Een salade met gegrilde perzik? dat is echt heerlijk na een drukke en warme dag! Bekijk hieronder het recept en je zal niet teleurgesteld worden.
Wat heb je nodig?:
- 2 perziken
- 1 bol mozzarella
- 130 gram kikkererwten (kleine pot)
- 75 gram rucola
- 2 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel oregano
- chili peper vlokken naar smaak
- 1 el balsamico azijn
- 3 el olijfolie peper
- 1 tl honing (optioneel)
- grillpan
Hoe maak je het?:
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
- Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze even af. Doe ze in een schaaltje en schenk hier 2 el olijfolie bij. Breng de kikkererwten op smaak met de oregano en wat peper of chili vlokken. Meng even goed door, spreid uit op de bakplaat en rooster de kikkererwten in 10 minuten, tot ze krokant zijn.
- Verwarm de grillpan. Snijd de perziken doormidden, verwijder de pit en snijd er partjes van. Grill de perziken ongeveer 3 minuten in de warme grillpan, draai ze dan om en laat de andere kant ook in 3 minuten grillen.
- Maak ondertussen de dressing klaar door de balsamico azijn te mengen met een goede olijfolie en eventueel nog een drupje honing. Breng op smaak met wat peper.
- Verdeel de rucola over 2 borden. Pluk de mozzarella in stukjes en verdeel over de borden. Leg de gegrilde perzik erbij en strooi de kikkererwten over de salade.
- Schenk wat van de dressing over de salade met gegrilde perzik en mozzarella
en you are ready to eat!