JUIZS Detox Sapkuur review van Jasmina

Jasmina van Sparklesinsides heeft een JUIZS Detox Sapkuur gedaan. Ze vond het lang niet altijd even makkelijk en heeft soms ook een beetje gesmokkeld, maar heeft toch hele mooie resultaten gehaald. Ook geeft ze aan dat ze als diabetes 1 patiënt hele stabiele waarden had gedurende de detox. Lees haar eerlijke blog hier.

Onlangs mocht ik voor het eerst kennis maken met de detox sapkuur van JUIZS. In deze Corona tijd wilde ik mijn immuunsysteem dan ook een boost geven door mijn lichaam te resetten. Mijn lichaam had gewoon een reset nodig na mijn heftige miskraam. Lees snel mee hoe de detox van JUIZS mij afging. Ik heb een kort dagboekje bij gehouden van de eerste 3 dagen, de laatste 2 dagen waren zo chaotisch dat ik het ben vergeten.

WAT IS EEN DETOX SAPKUUR

Met een detox sapkuur onthoudt je jezelf van vaste voeding en vervang je deze door sapjes. Je krijgt in deze periode alleen “schone” voeding binnen vol vitamines en mineralen die goed zijn om je lichaam te reinigen en goed zijn voor je spijsvertering.  Producten die slecht verteerbaar zijn, gebruik je in deze periode absoluut niet.  Er zijn natuurlijk heel veel manieren van detoxen, het is niet zo dat een detox sapkuur de enige optie is. Als je de detox goed doet, zul je zien dat je huid rustiger wordt en je je beter in je vel zult gaan zitten. Wel is het even doorbijten soms.

OP- EN AFBOUWEN

Je moet niet cold turkey aan een detox sapkuur beginnen. Het is erg belangrijk dat je goed op- en afbouwt. Bij het detox pakket zat een boekje met koolhydraatarme opbouw en afbouw recepten. Je gaat stapje voor stapje weer terug naar normaal eten en je begint ook stapje voor stapje. Zelf heb ik dit niet helemaal goed aangepakt en daardoor viel het me waarschijnlijk zwaarder dan verwacht.

DAG 1

Ik begon de dag heel goed en dacht jeej dit is een makkie. In de middag begon ik toch trek te krijgen maar hield ik vol. In de avond overleed mijn oudtante en daar ging het een beetje mis. Ik nam mijn smoothies mee in de auto, maar vergat ze op te drinken. Toen ik ’s avonds thuis kwam, kreeg ik echter een eetbui. Ik ben sowieso een emotionele eter en werkte binnen no-time een schaaltje chips met dipsaus naar binnen. Oeps. Misschien was dit toch niet te juiste dag om te beginnen, maar aan de andere kant wist ik natuurlijk helemaal niet dat ze zou komen te overlijden.

DAG 2

Dag 2 ging al een stuk beter en ik had minder trek. Ik kreeg wel hoofdpijn maar ik weet niet zo goed of dat ik dat moet linken aan het ontgiften door de detox sapkuur of doordat ik gewoon heel erg last van stress had. Ik heb ’s avonds wel een beetje soep gehad bij het avondeten, dus ik heb de detox niet helemaal goed volgehouden. Verder heb ik er niks naast gegeten en nog wel veel water (met citroen) en thee (zonder suiker) gedronken.

DAG 3

Vandaag werd mijn oudtante begraven en ik had eigenlijk verwacht dat ik deze dag het moeilijkste zou vinden. Ik had al mijn sapjes en powershots meegenomen naar de uitvaart. Vandaag ging het stukken beter dan de eerste dagen. Best bizar voor zo een drukke chaotische dag. Ik voelde me ook echt vol energie. Ik werd wel een beetje gek van 680 x plassen per dag.

EEN DETOX SAPKUUR OM AF TE VALLEN

Kun je afvallen met een detox sapkuur? Absoluut! Maar is dat de reden om de detox te doen? Absoluut niet wat mij betreft. Veel mensen willen snel afvallen en doen om deze reden een detox sapkuur. Ze bouwen de kuur niet goed op en bouwen al helemaal niet af. Niet heel slim, want als je stopt, dan zitten de kilo’s er zo weer aan. In het begin verlies je veel vocht en het is zonde om die weer te vervangen door vet na je detox. Je kan de detox wel goed gebruiken als kickstart naar een gezondere lifestyle waarmee je wilt gaan afvallen.

HOE IS DE DETOX SAPKUUR VAN JUIZS MIJ BEVALLEN

Zoals jullie van mij gewend zijn, zijn mijn reviews altijd gebaseerd op mijn eerlijke mening. De detox vond ik soms best pittig. Ik denk niet dat dit komt door de detox sapkuur zelf, maar eerder door de manier waarop ik het heb aangepakt. Ik ben haastig gestart en heb het programma niet goed opgebouwd.

De eerste dag had ik het best zwaar, ik weet niet goed of dat kwam doordat de kuur zo zwaar was of dat dat kwam door het sterfgeval die we in de familie hadden. Ik voelde me ’s avonds ook best rot doordat ik het niet volgehouden had en wilde eigenlijk meteen de handdoek in de ring gooien. Ook zat ik de eerste dag van de detox sapkuur, 3 uur in de auto naar mijn ouders. Normaal gesproken loop ik dan van alles te snacken maar dit keer niet.

