als je het in de keuken hebt staan, wat verse blaadjes basilicum ter garnering
  • staafmixer, of evt. een blender

Kaneel in je soep? Yes!

Dit is zo’n lekkere soep, door de kaneel erin heeft hij een bijzondere smaak en ook nog eens een verwarmend effect. Ideaal dus voor een troosteloze, regenachtige avond. Wist je trouwens dat kaneel vele gezondheidsvoordelen heeft? Zo is het een sterke anti-oxidant en heeft het een regulerend effect op de bloedsuikerspiegel. Kaneel zorgt ervoor dat koolhydraten langzamer opgenomen worden. Je zorgt er dus voor dat je je alvleesklier minder hard hoeft te werken, want door de toevoeging van de kaneel wordt er minder insuline aangemaakt en blijft je bloedsuikerspiegel stabieler.

Hoe maak je het?

Dit is de meest makkelijke soep ever en kan eigenlijk niet misgaan:

  • Doe wat kokosolie in de soeppan en voeg als deze gesmolten is de gehakte ui, sjalotje en knoflook toe. Fruit het uienmengel glazig;
  • Los de bouillon in 1 liter kokend water op, voeg deze aan het uienmengsel toe en kook de rode linzen 10-15 minuten totdat ze zacht zijn;
  • Voeg de blikken gepelde tomaten toe en een snufje suiker (of evt. een klein beetje honing). Een klein beetje suiker haalt de smaak van de tomaat veel meer naar boven. Veel is niet nodig, maar een klein beetje maakt de soep wel veel lekkerder;
  • Breng de soep weer aan de kook en kook deze op middenlaag vuur zo’n 5 minuutjes door;
  • Breng de soep op smaak met de kaneel en zout en peper naar smaak
  • Blend de soep in de blender of met de staafmixer tot een smeuïge soep.
  • Garneer met een blaadje basilicum.

enjoy!

GERELATEERDE BERICHTEN

  • Recepten

    Recept: Spicy Bananenbrood

    Vaak wordt bananenbrood van amandelmeel gemaakt, maar daar vind ik hem zelf vaak wat zwaar op de maag door vallen. Ik vind het daarom fijn te variëren met kikkererwten meel of kokosmeel, beide zijn wat lichter qua structuur en geven het brood een mooie nootachtige smaak. Wil je het bananenbrood nog luchtiger? Split de eieren […]

  • Recepten

    Week Zonder Vlees: denk eens aan de JUIZS Till Dinner recepten

    Deze week is het weer de “Week zonder Vlees”. Los van het feit dat het voor het milieu goed is als wij minder vlees eten, is het ook erg goed voor je lijf! Wist je dat je lichaam zo’n vijf dagen  (!) nodig heeft om een biefstukje volledig te verwerken? Het is daarom ook niet […]

  • Geen onderdeel van een categorie

    Paas ontbijt inspiratie

    Dit weekend is het alweer Pasen! En deze keer lijkt het er op dat de weergoden ons goed gezind zijn en we beloond worden met een heerlijk lentezonnetje. Lekker naar buiten dus, na een feestelijk Paasontbijt. Wil je een keer iets anders op tafel zetten dan het standaard gekookte eitje met Pasen? Dan hebben we […]

  • Recepten

    Salade met gegrilde perzik

    In onze Till Dinner sapkuren zit deze zomer het digitale Summer Edition receptenboekje om jou van inspiratie te voorzien voor je avondmaaltijden. Vandaag delen we daaruit één recept met jou! En dat is de salade met gegrilde perzik. Die is echt heerlijk na een drukke en warme dag. Wat heb je nodig?: 2 perziken 1 […]

  • Recepten

    Verhoog je weerstand: Voed i.p.v. vul

    Zeker nu er virussen rondzweven, is het belangrijk om je weerstand te boosten. Voedt je lichaam i.p.v. te voeden is daarom ons advies. Maak het je niet weerstand niet moeilijker en probeer juist nu veel groenten en fruit te eten en zo min mogelijk bewerkt voedsel. Dus zo min mogelijk geur-kleur en smaakstoffen. Dan hoeft […]

  • Recepten

    Chocolado: Guilty free chocolade recept van JUIZS klant Eva

    Chocola, toch een guilty pleasure voor menig vrouw. En heel eerlijk, mijn vriend houdt er ook wel van. Dus nu, speciaal voor Valentijnsdag, een recept voor gezonde chocolade. Eentje dus waarover je niet schuldig hoeft te voelen! Daarnaast is het echt super makkelijk om te maken! We kregen het recept van JUIZS klant Eva, dank […]