Vaak wordt bananenbrood van amandelmeel gemaakt, maar daar vind ik hem zelf vaak wat zwaar op de maag door vallen. Ik vind het daarom fijn te variëren met kikkererwten meel of kokosmeel, beide zijn wat lichter qua structuur en geven het brood een mooie nootachtige smaak. Met de toevoeging van een JUIZS Turmeric shot door het meel geef je het bananenbrood een lichte spicy twist!
Bianca van JUIZS
Wat heb je nodig?:
- 100 g kikkererwtenmeel
- 50 g kokosmeel
- 50 g kokosvlokken
- 1 zakje bakpoeder
- 3 bananen
- 3 eieren
- 1 JUIZS Turmeric shot
- Snufje zout
- 1 sinaasappel
- Boter of olie om de bakvorm in te vetten
Hoe maak je het?:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Weeg de hoeveelheid kikkererwtenmeel en kokosmeel af en
doe deze samen met het zakje bakpoeder in een beslagkom. Prak de bananen met
een vork en voeg deze toe.
- Prak de bananen in een beslagkom.
- Voeg de kikkererwtenmeel, kokosmeel en bakpoeder toe aan de
geprakte bananen.
- Split de eieren en klop vervolgens eerst het eiwit stijf in
een schone kom.
Voeg het eigeel en de stijfgeklopte eiwit toe aan de
mengkom met de geprakte bananen.Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil eraf.
Voeg de sinaasappelrasp, een snufje zout en een Turmeric shot
van JUIZS toe aan de mengkom.Klop nu alles met een mixer tot een luchtig beslag.
Vet met olie of boter een cakebakvorm in en vul de
bakvorm met het beslag.Strooi bovenop het beslag de kokosvlokken.
Bak het bananenbrood in circa 1 uur gaar in de oven. Kleurt het bananenbrood te snel? Dek de bovenkant dan af met aluminiumfolie. Begin na 50 minuten met een satéprikker te controleren of het al gaar is.
Tip:
Wil je weten of het bananenbrood aan de binnenkant gaar is? Gebruik daarvoor een houten saté stokje. Prik de saté stokje op het hoogste gedeelte van het bananenbrood in de cake en check of er beslag aan blijft kleven. Is het beslag nog nattig, dan betekent het dat het bananenbrood nog niet gaar is en nog wat langer in de oven moet. Heb je echt droge korrels of blijft er haast niets meer aan de houten saté stok kleven, dan weet je dat bananenbrood klaar is. Even laten afkoelen en dan snel proeven, want vers uit de oven is hij het allerlekkerste! Invriezen kan ook!