Mijn favoriete pompoen recept

Het is alweer bijna kerst! Ben jij nog opzoek naar heerlijke, maar wel een beetje gezonde, kerstgerechten? Ik heb hier al iets van inspiratie voor je. Hieronder zie je mijn favoriete pompoen gerecht. Super easy en super feestelijk. Ik voeg soms ook nog wat feta kaas toe maar dat is natuurlijk helemaal up to you!

Gevulde pompoen kikkererwten salade 

Wat heb je nodig?:

·      250 gram gekookte kikkererwten (komen ze uit een glazen pot? dan goed afspoelen)

·      2 eetlepels granaatappel pitjes
·      4-5 eetlepels peterselie, fijngehakt
·      1 kleine pompoen
·      1 eetlepel hennepzaden
·      1 teentje knoflook, fijngehakt
·      peper en zout naar smaak
·      1 eetlepel appel azijn en/of sap van een citroen

·      1 theelepel gedroogde basilicum

Hoe maak je het?:

1.  Zet de oven aan op 180 graden Celsius.

2.  Was de pompoen en snijd het vervolgens in de lengte in tweeën. Schep de zaden eruit.

3.  Plaats de 2 pompoenhelften met de binnenkant naar beneden geplaatst in de voorverwarmde oven. Op 180 ℃ rooster je de pompoen voor ongeveer 20 minuten. Wanneer de buitenkant donkerder wordt (donker oranje) is de pompoen klaar. 

4.  Terwijl stap 3 aan de gang is kook of spoel je je kikkererwten af en combineer je dit met de andere ingrediënten in een kom.

5.  Als de pompoen klaar is laat je het even afkoelen. Schraap vervolgens een deel pompoenpuree aan de binnenkant eruit (niet alles). Als je te veel eruit schraapt zal je namelijk de salade niet makkelijk in de pompoen kunnen serveren. De buitenkant is dan namelijk te dun en zal scheuren.

6. Meng de kikkererwtensalade met het beetje pompoenpuree en voeg vervolgens alles toe aan de 2 helften pompoen. Serveer vanuit de pompoen.

Tip: Gebruik een kleine pompoen. Als je een te grote pompoen gebruikt dan zal de buitenkant sneller scheuren en dan wordt het dus lastiger om deze salade in de pompoen te serveren.

Eet smakelijk!

Liefs, Sylvia van JUIZS

GERELATEERDE BERICHTEN

  • Recepten

    Week Zonder Vlees: denk eens aan de JUIZS Till Dinner recepten

    Deze week is het weer de “Week zonder Vlees”. Los van het feit dat het voor het milieu goed is als wij minder vlees eten, is het ook erg goed voor je lijf! Wist je dat je lichaam zo’n vijf dagen  (!) nodig heeft om een biefstukje volledig te verwerken? Het is daarom ook niet […]

  • JUIZS sappen

    Het verschil tussen HPP en Pasteurisatie

    5 minuten leestijd ‘Hoe lang zijn jullie sappen houdbaar?’ is een vraag die wij regelmatig gesteld krijgen. Hier kunnen wij niet zomaar een antwoord op gegeven omdat dit ieder moment kan verschillen en ook per smaak kan verschillen. Als je sappen van ons ontvangt controleer dan altijd de houdbaarheid, deze vind je op de dop. […]

  • Detox Sapkuur

    Artikel Parool: Waarom vasten goed voor je is

    Periodiek honger lijden is goed voor ons lichaam. Maar de drang om bovenmatig te eten zit diep in onze genen. Minder eten is lastiger dan af en toe niets eten. We hebben altijd geleefd onder omstandigheden waarin voedsel niet continu beschikbaar was. Pas de laatste paar honderd jaar, sinds de industriële revolutie, hebben heel veel […]

  • Detox Sapkuur

    Het voordeel voor je darmen bij het doen van een detox

    Een 3, 5 of 7 daagse sapkuur kan dan echt een kickstart zijn van een gezonde levensstijl en helpt je vervolgens om even resoluut met minder goede eetgewoontes te breken en een gezonde levensstijl aan te nemen. Maar het doen van een detox sapkuur  heeft nog wel veel meer voordelen. Vooral je darmen hebben heel […]

  • Juizs blog

    Mocktails met de shots van JUIZS

    Heeft Dry January jou eerder goed gedaan en drink je nu nog steeds geen alcohol of ben je minder gaan drinken? Goed bezig! Het kan moeilijk zijn dit vol te blijven houden. Om je hierbij te helpen deel ik weer mijn heerlijke mocktail-recepten met je! Wist je dat de nieuwe shots van JUIZS ideaal zijn om […]