Interview met Sylvia: founder van JUIZS

Juizs Inside: maak kennis met de mensen achter JUIZS. We trappen deze serie af met Sylvia, oprichtster van JUIZS. We hebben haar 8 vragen gesteld, lees je mee?

1) waarom ben je ooit gestart met JUIZS?

Ik heb mijn hele leven lang al een passie voor een gezonde levensstijl. Tijdens mijn studententijd gaf ik al les op sportscholen. Met JUIZS wil ik heel graag mensen bewust maken van een gezonde levensstijl en wil ik ze met de sapkuren en coaching sessies van JUIZS een stukje op weg helpen.

2) doe je naast JUIZS nog iets anders?

Haha teveel zou ik bijna zeggen! Ik geef nog steeds les op sportscholen en yogascholen als power yoga docent. Verder werk ik ook nog in recruitment en bemiddel ik mensen op hun nieuwe stap in hun carrière

3) even iets heel anders, hoe ziet jouw koelkast er van binnenuit?

Mijn vriend klaagt altijd dat ik nooit iets lekkers in huis heb, maar dat valt wel mee hoor. Uiteraard vind je de sapjes en shotjes van JUIZS in mijn koelkast. De gembershot is een absoluut favoriet. Verder probeer ik doordeweeks zeker minimaal 2-3 keer vegetarisch te eten. Avocado’s, verse spinazie; rood fruit en eieren (maar ook een fles witte wijn… sst!) vind je standaard in mijn koelkast.

4) wat is je lievelingsontbijt, of ben je geen ontbijter?

Ik ben geen ontbijter. Zoals je misschien wel een keer voorbij hebt zien komen, ben ik echt fan van Intermittent Fasting. Meestal eet ik mijn eerste maaltijd rond 12:00 uur. Ik begin bij voorkeur de dag hoog in de eiwitten, eventueel gezonde vetten en laag in de koolhydraten zodat ik mijn bloedsuikerspiegel laag houd. Als je hier meer over wil weten, dan vertel ik hier graag over in één van onze voedingsadviesgesprekken.

5) Wat is je favoriete stad/dorp in Nederland die iedereen is een keer bezocht moet hebben?

Moeilijk. Mijn hart ligt nog steeds wel bij Leiden, mijn geboortestad. Verder ben ik zelf ook fan van het strand en dan maakt het mij niet zoveel uit of het Noordwijk, Scheveningen of Zandvoort is. De zee heeft iets magisch.

6) Als je voor het eerst een detox gaat doen waar moet ik dan sowieso op letten?

Wij zeggen bij JUIZS altijd: ‘een goede afbouw is de halve detox!’ Speciaal voor de afbouwdagen heb ik eetschema’s uitgewerkt hoe je je het beste kan voorbereiden op een detox. Nu zijn de recepten daarin niet heilig (ik weet natuurlijk nooit voor iedereen wat iemand lekker vindt) maar over de gedachten achter de opbouw is wel echt nagedacht. Dus dat zou ik echt iedereen aanraden om de overgang op de sapjes zo soepel mogelijk te maken.

 

7) Wat is je favoriete JUIZS sap, shot of smoothie?

Ja, dat is dan toch onze gembershot. Die voeg ik overal aan toe: ik maak er thee van (kokend water erbij) of ik gebruik hem als dressing in een salade of voeg hem toe als extra pit in een Oosterse groentesoep. Alhoewel de smoothie met avocado en kokos hier thuis ook echt favoriet is.

Onze nieuwste toevoeging aan de sapkuren zijn onze veggie boosts, daar ben ik heel blij mee. Dit zijn kleine geconcentreerde smoothies met een extra hoog aandeel groente. Hiermee vind oprecht iedereen groente lekker!

8) Bedankt voor al deze inside information, laatste vraag, wat wil je onze trouwe JUIZS volgers/nieuwsbrieflezers nog meegeven voor deze mooie zomer?

Het belangrijkste is balans. Licht eten is zoveel makkelijker in de zomer, dus lunch eens met een salade of maak eens een smoothie of vervang eens een maaltijd door één van onze sappen en smoothies (met evt. een eiwit bron – gekookt eitje- of gezonde vetten bron (handje ongebrande noten erbij). Heb je een zittend beroep en beweeg je relatief weinig op een dag? probeer dan koolhydraten uit brood, granen, rijst, aardappel, pasta tot één maaltijd per dag te beperken.

Heb je echt moeite met het doorbreken van slechte eetgewoontes? Probeer dan eens je lichaam te resetten met een detox sapkuur van JUIZS. Bij de vijf en zevendaagse sapkuur krijg je een persoonlijk voedingsadvies gesprek erbij van mij of van mijn collega Bianca. Daarin kan je alle vragen stellen die je hebt om vervolgens een frisse start te kunnen maken aan een gezonde periode in je leven waarin je je goed voelt!

GERELATEERDE BERICHTEN

 • Juizs blog

  Mocktails met de shots van JUIZS

  Heeft Dry January jou eerder goed gedaan en drink je nu nog steeds geen alcohol of ben je minder gaan drinken? Goed bezig! Het kan moeilijk zijn dit vol te blijven houden. Om je hierbij te helpen deel ik weer mijn heerlijke mocktail-recepten met je! Wist je dat de nieuwe shots van JUIZS ideaal zijn om […]

 • Detox Sapkuur

  Diëten vs Detoxen

  Diëten en detoxen, wat zijn de verschillen? Je leest het in dit blog! HOE SNEL BEREIK IK EEN GEZONDE LEVENSSTIJL? Als je begint met diëten start je met een bepaald eetpatroon en kan je pas over een langere termijn (aantal maanden) bekijken of dit eetpatroon jou helpt met afvallen. De kans dat je na een […]

 • Juizs blog

  Waarom Intermittent Fasting (I.F.) goed voor je is

  Intermittent Fasting, ook wel afgekort als I.F., je hebt er vast wel een keertje over gehoord. Het klinkt als een nieuwe trend, maar eigenlijk is het iets wat al heel gebruikelijk is in de natuur. De meeste vleesetende dieren eten slechts éénmaal per dag of zelfs  éénmaal per twee of drie dagen. De koploper in […]

 • Juizs blog

  Detox Groente: Deel 2

  Geschreven door Sylvia, eigenaresse van JUIZS en orthomoleculair voedingsadviseur. Omdat ons vorige blog over detoxgroente en fruit zo’n succes was,  heb ik een deel 2 opgesteld met nog eens 5 groenten die een (sterk) ontgiftende werking hebben. Er staan wat bekende, maar ook minder bekende groenten tussen. Welke zet jij vanavond op tafel? de bloemsoortige […]

 • Juizs blog

  Zomergroente Top 3

  Geschreven door Ruben van JUIZS – 4 minuten lezen Het is geen geheim dat groenten uit het seizoen goed zijn voor het milieu én je portemonnee. Wij hebben 3 groenten uitgelicht die je dit zomerse seizoen tegen gaat komen bij de groenteboer en in de supermarkt. Je vindt onze top 3 groente van het zomerseizoen […]