Recept: vegan breakfast bowl

Loop je al een tijdje met het idee om een sapkuur van JUIZS te gaan doen, maar weet je niet zo goed hoe je lichaam gaat reageren en stel je het daarom uit? No worries. Wij begeleiden je voor én na de sapkuur met tips voor het af- en opbouwen van je normale eetpatroon. Zo kan je lichaam voor de sapkuur wennen aan het feit dat je een aantal dagen alleen groenten en fruit zal binnenkrijgen, en naderhand aan het langzaam opbouwen van het eten van de wat ‘zwaardere’ voedingsmiddelen zoals granen, koffie en kruiden.

Wij helpen je graag tijdens dit proces, en zullen daarom regelmatig eenvoudige veganistische recepten op onze blog posten. Vandaag delen we een ontbijt recept die in no time klaar is en mega lekker is: een vegan breakfast bowl.

Ingrediënten van de vegan breakfast bowl

Er zijn onwijs veel verschillende mogelijkheden qua ingrediënten wanneer je een vegan breakfast bowl wil maken. Vandaag delen we een simpele variant met ingrediënten die je in iedere supermarkt kunt verkrijgen.

Wat heb je nodig voor 2 vegan breakfast bowls:

  • 1 bevroren banaan
  • 250 gram verse of bevroren boerenkool
  • 125 gram verse of bevroren blauwe bessen
  • 125 gram verse of bevroren frambozen
  • 100 ml amandelmelk
  • 1 theelepel lijnzaad
  • 1 grote schep muesli naturel
  • 1 klein handje gesneden noten naar keuze
  • Eventueel wat gesneden fruit voor op de breakfast bowl

Hoe maak je de vegan breakfast bowl?

Heel simpel: gooi de bevroren banaan, boerenkool, blauwe bessen, frambozen en amandelmelk in een blender. Blend alle ingrediënten tot het één geheel is. Verdeel het goedje over twee kommen. Maak het af door de overige ingrediënten boven op de smoothie bowl te toppen. 

Et voila!

GERELATEERDE BERICHTEN

  • sapkuur 5 dagen

    Boost je vetverbranding! Een extra voordeel van vasten.

    Geschreven door Sylvia van JUIZS  (5 minuten lezen) Bij JUIZS zijn we fan van Intermittent Fasting (IF), daar zijn ook onze detox-sapkuren op gebaseerd. Veel mensen bestellen een JUIZS sapkuur omdat ze een paar kilo’s kwijt willen. Het staat eigenlijk als een logisch gevolg met elkaar in verband en je kunt het bijna in een […]

  • JUIZS sappen

    De voordelen van groene bladgroenten

    Groene bladgroenten zijn van alle groenten het meest rijk aan belangrijke voedingsstoffen. Dit betekent niet dat je nu alleen nog maar groene bladgroenten moet eten, maar het betekent wel dat het goed is om dagelijks één of meerdere porties groene bladgroenten te eten. Waarom is dit slim om te doen? En wat maakt groene bladgroenten […]

  • Geen onderdeel van een categorie

    Gezonde kerstrecepten

    RECEPTEN VAN CHEF-KOK NIVEN KUNZ Doe inspiratie op met de recepten van Niven, zo zal jij iedereen gegarandeerd laten genieten tijdens het kerstdiner! RECEPT 1: POMPOEN HASSELBACK MET LAURIER Wat heb je nodig? 2 flespompoenen (ca. 1,3 kg) 12 laurierblaadjes 8 stuks steranijs 125 gram roomboter 125 gram honing Zout en peper Geraspte schil van […]

  • Geen onderdeel van een categorie

    Paas ontbijt inspiratie

    Dit weekend is het alweer Pasen! En deze keer lijkt het er op dat de weergoden ons goed gezind zijn en we beloond worden met een heerlijk lentezonnetje. Lekker naar buiten dus, na een feestelijk Paasontbijt. Wil je een keer iets anders op tafel zetten dan het standaard gekookte eitje met Pasen? Dan hebben we […]

  • JUIZS sappen

    Het verschil tussen HPP en Pasteurisatie

    5 minuten leestijd ‘Hoe lang zijn jullie sappen houdbaar?’ is een vraag die wij regelmatig gesteld krijgen. Hier kunnen wij niet zomaar een antwoord op gegeven omdat dit ieder moment kan verschillen en ook per smaak kan verschillen. Als je sappen van ons ontvangt controleer dan altijd de houdbaarheid, deze vind je op de dop. […]

  • Recepten

    Week Zonder Vlees: denk eens aan de JUIZS Till Dinner recepten

    Deze week is het weer de “Week zonder Vlees”. Los van het feit dat het voor het milieu goed is als wij minder vlees eten, is het ook erg goed voor je lijf! Wist je dat je lichaam zo’n vijf dagen  (!) nodig heeft om een biefstukje volledig te verwerken? Het is daarom ook niet […]