Zelf bezorgdatum kiezen
De meeste variatie in smoothies en sappen
Milieu verantwoordelijke fles
100% Troeploos

Diabetes & de zesdaagse JUIZ~S All Day detox sapkuur. Lees het verslag van Karin

 In Detox Diaries

Hallo allemaal!

Zoals jullie misschien wel hebben gelezen bij de FAQ’s (zo niet dan vertel ik je het hierna), wordt het diabeten afgeraden om aan een detox sapkuur te beginnen zonder het raadplegen van een arts.

Nu ben ik diabeet type 1 met een insulinepomp en ik dacht gelijk: Waarom eigenlijk niet?

Ik besluit de proef op de som te nemen en bestel, met enige moeite (bedankt voor je hulp Sylvia!), de 6 daagse allday detox sapkuur.

Op zaterdag wordt deze bezorgd. Mooi want ik wil gelijk de volgende dag (zondag) beginnen. Dan heb ik die lastige eerste dag in het weekend. Alle inname tijden geprogrammeerd in m’n telefoon en nu wachten tot ik zondagochtend kan beginnen.

Om 08.00 uur gaat het eerste alarm. Op naar de koelkast, oei, dat spul is wel heel diep gevroren, eerst maar even op het aanrecht zetten om het ontdooien te bevorderen. Gelijk de rest van de sapjes voor de zondag ook maar op het aanrecht gezet, want dat ontdooien gaat niet heel snel.

Eindelijk, om 09.30 uur m’n eerste sapje. En dat was best lekker!

Uitgerekend hoeveel koolhydraten er in zitten, bloedsuiker geprikt en op basis daarvan een insuline boost gegeven. In dit geval een boost-je, want er zitten niet zo heel veel koolhydraten in de sapjes.

 

 

Bij ieder sapje keurig de bloedsuikers gecheckt en wat schetst mijn verbazing: ik blijf keurig tussen de 4 en de 6 zitten.

Heel stabiel de hele dag door. Omdat ik een pomp gebruik heb ik een basaal stand die ‘s avonds van 19.00 tot 23.00 uur hoger staat dan de rest van de dag.

Na 2 dagen deze stand maar aangepast naar dezelfde hoeveelheid als overdag, want de afgelopen twee avonden schoot ik snel door naar een hypo. Dit heb ik opgelost door, om het zo natuurlijk mogelijk te houden, een stuk meloen te eten. Hierdoor trokken de bloedsuikers weer bij.

Het drinken van de sapjes valt me reuze mee. Ik had verwacht dat ik last zou hebben van een hongergevoel. Maar heb eigenlijk helemaal nergens last van, dat is alvast een plus punt.

 

Ik voel me goed aan het eind van de sapvast kuur. Ik voel me fitter, energieker. Het opgeblazen gevoel wat ik voor die tijd had, is ook verdwenen. En natuurlijk de perfecte bloedsuikers! Of ik afgevallen ben, weet ik niet (denk het wel, m’n kleding zit wat losser), ik heb namelijk geen weegschaal. Nu was afvallen ook niet mijn voornaamste doel.

Kun je dus als diabeet een detox sapkuur volgen?

Ja, ik vind van wel.

Het is wel belangrijk om vaker je bloedsuikers te meten. Hypo gevaar ligt met lage bloedsuikers al gauw op de loer.

Bij twijfel gewoon een arts raadplegen, of nog beter, een diabetesverpleegkundige.

Recente blogs

Laat een reactie achter

0
webstation webdesign webdevelopmentwordpress webdevelopmentsapkuursapkuur