Mijn favoriete pompoen recept

Het is alweer bijna kerst! Ben jij nog opzoek naar heerlijke, maar wel een beetje gezonde, kerstgerechten? Ik heb hier al iets van inspiratie voor je. Hieronder zie je mijn favoriete pompoen gerecht. Super easy en super feestelijk. Ik voeg soms ook nog wat feta kaas toe maar dat is natuurlijk helemaal up to you!

Gevulde pompoen kikkererwten salade 

Wat heb je nodig?:

·      250 gram gekookte kikkererwten (komen ze uit een glazen pot? dan goed afspoelen)

·      2 eetlepels granaatappel pitjes
·      4-5 eetlepels peterselie, fijngehakt
·      1 kleine pompoen
·      1 eetlepel hennepzaden
·      1 teentje knoflook, fijngehakt
·      peper en zout naar smaak
·      1 eetlepel appel azijn en/of sap van een citroen

·      1 theelepel gedroogde basilicum

Hoe maak je het?:

1.  Zet de oven aan op 180 graden Celsius.

2.  Was de pompoen en snijd het vervolgens in de lengte in tweeën. Schep de zaden eruit.

3.  Plaats de 2 pompoenhelften met de binnenkant naar beneden geplaatst in de voorverwarmde oven. Op 180 ℃ rooster je de pompoen voor ongeveer 20 minuten. Wanneer de buitenkant donkerder wordt (donker oranje) is de pompoen klaar. 

4.  Terwijl stap 3 aan de gang is kook of spoel je je kikkererwten af en combineer je dit met de andere ingrediënten in een kom.

5.  Als de pompoen klaar is laat je het even afkoelen. Schraap vervolgens een deel pompoenpuree aan de binnenkant eruit (niet alles). Als je te veel eruit schraapt zal je namelijk de salade niet makkelijk in de pompoen kunnen serveren. De buitenkant is dan namelijk te dun en zal scheuren.

6. Meng de kikkererwtensalade met het beetje pompoenpuree en voeg vervolgens alles toe aan de 2 helften pompoen. Serveer vanuit de pompoen.

Tip: Gebruik een kleine pompoen. Als je een te grote pompoen gebruikt dan zal de buitenkant sneller scheuren en dan wordt het dus lastiger om deze salade in de pompoen te serveren.

Eet smakelijk!

Liefs, Sylvia van JUIZS

GERELATEERDE BERICHTEN

  • Geen onderdeel van een categorie

    NIEUW: Meal plan voor JUIZS abonnees

    Mensen stimuleren net iets gezonder te gaan eten, dat is mijn passie en de reden waar JUIZS uit is ontstaan. En daarin willen we verder gaan dan alleen sapkuren en gezonde sappen bieden.  Daarom hebben we besloten de dienstverlening voor de JUIZS abonnees, onze trouwste klanten, nog verder uit te breiden. Vanaf nu ontvang je […]

  • Recepten

    Recept: mungbonen soep

    Mungbonen? Geen straf als je er nog nooit eerder van gehoord hebt, dat was mij bij ook het geval. Als kiem kennen we ze echter maar al te goed; de taugé in je loempia is het mini plantje dat namelijk groeit uit de mung boon. Tijdens mijn yoga teacher training vertelde mede cursist Jenny over […]

  • JUIZS sappen

    De voordelen van groene bladgroenten

    Groene bladgroenten zijn van alle groenten het meest rijk aan belangrijke voedingsstoffen. Dit betekent niet dat je nu alleen nog maar groene bladgroenten moet eten, maar het betekent wel dat het goed is om dagelijks één of meerdere porties groene bladgroenten te eten. Waarom is dit slim om te doen? En wat maakt groene bladgroenten […]

  • Geen onderdeel van een categorie

    Paas ontbijt inspiratie

    Dit weekend is het alweer Pasen! En deze keer lijkt het er op dat de weergoden ons goed gezind zijn en we beloond worden met een heerlijk lentezonnetje. Lekker naar buiten dus, na een feestelijk Paasontbijt. Wil je een keer iets anders op tafel zetten dan het standaard gekookte eitje met Pasen? Dan hebben we […]

  • Detox Sapkuur

    Artikel Parool: Waarom vasten goed voor je is

    Periodiek honger lijden is goed voor ons lichaam. Maar de drang om bovenmatig te eten zit diep in onze genen. Minder eten is lastiger dan af en toe niets eten. We hebben altijd geleefd onder omstandigheden waarin voedsel niet continu beschikbaar was. Pas de laatste paar honderd jaar, sinds de industriële revolutie, hebben heel veel […]

  • Recepten

    Salade met gegrilde perzik

    Een salade met gegrilde perzik? dat is echt heerlijk na een drukke en warme dag! Bekijk hieronder het recept en je zal niet teleurgesteld worden. Wat heb je nodig?: 2 perziken 1 bol mozzarella 130 gram kikkererwten (kleine pot) 75 gram rucola 2 eetlepel olijfolie 1 theelepel oregano chili peper vlokken naar smaak 1 el […]