Ik ben blij dat ik heb mogen ervaren hoe een detox sapkuur werkt. Ook al heb ik het niet helemaal volgens het boekje gedaan, na 5 dagen voelde ik me veel energieker. Ik heb sinds mijn laatste miskraam, vitamine B12 te kort en bloedarmoede en ik lijk dit niet helemaal op pijl te krijgen. Ik ben al weken doodmoe. Na 5 dagen detoxen was dit natuurlijk nog niet over, maar ik voelde me wel veel energieker.

Ook mijn huid was na 5 dagen detoxen veel rustiger. Ik had minder last van puistjes en onzuiverheden.

Ik lieg als ik zeg dat ik de detox makkelijk vond, want dat vond ik niet. Wel was het het absoluut waard om uit te proberen. De detox was een nieuwe ervaring, maar wel een pittige.  Wellicht is het makkelijker als je het precies volgens het boekje doet. Je moet dus wel een beetje uithoudingsvermogen hebben en niet te snel opgeven.

De sapjes waren ontzettend lekker, maar ook super verrassend. Ze waren soms lekkerder dan dat je van te voren had verwacht. De enige smoothie die ik niet zo lekker vond, was die met rode bieten. Terwijl die juist voor mij ontzettend gezond was. Ook vond ik de fruitsmaakjes lekkerder dan de groente smaakjes. Gelukkig kun je op de website zelf je smaakjes uitkiezen. Ik denk dat ik de powershots met gember en die met kurkuma na ga bestellen.

5 dagen was misschien net iets te pittig voor mij, maar goed ik had ook nooit eerder een detox sapkuur gedaan. Een volgende keer ga ik misschien voor een kuur van 3 dagen, want dat behoort ook tot de mogelijkheden. Overigens kun je ook een kuur doen waar je wel avondeten eet, maar de rest van de dag je sapjes drinkt. 5 dagen niet eten is misschien niet helemaal mijn ding. Ik ben gewoon een vreetzak die gek is op lekker eten. Met alleen de smoothies kun je toch iets missen.

In het begin vond ik de detox wel spannend, ook omdat ik diabetes type 1 heb. Gelukkig heb ik een freestyle libre sensor, waarmee ik super makkelijk mijn suikers kon meten. Indien je net als ik ook diabetes heb, raad ik je wel aan om zo vaak mogelijk je waardes te checken. Mijn bloedsuikers zijn nog nooit zo stabiel geweest als toen ik de detoxkuur deed. Dit had ik van te voren niet echt verwacht en ergens was ik ook een beetje bang voor hypo’s. Voor mij was dit dus een bevestiging dat er alles in de sapjes zit, wat je lichaam nodig heeft in die 5 dagen.

Ik ben in de 5 dagen, 1.3 kilo afgevallen. Niet echt super veel, maar dat was ook niet mijn doel. Ik las op facebook ervaringen waarin mensen tot wel 7 kilo afvielen in 5 dagen met een detox kuur. Nou val ik sowieso altijd lastig af, dus ik was zeker niet teleurgesteld. Ik had er op gerekend dat ik niet veel zou afvallen. Ik denk ook niet dat je het alleen om die reden moet doen, hoewel het natuurlijk wel een mooie kickstart was om af te kicken van de suikers. Na de detox had ik namelijk helemaal niet meer zo een drang om suikers naar binnen te werken.

GERELATEERDE BERICHTEN

 • Detox Sapkuur

  Artikel Parool: Waarom vasten goed voor je is

  Periodiek honger lijden is goed voor ons lichaam. Maar de drang om bovenmatig te eten zit diep in onze genen. Minder eten is lastiger dan af en toe niets eten. We hebben altijd geleefd onder omstandigheden waarin voedsel niet continu beschikbaar was. Pas de laatste paar honderd jaar, sinds de industriële revolutie, hebben heel veel […]

 • shots

  Gember, gezond en een natuurlijke vetverbrander!

  Gember is de laatste jaren steeds bekender geworden en veel cafétjes en lunchrooms hebben inmiddels steevast verse gemberthee op de kaart staan. Heb je wel eens een gember shot van puur gembersap geprobeerd? Het is ontzettend pittig en sterk van smaak, maar wist je dat het ook heel gezond is? WAT ZEGT DE WETENSCHAP OVER […]

 • Geen onderdeel van een categorie

  Paas ontbijt inspiratie

  Dit weekend is het alweer Pasen! En deze keer lijkt het er op dat de weergoden ons goed gezind zijn en we beloond worden met een heerlijk lentezonnetje. Lekker naar buiten dus, na een feestelijk Paasontbijt. Wil je een keer iets anders op tafel zetten dan het standaard gekookte eitje met Pasen? Dan hebben we […]

 • JUIZS sappen

  De voordelen van groene bladgroenten

  Groene bladgroenten zijn van alle groenten het meest rijk aan belangrijke voedingsstoffen. Dit betekent niet dat je nu alleen nog maar groene bladgroenten moet eten, maar het betekent wel dat het goed is om dagelijks één of meerdere porties groene bladgroenten te eten. Waarom is dit slim om te doen? En wat maakt groene bladgroenten […]

 • Geen onderdeel van een categorie

  5 redenen om een detox sapkuur te plannen in de zomervakantie

  Door Sylvia van JUIZS Het is zomer in Nederland!  Afgelopen weekend was het zwarte zaterdag in Frankrijk en kleurde de route du soleil zoals we pre-corona altijd gewend waren weer helemaal rood, met in file staande auto’s. Met onder hen ook veel Nederlanders en Belgen. Naast dat ik in de zomervakantie met mijn bonus gezin […]