Zelf bezorgdatum kiezen
De meeste variatie in smoothies en sappen
Milieu verantwoordelijke fles
100% Troeploos

JUIZS DETOX – 6 DAGEN SAPVASTEN – TIY30S

 In Blog, Detox Diaries, JUIZ~S in de media

Een paar maanden geleden kwam tijdens een gesprek met een vriendin de sap detox ter sprake. Ze sliep al een tijdje slecht, had last van stress en had gehoord dat een detox van een paar dagen die klachten zou kunnen verhelpen. Ik vertelde haar over mijn ervaringen met detoxen. Naar aanleiding daarvan vroeg ze mij om met haar mee te doen. Voor de moral support. Mijn relaas die erop volgde over hoe verschrikkelijk ik detoxen vind en hoe chagrijnig ik word van niet eten mocht niet baten. Met als gevolg… ik ging overstag en bestelde een Juizs 6 days all day detox sapkuur.

Waarom de Juizs sapvasten detox?

Met veel sapvasten kuren mag je maar drie sapjes per dag drinken. Drie! Serieus. Diep respect voor degenen die dat volhouden en niet hélemaal gek worden van de honger en met als resultaat mensen in hun directe omgeving fysiek of verbaal iets aandoen. Ik word al chagrijnig als ik aan de kuur denk. Geen grap. Laat staan als ik zou moeten leven op drie sapjes. Ik ging dus op zoek naar een sapkuur met minimaal 5 drankjes per dag die bij voorkeur ook nog eens lekker worden gevonden door ervaringsdeskundigen. Zo kwam ik uiteindelijk bij JUIZS uit. Zij bieden als 1 van de weinige aanbieders mijn minimaal vereiste 5 detox sappen per dag aan. Drie vloeibare salades (liquid salads) in verschillende smaken, 1 notenmelk (hazelnoot of cashew) en 1 flesje detox water. Daarnaast is het mogelijk shots te bestellen. Ik heb de gembershots besteld zodat ik deze twee keer per dag mnet heet water al thee kan drinken. Daarnaast heb ik besloten mezelf een halve liter kokoswater per dag te gunnen. Én natuurlijk heel veel verse munt en verse gember thee. Je kiest bij Juizs voor een sapvasten detox van 3, 5 of 6 dagen. Aangezien ik altijd kies voor de zwaarste optie in alles (waarom doe ik dat toch?) bestelde ik als automatisch de 6 dagen versie.

 

Sapkuur detox ervaring

Tot 6 jaar geleden leefde ik eens in de drie maanden 5 dagen lang op sap. Ik had toen al een aantal jaren last van een opgeblazen buik en regelmatig last van obstipatie (heerlijk woord). Het sapvasten hielp tegen de obstipatie, daar was ik na 5 dagen detoxen weer een aantal maanden van af. De opgeblazen buik kwam net zo snel terug als dat hij tijdens het sapvasten verdween. Tijdens een lange reis in 2011 kwam ik in Nieuw Zeeland en Australië in aanraking met gezond en bewust eten. In Nederland was gezond en bewust eten voor mij vooral veel light producten en producten met minder vet. De echte ommekeer kwam tijdens een detox inclusief klysma’s (weer zo’n heerlijk woord) in Byron Bay. Daar leerde ik alles over puur eten. Ik heb vooral heel veel gehad aan de kookworkshops die onderdeel waren van de sapvasten kuur. Vanaf dat moment ben ik gezonder en bewuster gaan eten en pakjes en bewerkt voedsel gaan vermijden. 80% Van de tijd dan. In die andere 20% eet ik lekker waar ik zin in heb. Dat werkt prima voor mij. Het duurt even voordat het echt je manier van leven wordt en vooral gevarieerd eten was in het begin een uitdaging. Het wordt gelukkig steeds makkelijker met alle informatie en recepten op online blogs. Voor mij heeft de 80/20 regel van bewust eten als resultaat dat ik vrijwel nooit meer last heb van obstipatie of een opgezette buik. Heel af en toe wordt 80/20 ineens 70/30 of zelfs 60/40 en dan… Vul zelf maar in.

Uitdagingen Juizs sapvasten detox

Het is goed om de uitdagingen die je te wachten staan voor jezelf in kaart te brengen. Aangezien dit niet mijn eerste keer is weet ik een beetje wat me te wachten staat en wat mijn eventuele valkuilen en moeilijke momenten gaan zijn.

Naast niet mogen eten, geen kauwgom mogen kauwen. Mijn twee verslavingen zijn eten (zoals gezegd voornamelijk gezond) en kauwgom kauwen (altijd ongezond). Daarnaast weet ik dat je van een sapkuur niet bepaald een frisse adem krijgt. Om het ongenuanceerd te brengen, je gaat er ontzettend van uit je bek meuren. Oplossing? Meerdere flesjes mondwater op allerlei plekken neerzetten, thuis, op het werk en in mijn tas. Niet zo lekker als kauwgom maar desalniettemin onmisbaar in deze periode.?– Eten moeten koken voor mijn man en twee kinderen. Én bij ze aan tafel moeten zitten terwijl zij lekker eten en ik mijn soepje drink. Oplossing? Ik kook tijdens de sapvasten kuur alleen maaltijden die ik zelf niet lekker vind en zij juist wel. Zij blij, ik blij. ?

