Zelf bezorgdatum kiezen
De meeste variatie in smoothies en sappen
Milieu verantwoordelijke fles
100% Troeploos

Mattanja maakt….. 6 dagen detoxen

 In Blog, Detox Diaries

In augustus 2013 begon mijn zoektocht naar gezonde voeding en een gezonde lifestyle. De reden, ik was te zwaar en ging dit op een juiste manier aanpakken! Ik hield altijd al van koken, dus ik ging de uitdaging aan! Als 3e generatie in ons familiebedrijf, een kook- tafel- en cadeauwinkel in Honselersdijk, werk ik dagelijks met goede producten en apparaten. Op mijn blog lees je alle ervaringen tijdens het afvallen en stabiel houden van m’n gewicht, lekkere succesrecepten en leuke tips/weetjes.

Ik was al een tijdje aan het zoeken naar een detox-programma dat mij aansprak. Na veel zoeken en vergelijken in aanpak kwam ik uit op de 6 daagse Juizs All Day detox. Deze past goed bij mij, klinkt lekker en voelt als een goede uitdaging!

Waarom ga ik eigenlijk detoxen?

Ik blijf netjes op gewicht, heb een gezonde levensstijl ontwikkeld en kan ook met regelmaat genieten van een wijntje en uit eten. Dat laatste kwam de afgelopen maanden erg veel voor dus vond ik het tijd voor een grote schoonmaak. Ik ben benieuwd hoe ik me voel tijdens en na de detox. Maar gun mijzelf vooral een schoon lijf, letterlijk dus afvalstoffen afvoeren! Ik ga ervoor!

Afgelopen zaterdag kwam de box met shockfrozen sapjes binnen! Ik ben ze direct in de vriezer gaan zetten (daar moest ik wel het e.e.a. schuiven haha) om ze goed vers te houden. En heb voor maandag en dinsdag de sapjes alvast in de koelkast gezet.

Maandag, dag 1:

Vanmorgen begonnen met mijn detox.

Om 7.30u bij het opstaan een glas lauw water (citroen had ik niet in huis). En om 9.00u mijn 1e sapje, lekker! Daarna een drukke ochtend dus m’n 2e sapje meegenomen onderweg. Na het openen van de winkel het 3e sapje op, beetroot! I loves beets 🙂

Het 4e sapje ietsjes later dan gepland op vanwege klanten, maar had al wat water gedronken tussendoor om de trek te stillen. (Gedurende de dag sowieso heeeeel veel water/thee gedronken, gaat mij altijd makkelijk af).

De soep voor ‘s avonds heb ik licht verwarmd, zo doe ik er iets langer over en vult het meer lijkt me. Met een kop verse gember, cayennepeper, kurkuma thee. Ik zat precies vol. Voel me de hele dag redelijk fit, heel lichte hoofdpijn maar verder nergens last van.

Dus ben lekker naar Zumba gegaan en heb een half uur meegedaan ipv een uur. Daarna thuis warm/koud douchen, na de 2e keer koud wordt het zelfs prettig, heb herhaalt tot 4x. Op bed mijn laatste sapje van de dag op, hazelnootmelk! Yummm! Nog eventjes lezen en dan lekker slapen…..

Motivatie-booster

Deze 1e detoxdag is voor mij prima verlopen. Ik raak steeds gemotiveerder en dat moet ik vasthouden, want morgenmiddag/avond ben ik op de verjaardag van mijn schoonmoeder waar we blijven eten….

Dinsdag, dag 2

Gisteren verliep lekker, weinig last gehad van ontwenningsverschijnselen. Beetje lichte hoofdpijn en ietsjes wazig. Vandaag was dit allemaal weg! Dus vol goede moed aan de dag begonnen.

De sapjes smaken weer prima, eind van de dag heb ik de soep en het avondsapje meegenomen naar mijn schoonouders. Omdat we daar gaan eten met het gezin en samen een cadeau geven. Dus, je raad het misschien al… terwijl zij daar aan de patat en saté zitten geniet ik van mijn soepje 😀

Ik had het alleen even lastig, toen er zelfgemaakte gehaktballetjes op tafel kwamen, maar de patat en saté stonden me sowieso al niet aan. Ik eet het normaal gesproken echt wel, maar mijn mind-set is nu zo gericht op een schoner lijf, dat ik niet eens zin had om 1 patatje te proeven! Bij thuiskomst een extra blik op de koelkast geworpen, mijn juizs-spirit-board deze week. Want vond het toch wel stoer van mezelf haha!

