5 redenen om het nieuwe jaar te beginnen met een detox sapkuur

Door Sylvia van JUIZS

Het is weer begin Januari, tijd van de goede voornemens. Volgende week begin ik weer met mijn vijfdaagse detox sapkuur, en met mij vele JUIZS klanten. Waarom? Dit zijn mijn vijf redenen:

 

1) Een detox sapkuur maakt mij bewuster van mijn eet-en drinkgedrag.

Dit is voor mij de belangrijkste reden om periodiek een detox sapkuur te plannen. Naast dat het lichamelijk allerlei gezondheidsvoordelen oplevert, werkt het voor mij ook psychisch. Het is echt alsof er mentaal een knop omgezet wordt en ik veel bewuster word van wat ik allemaal gedurende een dag in mijn mond stop. Het nieuwe jaar geeft toch het gevoel van een nieuw begin en ik vind het fijn die gezond te beginnen. De detox van JUIZS helpt mij hierin weer het bewustzijn in te vinden.

2) Mijn buik wordt veel platter en rustiger.

Het verbaast mij toch elke keer weer wat voor effect een detox sapkuur van JUIZS op mijn buik heeft. Deze wordt echt zichtbaar platter. Je darmen, ook wel je tweede brein genoemd, zijn super gevoelig voor ontstekingen. En net als bij iedere andere ontsteking, zwelt ook bij ontstekingen in je darmen, de huid, bij je darmen is dat de darmwand, op. Een voordeel van het doen van een detox sapkuur is dat het (laaggradige) ontstekingen opruimt. Daardoor wordt de darmwand rustig en dus je buik zichtbaar platter.

3) Met net die paar kilo’s lichter, heb ik meer motivatie om door te pakken

Wellicht is het deels psychisch en eigenlijk zou je je er niet zo erg door moeten laten beïnvloeden, maar ik voel mij toch net wat zelfverzekerder als dat hardnekkige kilootje er af is. En daarin helpt een detox sapkuur van JUIZS goed: gemiddeld vallen klanten van JUIZS 0,5 kg- 1 kg per detox dag af. Het geeft mij meteen de motivatie om daarna door te zetten en scherper op mijn voeding te letten, zodat de kilo’s die er af zijn gegaan ook er echt af blijven.

4) Een periode van veel eten en wijn goed doorbreken

Ik kom uit een bourgondisch gezin en ook mijn vriend houdt wel van een kaasplankje met een wijntje. De kerstperiode is dus bij ons standaard heel veel eten en ook veel wijntjes. En voordat je het weet val je in een patroon. Want niets is gezelliger dan met grauw, nat weer bij de open haard wat hapjes op tafel te zetten en een fles wijn open te trekken. Omdat je met een detox sapkuur even helemaal stopt met eten, is het ook veel makkelijker dit soort gewoontes te doorbreken en eerder te kiezen voor een gezonder alternatief. 

5) Je doet het niet alleen, veel mensen beginnen het nieuwe jaar gezond

Tot slot, januari is de periode die veel mensen aangrijpen voor een gezonde start. Je wordt dan ook minder vreemd aangekeken als je in je omgeving laat weten dat je een detox doet. Op 23 januari begin ik met de JUIZS Detox Challenge, dit is een detox challenge en daarin deel ik al mijn ervaringen met een groep mede detox’ers. Wil jij meedoen of het gewoon volgen? Volg JUIZS op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven hoe je je hiervoor aanmeldt.

Wil je meer weten over de detox-sapkuren van JUIZS, neem eens een kijkje op https://juizs.nl/detox-sapkuur/ en gebruik kortingscode: JUIZS2023 voor 28% korting op een sapkuur naar keuze!

Heb je een specifieke vraag? Mail deze dan rechtstreeks naar [email protected]

Liefs, Sylvia van JUIZS

GERELATEERDE BERICHTEN

 • Detox Sapkuur

  Laaggradige ontstekingen: wat betekent dat voor je stofwisseling?

  Veel mensen hebben last van schildklierklachten door een tekort aan actief schildklierhormoon. Symptomen hiervan zijn kouwelijkheid, droge huid, vermoeidheid, haaruitval, zwakke nagels, depressieve gevoelens, gewichtstoename, obstipatie en hoofdpijn. Schildklierklachten komen veel meer bij vrouwen voor dan bij mannen. Één van de oorzaken is chronische laaggradige ontsteking. Een wat?? Een laaggradige ontsteking. Wat is dat toch, […]

 • Detox Sapkuur

  Zo bereid je je voor op een detox sapkuur

  Een detox sapkuur is de eerste stap naar een gezondere levensstijl. Maar zonder enige voorbereiding een detox beginnen is de eerste en grootste fout die de meeste mensen maken. Je lichaam een aantal dagen ervoor al goed voorbereiden zal ervoor zorgen dat de detox sapkuur soepel verloopt en je lichaam zal je uiteindelijk erg dankbaar […]

 • Juizs blog

  Interview met Sylvia: founder van JUIZS

  Juizs Inside: maak kennis met de mensen achter JUIZS. We trappen deze serie af met Sylvia, oprichtster van JUIZS. We hebben haar 8 vragen gesteld, lees je mee? 1) waarom ben je ooit gestart met JUIZS? Ik heb mijn hele leven lang al een passie voor een gezonde levensstijl. Tijdens mijn studententijd gaf ik al […]

 • Geen onderdeel van een categorie

  5 redenen om een detox sapkuur te plannen in de zomervakantie

  Door Sylvia van JUIZS Het is zomer in Nederland!  Afgelopen weekend was het zwarte zaterdag in Frankrijk en kleurde de route du soleil zoals we pre-corona altijd gewend waren weer helemaal rood, met in file staande auto’s. Met onder hen ook veel Nederlanders en Belgen. Naast dat ik in de zomervakantie met mijn bonus gezin […]

 • Detox Sapkuur

  Artikel Parool: Waarom vasten goed voor je is

  Periodiek honger lijden is goed voor ons lichaam. Maar de drang om bovenmatig te eten zit diep in onze genen. Minder eten is lastiger dan af en toe niets eten. We hebben altijd geleefd onder omstandigheden waarin voedsel niet continu beschikbaar was. Pas de laatste paar honderd jaar, sinds de industriële revolutie, hebben heel veel […]

 • Juizs blog

  Het is lente: 5 redenen voor een detox!

  Door: Sylvia van Juizs  (5 minuten lezen) Sinds dit paasweekend hebben we na een aantal koude weken & maanden eindelijk heerlijke temperaturen én zon. Genieten toch? Echt lente! In deze periode probeer ik altijd een detox-sapkuur te plannen. Bij Juizs kan je kiezen voor een 3-daagse, 5-daagse of een 7-daagse sapkuur. Ik ga in de […]