Zelf bezorgdatum kiezen
De meeste variatie in smoothies en sappen
Milieu verantwoordelijke fles
100% Troeploos

Ben jij al klaar voor het voorjaar?

 In Blog

Na een ijskoud einde van februari en de start van de meteorologische lente al achter ons, is het voorjaar inmiddels toch echt aangebroken. Misschien voelt het nog niet zo, maar je kan het wel degelijk al merken dat het voorjaar van start is gegaan. De dagen zijn langer, de vogeltjes vrolijker en hier en daar zie je de voorjaarsbloemen al uit de grond schieten. Misschien voel jij het zelf ook, veel mensen hebben in het voorjaar de behoefte om een flinke voorjaarsschoonmaak te houden. Wij hebben wat goede tips voor je!

Begin met opruimen en minimaliseren

Het voorjaar is de ideale tijd om je huis eens flink op te ruimen. Een mens kan door de maanden (of soms zelfs jaren) heen veel spullen verzamelen, maar heb je dat ook echt allemaal nodig? De meeste mensen voelen zich veel gelukkiger met minder spullen. Daarnaast oogt je huis sneller opgeruimd als je minder spullen hebt om op te ruimen en dit werkt vaak ook door in je hoofd. Niet voor niets zeggen veel mensen: “Een opgeruimd huis, een opgeruimd hoofd.”, herkenbaar?

Heb je kleding die je nooit meer draagt? Of spullen die nog goed zijn, maar die je nooit meer gebruikt? Breng ze naar de tweedehands kledingwinkel of de kringloopwinkel. Voor jou zijn die spullen misschien niet interessant meer, maar iemand anders maak je er wel heel blij mee.

De grote voorjaarsschoonmaak!

Als je eenmaal je spullen hebt opgeruimd, is er niets fijners om gelijk ook je huis een flinke schoonmaakbeurt te geven. Ga jij voor een grote voorjaarsschoonmaak waarbij je alles in één keer schoonmaakt? Of kies je er toch liever voor om dit in etappes te doen? Waar je ook voor gaat, zorg ervoor dat je het leuk maakt voor jezelf. Met jouw favoriete Spotify playlist aan, al dansend door het huis is die grote voorjaarsschoonmaak zo vervelend nog niet en niets is fijner dan een fris en schoon huis!

Start het voorjaar met een JUIZ~S detox

Het voorjaar is ook het ideale moment om een JUIZ~S detox te doen. Tijdens de wintermaanden heeft je lichaam vaak behoefte aan wat zwaardere en warme maaltijden, maar met de temperaturen die omhoog gaan en de zomer die eraan komt, is het voorjaar het ideale moment om over te schakelen op lichtere maaltijden. Een JUIZ~S detox kan je helpen om je lichaam even helemaal te resetten en licht en fris het voorjaar en de zomer tegemoet te gaan.

Ga lekker naar buiten!

Laat Netflix voor wat het is en ga lekker naar buiten! Wist je dat je juist in het vroege voorjaar de grootste kans hebt op een vitamine D-tekort? Dit komt omdat de vitamine D-voorraad in je lichaam tijdens de donkere wintermaanden sneller wordt uitgeput. Maart is vaak het moment dat mensen die geen vitamine D hebben bijgeslikt in de wintermaanden, gaan merken dat ze vermoeider raken en dat hun weerstand wat verminderd is. De beste remedie hiertegen is om lekker naar buiten te gaan, het liefste op het midden van de dag. Natuurlijk is het nog beter om in de donkere maanden (van oktober t/m maart) wel dat vitamine D supplement te slikken.

Ben jij al helemaal klaar voor het voorjaar? Deel jouw tips en ervaringen in de besloten JUIZ~S facebook groep!

Recente blogs

Laat een reactie achter

0
webstation webdesign webdevelopmentwordpress webdevelopmentvoedingssupplementen