Woensdag, dag 3

Ik merk dat ik tijdens de detox makkelijker in slaap kom, normaal gesproken lig ik altijd nog een half uurtje wakker, nu niet! Elke avond val ik heerlijk binnen 10 minuten in slaap als ik m’n boek heb weggelegd.

Vandaag is mijn vrije dag, om 7.30 uur ga ik er even snel uit om de grijze bakken buiten te zetten (huishoudelijke klusjes gaan helaas door), maar kruip nog eventjes lekker terug in bed. Uitgeslapen kom ik halverwege de ochtend uit bed en daardoor loop ik 1 sapje achter, dus begin gewoon bij het 2e sapje. Vandaag voel ik me nóg beter dan gisteren, zal ook door het lekkere lange slapen komen! Maar ook het besef, ik ben gewoon al op de 3e dag van de detox en het gaat super!

Het zonnetje staat om 18.00 uur heerlijk op ons dakterras, dus dat wordt buiten eten. Maurice met zijn noodles-met-kip-roerbak en ik met mijn soepje.

(die roerbak heb ik dinsdagavond al voor hem gemaakt, dat was denk het moeilijkste: eten maken en er niks van proeven! Dat doe ik dus niet meer, hij mag het zelf klaarmaken vanaf nu haha). Vanavond staat er een uurtje Zumba op het programma en ik voel dat ik vandaag het uur kan volmaken. En dat heb ik gedaan! Achteraf he-le-maal kapot, maar voldaan!

Thuis eerst het laatste sapje op, de notenmelk met een klein scheutje lijnzaad (op aanraden van Juizs omdat ik merkte dat de stoelgang lastig werd). En vervolgens zalig lang en tot 5x (!!!!) warm/koud gedoucht! (2 minuten warm dan 30 seconden koud) Daarna heerlijk het mandje in gekropen, de helft zit erop, jeej me! 😀

Donderdag, dag 4

Klokslag 7.30 uu word ik wakker, terwijl ik eigenlijk nog een uurtje kan slapen…

Ach, blijkbaar ben ik uitgerust. Dus hoppa: naar keuken en een glas lauw water met verse citroensap en fleur de sel maken (in de beschrijving staat Himalaya zout, maar fleur de sel is ook zuiver zout). Dit drink ik wel lekker in bed op terwijl ik even tv kijk. Als lunch warm ik het avondsoepje op, lekker!

Vanavond gaan Maurice en ik naar de sauna, hij heeft deze week veel zwaar til-werk dus het is lekker ontspannend voor zijn spieren. En voor mijn lijf is het een extra stimulans om de afvalstoffen af te voeren. Dus heerlijk avondje genieten in het vooruitzicht, de sapjes van de lunch en de avond neem ik mee voor onderweg en na afloop.

Vrijdag, dag 5

Wat was het heerlijk in de sauna gisteren, vooral de infrarood was erg goed voor de spieren en afvoer van alle gifstoffen! Eenmaal thuis ben ik als een blok in slaap gevallen 😀

Vandaag staat een volle dag op de planning, we lopen maar met 2 personen vandaag en dan heb je het al snel druk. Om 9.00 uur neem ik mijn ontbijtsapje en probeer rond 11.00 uur de 2e te drinken, maar dit lukt niet vanwege drukte. Hierdoor blijf ik de hele dag ongeveer 2 uur achter lopen met de sapjes, maar doordat het warm is en ik veel water drink krijg ik geen trek. Vanavond ben ik vrij en kan ik heerlijk op het dakterras genieten van mijn soepje en laatste sapje van de dag. En het besef, morgen is alweer de laatste dag, hoe gaaf en snel ik het eigenlijk (achteraf gezien) gegaan!

Ik betrap mezelf er wel op dat ik stiekem al aan het bedenken ben wat ik zondag ga eten….

Verse vis, daar heb ik zin! Geen vette, snelle hap 😉

BLOG van mijn detox ervaring.

Recente blogs

Laat een reactie achter

0
webstation webdesign webdevelopmentwordpress webdevelopmentsapkuur