De beste sapkuur

Wil je graag afvallen of je lichaam resetten? Dan kan het interessant zijn om een sapkuur te overwegen. Bij een sapkuur vervang je de dagelijkse voeding door een set aan verschillende sappen. Je stapt voor een paar dagen volledig over op een vloeibaar dieet. 

Een detox sapkuur heeft verschillende voordelen voor je lichaam. Je zult je na de sapkuur een stuk fitter en gezonder voelen. In dit artikel lees je alles dat je moet weten over sapkuren en wat de beste sapkuur voor jou is.

Detox sapkuren in het kort

Bij een detox sapkuur kies je ervoor om een paar dagen volledig over te stappen op vloeibare voeding. Het gaat dan specifiek om sappen die rijk zijn aan vitaminen en mineralen. Deze sappen zijn verkrijgbaar in verschillende smaken. Denk bijvoorbeeld aan sappen van diverse vruchten als appel en mango, en verschillende groentesoorten als wortel en spinazie. 

Er zijn verschillende varianten sapkuren beschikbaar die allemaal een andere duur hebben. Bij sommige sapkuren mag je de hele dag niks eten, terwijl je bij andere sapkuren tot een bepaald tijdstip geen vaste voeding mag eten. De enige uitzondering op deze regel is natuurlijk de consumptie van water en groene thee of kruidenthee.

De effecten van een sapkuur

Het voornaamste doel van een sapkuur is het ontgiften van je lichaam. Je stop voor een aantal dagen met het consumeren van vaste voeding. Hierdoor krijgt je lichaam de kans om zich te herstellen. Je geeft de spijsverteringsorganen namelijk wat rust waardoor verschillende gifstoffen kunnen worden afgebroken.

Dit proces is natuurlijk niet makkelijk, want het is lastig om tijdelijk te stoppen met vaste voeding. Het niet-eten heeft echter grote gezondheidsvoordelen voor je lichaam, zie ook ons eerder blog over autofagie. Het resultaat: je zult je o.a. een stuk fitter voelen en gaan  blaken van de energie. Ook vallen de meeste mensen wat af tijdens de detox.  Je hoeft niet bang te zijn dat je zult verhongeren. De sapkuren zitten namelijk boordevol met vitaminen en voedingsstoffen. Het is dus ook een goede manier om snel gewicht te verliezen.

Welke detox sapkuur past bij jou?

Er zijn verschillende sapkuren beschikbaar. Zo zijn er sapkuren van 3, 5 of 7 dagen. Daarnaast zijn er ook all day en till dinner sapkuren. Hieronder lees je wat de beste sapkuur voor jou is.

3-daagse sapkuur

De 3-daagse sapkuur is de mildste variant van alle sapkuren. Dit is het perfecte model voor mensen die niet vaak een sapkuur volgen. Bij dit programma kies je ervoor om 3 dagen lang alleen maar sappen te consumeren. Een 3-daags programma is goed vol te houden, maar het effect op je lichaam zal wel een stuk kleiner zijn. Gemiddeld zal het gewichtsverlies zich beperken tot ongeveer 2 à 3 kilo. 

Heb je nog nooit een sapkuur gevolgd maar zou je het wel graag een keer willen proberen, dan kun je het beste kiezen voor een till dinner kuur. Bij een 3-daagse till dinner sapkuur mag je nog wel een klein beetje vast voedsel eten. Bij het till dinner programma mag je namelijk één vegetarische maaltijd eten. Dit is perfect voor mensen die veel bewegen of veel moeten eten voor hun sport of werk.

5-daagse sapkuur

De 5-daagse detox sapkuur is de variant die het populairst is. De positieve effecten van een 5-daagse kuur zijn aanzienlijk groter dan die van een 3-daagse kuur. Zo kan het gewichtsverlies tot maar liefst 5 kilo oplopen. Daarnaast krijg je ook persoonlijk advies bij dit programma zodat jij het meeste uit de detox sapkuur kunt halen.

Natuurlijk is een langer programma ook een stuk zwaarder, daarom kun je ook voor een till dinner programma kiezen waarbij je één vegetarische maaltijd mag consumeren. Dit is een stuk makkelijk vol te houden en heeft een groter effect dan een 3-daagse sapkuur.

7-daagse sapkuur

Als je een echte diehard bent en veel progressie wilt boeken, dan is een detox sapkuur van 7 dagen ideaal. Dit is natuurlijk het zwaarste programma, maar je kunt maar liefst 6,5 kilo aan gewicht verliezen in slechts een week tijd. Bovendien krijg je daar ook nog eens gratis een voedingsadvies bij. Zo haal jij het meeste uit je 7-daagse detox sapkuur.

Vind je een 7-daagse sapkuur net iets te heftig? Dan kun je natuurlijk ook voor de till dinner variant kiezen waarbij je één vegetarische maaltijd mag eten.

GERELATEERDE BERICHTEN

 • Detox Sapkuur

  Zo bereid je je voor op een detox sapkuur

  Een detox sapkuur is de eerste stap naar een gezondere levensstijl. Maar zonder enige voorbereiding een detox beginnen is de eerste en grootste fout die de meeste mensen maken. Je lichaam een aantal dagen ervoor al goed voorbereiden zal ervoor zorgen dat de detox sapkuur soepel verloopt en je lichaam zal je uiteindelijk erg dankbaar […]

 • Detox Sapkuur

  Waarom een detox sapkuur in de lente een heel goed idee is!

  Mijn oma hield ieder voorjaar een grote lente schoonmaak. De dikke wintertruien werden opgeruimd, de ramen werden eens goed gezeemd en de gordijnen goed gewassen. Je voelde letterlijk de schone, frisse lentelucht het huis weer binnenstromen. De Ayurveda raadt ook aan om zo’n lente schoonmaak voor je lichaam te plannen. Ayurveda is misschien wel de […]

 • Detox Sapkuur

  Diëten vs Detoxen

  Diëten en detoxen, wat zijn de verschillen? Je leest het in dit blog! HOE SNEL BEREIK IK EEN GEZONDE LEVENSSTIJL? Als je begint met diëten start je met een bepaald eetpatroon en kan je pas over een langere termijn (aantal maanden) bekijken of dit eetpatroon jou helpt met afvallen. De kans dat je na een […]

 • Geen onderdeel van een categorie

  5 redenen om een detox sapkuur te plannen in de zomervakantie

  Door Sylvia van JUIZS Het is zomer in Nederland!  Afgelopen weekend was het zwarte zaterdag in Frankrijk en kleurde de route du soleil zoals we pre-corona altijd gewend waren weer helemaal rood, met in file staande auto’s. Met onder hen ook veel Nederlanders en Belgen. Naast dat ik in de zomervakantie met mijn bonus gezin […]

 • Detox Sapkuur

  Sapvasten

  Hoewel sapvasten al enkele jaren bestaat, is het onlangs pas populair geworden. Er is een toename van detox diëten met sappen op sociale media, in documentaires, boeken en meer. Velen kiezen voor sapvasten om hun dieet te veranderen, in de hoop een vliegende start te maken naar een betere gezondheid, darmgezondheid en gewichtsverlies. Maar wat […]

 • sapkuur 5 dagen

  Boost je vetverbranding! Een extra voordeel van vasten.

  Bij JUIZS zijn we fan van Intermittent Fasting (IF), daar is ook ons hele concept op gebaseerd. Veel mensen bestellen een JUIZS sapkuur omdat ze een paar kilo kwijt willen. Het staat eigenlijk als een logisch gevolg met elkaar in verband en je kunt het bijna in een rekensom gieten:  vasten = minder calorieën tot […]