Easy Tomatensoep

Ken je die dagen? Je bent de hele dag druk geweest en komt dan eindelijk thuis, maar je moet dan eigenlijk ook nog boodschappen doen. Je kijkt naar buiten, het mooie weer is echt voorbij en het begint net flink te regenen. Dan heb ik de neiging om in de voorraad kast te duiken en te kijken wat ik allemaal in huis heb, zodat ik maar niet naar buiten hoef. Zo is ook deze vullende tomatensoep ontstaan. En het mooie is, hij smaakt zo lekker, dat je niet merkt dat het een noodoplossing uit de voorraad kast is geweest!

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 1 rode ui, fijngehakt
  • 1 sjalotje, fijngehakt
  • 1 knoflookteentje, fijngehakt
  • 1 eetlepel (gistvrije) bouillon
  • 1 liter water
  • 2 blikjes biologische gepelde tomaten
  • 50 gram rode linzen
  • een snufje suiker (evt. honing)
  • Kokosolie om in te bakken
  • 1 eetlepel kaneel
  • peper/zout naar smaak
  • Als je het in de keuken hebt staan, wat verse blaadjes basilicum ter garnering
  • staafmixer, of evt. een blender

Kaneel in je soep? Yes!

Dit is zo’n lekkere soep, door de kaneel erin heeft hij een bijzondere smaak en ook nog eens een verwarmend effect. Ideaal dus voor een troosteloze, regenachtige avond. Wist je trouwens dat kaneel vele gezondheidsvoordelen heeft? Zo is het een sterke anti-oxidant en heeft het een regulerend effect op de bloedsuikerspiegel. Kaneel zorgt ervoor dat koolhydraten langzamer opgenomen worden. Je zorgt er dus voor dat je je alvleesklier minder hard hoeft te werken, want door de toevoeging van de kaneel wordt er minder insuline aangemaakt en blijft je bloedsuikerspiegel stabieler.

Hoe maak je het?

Dit is de meest makkelijke soep ever en kan eigenlijk niet misgaan:

  • Doe wat kokosolie in de soeppan en voeg als deze gesmolten is de gehakte ui, sjalotje en knoflook toe. Fruit het uienmengel glazig;
  • Los de bouillon in 1 liter kokend water op, voeg deze aan het uienmengsel toe en kook de rode linzen 10-15 minuten totdat ze zacht zijn;
  • Voeg de blikken gepelde tomaten toe en een snufje suiker (of evt. een klein beetje honing). Een klein beetje suiker haalt de smaak van de tomaat veel meer naar boven. Veel is niet nodig, maar een klein beetje maakt de soep wel veel lekkerder;
  • Breng de soep weer aan de kook en kook deze op middenlaag vuur zo’n 5 minuutjes door;
  • Breng de soep op smaak met de kaneel en zout en peper naar smaak
  • Blend de soep in de blender of met de staafmixer tot een smeuïge soep.
  • Garneer met een blaadje basilicum.

enjoy!

GERELATEERDE BERICHTEN

  • Recepten

    Chocolado: Guilty free chocolade recept van JUIZS klant Eva

    Chocola, toch een guilty pleasure voor menig vrouw. En heel eerlijk, mijn vriend houdt er ook wel van. Dus nu, speciaal voor Valentijnsdag, een recept voor gezonde chocolade. Eentje dus waarover je niet schuldig hoeft te voelen! Daarnaast is het echt super makkelijk om te maken! We kregen het recept van JUIZS klant Eva, dank […]

  • Recepten

    Salade met gegrilde perzik

    Een salade met gegrilde perzik? dat is echt heerlijk na een drukke en warme dag! Bekijk hieronder het recept en je zal niet teleurgesteld worden. Wat heb je nodig?: 2 perziken 1 bol mozzarella 130 gram kikkererwten (kleine pot) 75 gram rucola 2 eetlepel olijfolie 1 theelepel oregano chili peper vlokken naar smaak 1 el […]

  • Recepten

    Recept: vegan breakfast bowl

    Loop je al een tijdje met het idee om een sapkuur van JUIZS te gaan doen, maar weet je niet zo goed hoe je lichaam gaat reageren en stel je het daarom uit? No worries. Wij begeleiden je voor én na de sapkuur met tips voor het af- en opbouwen van je normale eetpatroon. Zo […]

  • Juizs blog

    Mocktails met de shots van JUIZS

    Heeft Dry January jou eerder goed gedaan en drink je nu nog steeds geen alcohol of ben je minder gaan drinken? Goed bezig! Het kan moeilijk zijn dit vol te blijven houden. Om je hierbij te helpen deel ik weer mijn heerlijke mocktail-recepten met je! Wist je dat de nieuwe shots van JUIZS ideaal zijn om […]

  • Recepten

    Recept: mungbonen soep

    Mungbonen? Geen straf als je er nog nooit eerder van gehoord hebt, dat was mij bij ook het geval. Als kiem kennen we ze echter maar al te goed; de taugé in je loempia is het mini plantje dat namelijk groeit uit de mung boon. Tijdens mijn yoga teacher training vertelde mede cursist Jenny over […]

  • Recepten

    Recept: Spicy Bananenbrood

    Vaak wordt bananenbrood van amandelmeel gemaakt, maar daar vind ik hem zelf vaak wat zwaar op de maag door vallen. Ik vind het daarom fijn te variëren met kikkererwten meel of kokosmeel, beide zijn wat lichter qua structuur en geven het brood een mooie nootachtige smaak. Met de toevoeging van een JUIZS Turmeric shot door het […]