Zelf bezorgdatum kiezen
De meeste variatie in smoothies en sappen
Milieu verantwoordelijke fles
100% Troeploos

Bereik autofagie door het doen van een detox

 In JUIZ~S in de media

Net zoals bij bijna alles, heb je met detoxen ook voor-en tegenstanders. Voorstanders nemen het doen van een detox kuur serieus, realiseren zich ook wel dat het niet-eten ook echt een beetje afzien is, maar merken na het doen van de detox ook echt resultaat. Tegenstanders hebben zich nooit aan een detox gewaagd of hebben deze wel gedaan en zich er niet goed bij gevoeld. Ze roepen vervolgens al snel dat een detox doen onzin is, immers je lever ontgift toch iedere dag. En daarin hebben ze deels gelijk, want dat doet je lever ook. De vraag is alleen of je lever (qua DNA nog precies hetzelfde als 100.000en jaren geleden) de hoeveelheid gifstoffen die we nu binnenkrijgen wel even goed kan verwerken. Maar bovenal missen de tegenstanders dan wel een heel belangrijk en actueel element van het doen van een detox: nl. het creëren van autofagie. AutoWAT??? Autofagie.

Autofagie betekent dat beschadigde of oude cellen zichzelf gaan opeten en het afval verwerken tot aminozuren die vervolgens weer belangrijk zijn voor de opbouw van het lichaam. Celkannibalisme wordt het ook wel genoemd. Want uit de opnieuw gecreëerde aminozuren worden weer nieuwe cellen gebouwd. Autofagie komt voort uit door opwerking van positieve stress. Deze positieve stress wordt gecreëerd door te vasten en dat is in principe precies wat je doet gedurende een detox.

 

Het is overigens geen schande als je nog nooit van autofagie gehoord hebt, autofagie is ook een super actueel onderwerp.
Vorige week dinsdag, dinsdag 4 oktober om precies te zijn, is de nobel prijs voor fysiologie en geneeskunde uitgereikt aan de Japanner Yoshinori Ohsumi voor zijn studie naar de ontrafeling van de mechanismen achter autofagie. http://www.nemokennislink.nl/publicaties/nobelprijs-voor-ontrafeling-autofagie

Wat doet autofagie oa. nou precies voor je cellen?
– het vermindert onnodige processen binnen de cellen
– het ruimt de afvalstoffen op uit de cellen die normaal verantwoordelijk is voor veroudering
– het repareert beschadigde cellen;
– het onderdrukt kanker en tumoren groei;
– het vernietigt microben inflammaties in de cel;
– het geeft extra energie tijdens een vastenperiode.

Waarom is autofagie nu zo’n belangrijk onderwerp en wordt er zelfs een nobelprijs voor uitgereikt? De consequenties voor de huidige geneeskunde gaan ver. Want denk eens in hoe mooi het is als je middels te vasten verouderingsprocessen met de daarbij behorende ziekte beelden en zelfs ernstige ziektes als kanker kunt vertragen.

 

Detoxen of vasten kan in principe op verschillende manieren. Bij JUIZ~S hebben we ervoor gekozen om dit te doen met koudgeperste groentesapjes. Ik wil hierin graag de element groente benadrukken want er zijn ook steeds meer koudgeperste sapjes op de markt waarbij het hoofdbestanddeel fruit is (wat weer een veel hoger suiker gehalte met zich meebrengt). Dat is bij JUIZ~S niet het geval: al onze sapjes bestaan uit 70% groente en maximaal 30% fruit. Verder zijn onze sappen 100% puur: er zijn geen conserveringsmiddelen, verdikkingsmiddelen kleur-geur en of smaakstoffen of suiker toegevoegd. Dat kan even wennen zijn aan de smaak, maar je lichaam zal je dankbaar zijn! De sappen zijn koudgeperst: dit betekent dat er geen hitte wordt gebruikt bij de persing. Hierdoor worden de vitaminen, enzymen en mineralen in het sap optimaal gewaarborgd. (Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld het gebruik van een blender waardoor het snel draaien van de messen veel hitte vrijkomt wat vervolgens zorgt voor verlies van de essentiële voedingsstoffen in het sap). Direct na productie worden de sapjes HPP-treated (High Pressure Processing). Dit is een nieuwe technologie uit de Verenigde Staten waardoor middels hoge waterdruk de zuurstof uit het sap verwijderd wordt. Hierdoor wordt de houdbaarheid van het sap verlengd zonder in te boeten op de kwaliteit van het sap. Anders zou je nl. het sapje binnen een paar uur na het persen moeten opdrinken, om het maximaal behoud van de vitaminen in het sap te behouden.

Eigenlijk is nu, het wisselen van de zomer naar de herfst, een ideaal manier om een detox te doen. Tijdens het detoxen ruim je nl. inflammaties in de cel op. Het zijn de inflammaties die er voor zorgen dat je ziek kunt worden, niet het griepvirus wat op dat moment voorbijkomt. Het griepvirus is alleen de trigger van wat je in je lijf hebt opgestapeld. Daarnaast komt je lichaam bij het wisselen van het seizoen in een andere energie terecht. Dat is dus eigenlijk het ideale moment om je lichaam een reset te geven. Tot slot, we zijn tenslotte Hollanders :), hebben we NU bij JUIZ~S een hele leuke actie waarbij je op ieder pakket in de webshop korting krijgt. Kijk snel op www.juizs.nl want deze actie loopt maar t/m 31 oktober 2016.

Recente blogs

Laat een reactie achter

0
webstation webdesign webdevelopmentwordpress webdevelopment