Geschreven door Ruben van JUIZS – 4 minuten lezen
Het is geen geheim dat groenten uit het seizoen goed zijn voor het milieu én je portemonnee. Wij hebben 3 groenten uitgelicht die je dit zomerse seizoen tegen gaat komen bij de groenteboer en in de supermarkt. Je vindt onze top 3 groente van het zomerseizoen hieronder!
SPINAZIE
Met een seizoen lopend van maart tot november is spinazie vers goed verkrijgbaar en uiteraard van de Nederlandse akkers. Je kan dus de hele zomer lang genieten van deze bekende groente. Spinazie is bekend van het ijzergehalte, maar belangrijker is misschien wel de hoge concentratie vitamine K. Dit zorgt voor het vasthouden van calcium en kalium wat goed is voor sterke en mooie botten, tanden en nagels. Je vindt vitamine K verder veel in boerenkool, maar wie eet dat in de zomer? Zo nu en dan spinazie eten dus! Wat kan je ermee? Koken, wokken, roerbakken. Voorbeelden: in lasagne, quiche of salade verwerken.
VENKEL
Eet je venkel deze zomer? Dan reinig jij je lichaam. Dit is namelijk een echte detox groente. Venkel helpt je spijsvertering op gang te brengen en darmkrampen tegen te gaan. Venkel heeft een lichte anijssmaak, niet afhaken hierdoor, want hij is echt de moeite waard! Wat kan je ermee? Je kunt venkel heel makkelijk verwerken, maar hoe? Kijk even deze YouTube video mocht je nieuwsgierig zijn.
CHINESE KOOL
Dit is misschien wel één van de meest onderschatte groenten, waarom? Het heeft helemaal geen uitgesproken koolsmaak. Chinese kool is fris en knapperig. De smaak is heel toegankelijk en daardoor snel geliefd door kinderen, is dat even fijn 😉 Deze groente komt in de zomer gewoon van Nederlandse akkers en kassen. Daarnaast blijft de groente ook relatief lang goed in huis. Je haalt telkens het aantal bladeren eraf dat je nodig hebt voor je maaltijd. De rest laat je zitten en berg je koel op in de kelder of versla in de koelkast. Wat kan je ermee? Advies: bladeren in stukjes hakken en roerbakken voor een bami/nasischotel.
Op naar een gezonde zomer!