5 redenen om het nieuwe jaar te beginnen met een detox sapkuur

Door Sylvia van JUIZS

Het is weer begin Januari, tijd van de goede voornemens. Volgende week begin ik weer met mijn vijfdaagse detox sapkuur, en met mij vele JUIZS klanten. Waarom? Dit zijn mijn vijf redenen:

 

1) Een detox sapkuur maakt mij bewuster van mijn eet-en drinkgedrag.

Dit is voor mij de belangrijkste reden om periodiek een detox sapkuur te plannen. Naast dat het lichamelijk allerlei gezondheidsvoordelen oplevert, werkt het voor mij ook psychisch. Het is echt alsof er mentaal een knop omgezet wordt en ik veel bewuster word van wat ik allemaal gedurende een dag in mijn mond stop. Het nieuwe jaar geeft toch het gevoel van een nieuw begin en ik vind het fijn die gezond te beginnen. De sapkuur van JUIZS helpt mij hierin weer het bewustzijn in te vinden.

2) Mijn buik wordt veel platter en rustiger.

Het verbaast mij toch elke keer weer wat voor effect een detox sapkuur van JUIZS op mijn buik heeft. Deze wordt echt zichtbaar platter. Je darmen, ook wel je tweede brein genoemd, zijn super gevoelig voor ontstekingen. En net als bij iedere andere ontsteking, zwelt ook bij ontstekingen in je darmen, de huid, bij je darmen is dat de darmwand, op. Een voordeel van het doen van een detox sapkuur is dat het (laaggradige) ontstekingen opruimt. Daardoor wordt de darmwand rustig en dus je buik zichtbaar platter.

3) Met net die paar kilo’s lichter, heb ik meer motivatie om door te pakken

Wellicht is het deels psychisch en eigenlijk zou je je er niet zo erg door moeten laten beïnvloeden, maar ik voel mij toch net wat zelfverzekerder als dat hardnekkige kilootje er af is. En daarin helpt een detox sapkuur van JUIZS goed: gemiddeld vallen klanten van JUIZS 0,5 kg- 1 kg per detox dag af. Het geeft mij meteen de motivatie om daarna door te zetten en scherper op mijn voeding te letten, zodat de kilo’s die er af zijn gegaan ook er echt af blijven.

4) Een periode van veel eten en wijn goed doorbreken

Ik kom uit een bourgondisch gezin en ook mijn vriend houdt wel van een kaasplankje met een wijntje. De kerstperiode is dus bij ons standaard heel veel eten en ook veel wijntjes. En voordat je het weet val je in een patroon. Want niets is gezelliger dan met grauw, nat weer bij de open haard wat hapjes op tafel te zetten en een fles wijn open te trekken. Omdat je met een detox sapkuur even helemaal stopt met eten, is het ook veel makkelijker dit soort gewoontes te doorbreken en eerder te kiezen voor een gezonder alternatief. 

5) Je doet het niet alleen, veel mensen beginnen het nieuwe jaar gezond

Tot slot, januari is de periode die veel mensen aangrijpen voor een gezonde start. Je wordt dan ook minder vreemd aangekeken als je in je omgeving laat weten dat je een detox doet. Vaak worden wij ook aangeschreven door een groep mensen die samen een sapkuur wilt doen. Wil jij dat ook, mail ons dan even op [email protected], dan kunnen we nog een extra korting voor je regelen!

Wil je meer weten over de detox-sapkuren van JUIZS, neem eens een kijkje op https://juizs.nl/sapkuur/ en gebruik kortingscode: HELLO2024 voor 24% korting op een sapkuur naar keuze!

Heb je een specifieke vraag? Mail deze dan rechtstreeks naar [email protected]

Liefs, Sylvia van JUIZS

 

GERELATEERDE BERICHTEN

 • Juizs blog

  Detox your soul: hoe verdeel jij jouw energie

  Weet jij van jezelf of je een ochtend of avondmens bent? Ochtendmensen beginnen het liefst vroeg in de ochtend met allerlei activiteiten, avondmensen worden echter later op de dag pas productief. Het is dus helemaal niet erg als je merkt dat je in de ochtend eigenlijk nooit zoveel uitvoert. Wat jou wel kan helpen is […]

 • Detox Sapkuur

  Waarom een detox sapkuur in de lente een heel goed idee is!

  Mijn oma hield ieder voorjaar een grote lente schoonmaak. De dikke wintertruien werden opgeruimd, de ramen werden eens goed gezeemd en de gordijnen goed gewassen. Je voelde letterlijk de schone, frisse lentelucht het huis weer binnenstromen. De Ayurveda raadt ook aan om zo’n lente schoonmaak voor je lichaam te plannen. Ayurveda is misschien wel de […]

 • Juizs blog

  Zomergroente Top 3

  Geschreven door Ruben van JUIZS – 4 minuten lezen Het is geen geheim dat groenten uit het seizoen goed zijn voor het milieu én je portemonnee. Wij hebben 3 groenten uitgelicht die je dit zomerse seizoen tegen gaat komen bij de groenteboer en in de supermarkt. Je vindt onze top 3 groente van het zomerseizoen […]

 • Detox Sapkuur

  Sapvasten

  Hoewel sapvasten al enkele jaren bestaat, is het onlangs pas populair geworden. Er is een toename van detox diëten met sappen op sociale media, in documentaires, boeken en meer. Velen kiezen voor sapvasten om hun dieet te veranderen, in de hoop een vliegende start te maken naar een betere gezondheid, darmgezondheid en gewichtsverlies. Maar wat […]

 • Juizs blog

  Detox your mind: ga eens een week offline

  Geschreven door Sylvia van JUIZS Bij JUIZS zijn wij fan van eens in de zoveel tijd een detox, dat is geen geheim. Maar je kunt ook op andere manieren detoxen. In een eerder blog heb ik je kennis laten maken met de Ayurveda. Ayurveda is een holistische voedingsleer, dus die kijkt niet alleen naar het […]

 • Juizs blog

  Interview met Sylvia: founder van JUIZS

  Juizs Inside: maak kennis met de mensen achter JUIZS. We trappen deze serie af met Sylvia, oprichtster van JUIZS. We hebben haar 8 vragen gesteld, lees je mee? 1) waarom ben je ooit gestart met JUIZS? Ik heb mijn hele leven lang al een passie voor een gezonde levensstijl. Tijdens mijn studententijd gaf ik al […]