Easy Tomatensoep

Ken je die dagen? Je bent de hele dag druk geweest en komt dan eindelijk thuis, maar je moet dan eigenlijk ook nog boodschappen doen. Je kijkt naar buiten, het mooie weer is echt voorbij en het begint net flink te regenen. Dan heb ik de neiging om in de voorraad kast te duiken en te kijken wat ik allemaal in huis heb, zodat ik maar niet naar buiten hoef. Zo is ook deze vullende tomatensoep ontstaan. En het mooie is, hij smaakt zo lekker, dat je niet merkt dat het een noodoplossing uit de voorraad kast is geweest!

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 1 rode ui, fijngehakt
  • 1 sjalotje, fijngehakt
  • 1 knoflookteentje, fijngehakt
  • 1 eetlepel (gistvrije) bouillon
  • 1 liter water
  • 2 blikjes biologische gepelde tomaten
  • 50 gram rode linzen
  • een snufje suiker (evt. honing)
  • Kokosolie om in te bakken
  • 1 eetlepel kaneel
  • peper/zout naar smaak
  • Als je het in de keuken hebt staan, wat verse blaadjes basilicum ter garnering
  • staafmixer, of evt. een blender

Kaneel in je soep? Yes!

Dit is zo’n lekkere soep, door de kaneel erin heeft hij een bijzondere smaak en ook nog eens een verwarmend effect. Ideaal dus voor een troosteloze, regenachtige avond. Wist je trouwens dat kaneel vele gezondheidsvoordelen heeft? Zo is het een sterke anti-oxidant en heeft het een regulerend effect op de bloedsuikerspiegel. Kaneel zorgt ervoor dat koolhydraten langzamer opgenomen worden. Je zorgt er dus voor dat je je alvleesklier minder hard hoeft te werken, want door de toevoeging van de kaneel wordt er minder insuline aangemaakt en blijft je bloedsuikerspiegel stabieler.

Hoe maak je het?

Dit is de meest makkelijke soep ever en kan eigenlijk niet misgaan:

  • Doe wat kokosolie in de soeppan en voeg als deze gesmolten is de gehakte ui, sjalotje en knoflook toe. Fruit het uienmengel glazig;
  • Los de bouillon in 1 liter kokend water op, voeg deze aan het uienmengsel toe en kook de rode linzen 10-15 minuten totdat ze zacht zijn;
  • Voeg de blikken gepelde tomaten toe en een snufje suiker (of evt. een klein beetje honing). Een klein beetje suiker haalt de smaak van de tomaat veel meer naar boven. Veel is niet nodig, maar een klein beetje maakt de soep wel veel lekkerder;
  • Breng de soep weer aan de kook en kook deze op middenlaag vuur zo’n 5 minuutjes door;
  • Breng de soep op smaak met de kaneel en zout en peper naar smaak
  • Blend de soep in de blender of met de staafmixer tot een smeuïge soep.
  • Garneer met een blaadje basilicum.

enjoy!

GERELATEERDE BERICHTEN

  • Recepten

    Internationale Pindakaasdag

    JE VERZINT HET NIET, HET IS VANDAAG INTERNATIONALE PINDAKAAS DAG! Pindakaas, wie is er niet groot mee geworden? Onze collega Bianca die samen met Sylvia de voedingsadviesgesprekken voert, heeft elke vrijdag met een vriendin een pindakaas date. Haar favoriete recept? Dat is by far onderstaande pindakaas smoothiebowl: Wat heb je nodig? 1 banaan ½ avocado […]

  • Recepten

    Verhoog je weerstand: Voed i.p.v. vul

    Zeker nu er virussen rondzweven, is het belangrijk om je weerstand te boosten. Voedt je lichaam i.p.v. te voeden is daarom ons advies. Maak het je niet weerstand niet moeilijker en probeer juist nu veel groenten en fruit te eten en zo min mogelijk bewerkt voedsel. Dus zo min mogelijk geur-kleur en smaakstoffen. Dan hoeft […]

  • Recepten

    Salade met gegrilde perzik

    Een salade met gegrilde perzik? dat is echt heerlijk na een drukke en warme dag! Bekijk hieronder het recept en je zal niet teleurgesteld worden. Wat heb je nodig?: 2 perziken 1 bol mozzarella 130 gram kikkererwten (kleine pot) 75 gram rucola 2 eetlepel olijfolie 1 theelepel oregano chili peper vlokken naar smaak 1 el […]

  • Juizs blog

    Mocktails met de shots van JUIZS

    Heeft Dry January jou eerder goed gedaan en drink je nu nog steeds geen alcohol of ben je minder gaan drinken? Goed bezig! Het kan moeilijk zijn dit vol te blijven houden. Om je hierbij te helpen deel ik weer mijn heerlijke mocktail-recepten met je! Wist je dat de nieuwe shots van JUIZS ideaal zijn om […]

  • Recepten

    Week Zonder Vlees: denk eens aan de JUIZS Till Dinner recepten

    Deze week is het weer de “Week zonder Vlees”. Los van het feit dat het voor het milieu goed is als wij minder vlees eten, is het ook erg goed voor je lijf! Wist je dat je lichaam zo’n vijf dagen  (!) nodig heeft om een biefstukje volledig te verwerken? Het is daarom ook niet […]

  • Recepten

    Recept: Spicy Bananenbrood

    Vaak wordt bananenbrood van amandelmeel gemaakt, maar daar vind ik hem zelf vaak wat zwaar op de maag door vallen. Ik vind het daarom fijn te variëren met kikkererwten meel of kokosmeel, beide zijn wat lichter qua structuur en geven het brood een mooie nootachtige smaak. Met de toevoeging van een JUIZS Turmeric shot door het […]