Interview met Sylvia: founder van JUIZS

Juizs Inside: maak kennis met de mensen achter JUIZS. We trappen deze serie af met Sylvia, oprichtster van JUIZS. We hebben haar 8 vragen gesteld, lees je mee?

1) waarom ben je ooit gestart met JUIZS?

Ik heb mijn hele leven lang al een passie voor een gezonde levensstijl. Tijdens mijn studententijd gaf ik al les op sportscholen. Met JUIZS wil ik heel graag mensen bewust maken van een gezonde levensstijl en wil ik ze met de sapkuren en coaching sessies van JUIZS een stukje op weg helpen.

2) doe je naast JUIZS nog iets anders?

Haha teveel zou ik bijna zeggen! Ik geef nog steeds les op sportscholen en yogascholen als power yoga docent. Verder werk ik ook nog in recruitment en bemiddel ik mensen op hun nieuwe stap in hun carrière

3) even iets heel anders, hoe ziet jouw koelkast er van binnenuit?

Mijn vriend klaagt altijd dat ik nooit iets lekkers in huis heb, maar dat valt wel mee hoor. Uiteraard vind je de sapjes en shotjes van JUIZS in mijn koelkast. De gembershot is een absoluut favoriet. Verder probeer ik doordeweeks zeker minimaal 2-3 keer vegetarisch te eten. Avocado’s, verse spinazie; rood fruit en eieren (maar ook een fles witte wijn… sst!) vind je standaard in mijn koelkast.

4) wat is je lievelingsontbijt, of ben je geen ontbijter?

Ik ben geen ontbijter. Zoals je misschien wel een keer voorbij hebt zien komen, ben ik echt fan van Intermittent Fasting. Meestal eet ik mijn eerste maaltijd rond 12:00 uur. Ik begin bij voorkeur de dag hoog in de eiwitten, eventueel gezonde vetten en laag in de koolhydraten zodat ik mijn bloedsuikerspiegel laag houd. Als je hier meer over wil weten, dan vertel ik hier graag over in één van onze voedingsadviesgesprekken.

5) Wat is je favoriete stad/dorp in Nederland die iedereen is een keer bezocht moet hebben?

Moeilijk. Mijn hart ligt nog steeds wel bij Leiden, mijn geboortestad. Verder ben ik zelf ook fan van het strand en dan maakt het mij niet zoveel uit of het Noordwijk, Scheveningen of Zandvoort is. De zee heeft iets magisch.

6) Als je voor het eerst een detox gaat doen waar moet ik dan sowieso op letten?

Wij zeggen bij JUIZS altijd: ‘een goede afbouw is de halve detox!’ Speciaal voor de afbouwdagen heb ik eetschema’s uitgewerkt hoe je je het beste kan voorbereiden op een detox. Nu zijn de recepten daarin niet heilig (ik weet natuurlijk nooit voor iedereen wat iemand lekker vindt) maar over de gedachten achter de opbouw is wel echt nagedacht. Dus dat zou ik echt iedereen aanraden om de overgang op de sapjes zo soepel mogelijk te maken.

 

7) Wat is je favoriete JUIZS sap, shot of smoothie?

Ja, dat is dan toch onze gembershot. Die voeg ik overal aan toe: ik maak er thee van (kokend water erbij) of ik gebruik hem als dressing in een salade of voeg hem toe als extra pit in een Oosterse groentesoep. Alhoewel de smoothie met avocado en kokos hier thuis ook echt favoriet is.

Onze nieuwste toevoeging aan de sapkuren zijn onze veggie boosts, daar ben ik heel blij mee. Dit zijn kleine geconcentreerde smoothies met een extra hoog aandeel groente. Hiermee vind oprecht iedereen groente lekker!

8) Bedankt voor al deze inside information, laatste vraag, wat wil je onze trouwe JUIZS volgers/nieuwsbrieflezers nog meegeven voor deze mooie zomer?

Het belangrijkste is balans. Licht eten is zoveel makkelijker in de zomer, dus lunch eens met een salade of maak eens een smoothie of vervang eens een maaltijd door één van onze sappen en smoothies (met evt. een eiwit bron – gekookt eitje- of gezonde vetten bron (handje ongebrande noten erbij). Heb je een zittend beroep en beweeg je relatief weinig op een dag? probeer dan koolhydraten uit brood, granen, rijst, aardappel, pasta tot één maaltijd per dag te beperken.

Heb je echt moeite met het doorbreken van slechte eetgewoontes? Probeer dan eens je lichaam te resetten met een detox sapkuur van JUIZS. Bij de vijf en zevendaagse sapkuur krijg je een persoonlijk voedingsadvies gesprek erbij van mij of van mijn collega Bianca. Daarin kan je alle vragen stellen die je hebt om vervolgens een frisse start te kunnen maken aan een gezonde periode in je leven waarin je je goed voelt!

GERELATEERDE BERICHTEN

 • Juizs blog

  Het is lente: 5 redenen voor een detox!

  Door: Sylvia van Juizs  (5 minuten lezen) Sinds dit paasweekend hebben we na een aantal koude weken & maanden eindelijk heerlijke temperaturen én zon. Genieten toch? Echt lente! In deze periode probeer ik altijd een detox-sapkuur te plannen. Bij Juizs kan je kiezen voor een 3-daagse, 5-daagse of een 7-daagse sapkuur. Ik ga in de […]

 • Detox Sapkuur

  Diëten vs Detoxen

  Diëten en detoxen, wat zijn de verschillen? Je leest het in dit blog! HOE SNEL BEREIK IK EEN GEZONDE LEVENSSTIJL? Als je begint met diëten start je met een bepaald eetpatroon en kan je pas over een langere termijn (aantal maanden) bekijken of dit eetpatroon jou helpt met afvallen. De kans dat je na een […]

 • Juizs blog

  Mocktails met de shots van JUIZS

  Heeft Dry January jou eerder goed gedaan en drink je nu nog steeds geen alcohol of ben je minder gaan drinken? Goed bezig! Het kan moeilijk zijn dit vol te blijven houden. Om je hierbij te helpen deel ik weer mijn heerlijke mocktail-recepten met je! Wist je dat de nieuwe shots van JUIZS ideaal zijn om […]

 • Detox Sapkuur

  5 redenen om het nieuwe jaar te beginnen met een detox sapkuur

  Door Sylvia van JUIZS Het is weer begin Januari, tijd van de goede voornemens. Volgende week begin ik weer met mijn vijfdaagse detox sapkuur, en met mij vele JUIZS klanten. Waarom? Dit zijn mijn vijf redenen:   1) Een detox sapkuur maakt mij bewuster van mijn eet-en drinkgedrag. Dit is voor mij de belangrijkste reden om […]

 • Juizs blog

  Detox your soul: hoe verdeel jij jouw energie

  Weet jij van jezelf of je een ochtend of avondmens bent? Ochtendmensen beginnen het liefst vroeg in de ochtend met allerlei activiteiten, avondmensen worden echter later op de dag pas productief. Het is dus helemaal niet erg als je merkt dat je in de ochtend eigenlijk nooit zoveel uitvoert. Wat jou wel kan helpen is […]

 • Juizs blog

  Zomergroente Top 3

  Geschreven door Ruben van JUIZS – 4 minuten lezen Het is geen geheim dat groenten uit het seizoen goed zijn voor het milieu én je portemonnee. Wij hebben 3 groenten uitgelicht die je dit zomerse seizoen tegen gaat komen bij de groenteboer en in de supermarkt. Je vindt onze top 3 groente van het zomerseizoen […]