Geconcentreerd blijven op kantoor. Zonder vast voedsel wordt ik een zeef. Oplossing? Zoveel mogelijk proberen te zorgen dat ik een ‘rustige’ week op kantoor heb. Virtueel onmogelijk aangezien mijn functie voor een groot deel bestaat uit het ad hoc oplossen van allerlei uitdagingen die boven tafel komen.?– Een aardige moeder blijven voor mijn kinderen terwijl ik me verschrikkelijk chagrijnig voel. Oplossing? Iets vaker op mijn tong bijten en tot 10 tellen. Dat moet ik überhaupt vaker doen. Ook als ik niet aan het detoxen ben.

 

Voordelen Juizs detox

De laatste maanden zijn ontzettend druk geweest. De verbouwing van ons nieuwe huis, de daadwerkelijke verhuizing, een drukke baan, twee kinderen onder de 4 jaar, minimaal drie keer per week sporten en het feit dat ik een sociaal dier ben die overal bij wil zijn en veel tijd met vrienden door wil brengen heeft een beetje zijn tol geëist. Misschien geeft de sapvasten detox nieuwe energie? Een soort frisse start??
Geen maaltijden hoeven voorbereiden. Dit gaat me zó ontzetten veel tijd schelen! Geen bananencake en zoete aardappel brownies bakken, geen lunchsalades bereiden, geen overnight oats in de koelkast. Zeeën van tijd!?
Aangezien ik verwacht niet heel veel energie te hebben de komende 6 dagen wil ik proberen om voor 22:00 op bed te liggen en voor 22:30 te gaan slapen. Eindelijk een keer 8 uur per nacht slapen en zo fris als een hoentje wakker worden ’s ochtends. Als het lukt dan…?
De kuit waarin ik een aantal haarscheurtjes heb eindelijk de rust geven die het verdient. Ik ben deze week begonnen met dry needling en mijn fysiotherapeut heeft me geadviseerd om 2 weken rust te nemen van sporten. Ik mag alleen mijn bovenlichaam trainen. Niet hardlopen, geen bootcamp maar wél veel Game of Thrones ’s avonds. Lekker!?

Menu Juizs detox

Om je sapvasten detox kuur makkelijker te maken heeft Juizs op de website een juice schema gemaakt. Zo weet je precies welk sapje je op welk tijdstip moet drinken. Je hebt twee schema’s waar je je om de dag aan houdt. De extra drankjes die ik mijzelf gun heb ik toegevoegd. Op deze manier kan ik ongeveer elk uur een ander drankje drinken. Als ik daarnaast nog thee en water drink moet het te doen zijn… toch?

Even dagen Juizs sapvasten detox

08:00 – Warm water met citroen en himalaya zout.?
09:00 – Warm water met een halve gember shot.?
10:00 – Liquid salad spinazie – 210 ml.?
11:15 – Glas kokos water water – 250 ml.?
12:30 – Liquid salad rode biet – 210 ml.?
13:30 – Glas detox water komkommer basilicum – 250 ml.?
14:30 – Warm water met een halve gember shot.?
15:30 – Liquid salad boerenkool – 210 ml.?
16:45 – Glas kokos water – 250 ml.?
18:00 – Vegetarische soep pompoen – 210 ml.?
19:00 – Glas detox water komkommer basilicum – 250 ml.?
20:00 – Notenmelk cashew – 210 ml.
Oneven dagen Juizs sapvasten detox

08:00 – Warm water met citroen en himalaya zout.?
09:00 – Warm water met een halve gember shot.?
10:00 – Liquid salad basilicum – 210 ml.?
11:15 – Glas kokos water water – 250 ml.?
12:30 – Liquid salad rode kool – 210 ml.?
13:30 – Glas speciale detox water (geen idee wat er in zit) – 250 ml.?
14:30 – Warm water met een halve gember shot.?
15:30 – Liquid salad wortel – 210 ml.?
16:45 – Glas kokos water – 250 ml.?
18:00 – Vegetarische soep groene groenten – 210 ml.?
19:00 – Glas speciale detox water- 250 ml.?
20:00 – Notenmelk cashew – 210 ml.

Heb ik dag 1 van de Juisz detox overleefd?

Dat heb ik zeker! Ik durf het bijna niet hardop te zeggen omdat ik altijd het gevoel heb dat dat de goden verzoeken is (ja, ik ben bijgelovig) maar ik vond het relatief eenvoudig. Aangezien ik ongeveer elk uur 1 drankje had gepland was het goed te doen. Begrijp me niet verkeerd, ik heb nog steeds trek maar niet allesoverheersend. Én ik ben niet eens chagrijnig. Tenminste, dat vind ik.

Het is al 23:00 dus het goede voornemen van om 22:00 in bed liggen is al out of the window. Wel betekent dit dat ik nog voldoende energie heb om deze post te tikken om 23:00 ’s avonds. Nu slapen. Ik laat later deze week weten hoe dag 2 t/m 6 ging.

Slaap lekker!

Recente blogs

Laat een reactie achter

0
webstation webdesign webdevelopmentwordpress webdevelopment