Het is alweer bijna kerst! Ben jij nog opzoek naar heerlijke, maar wel een beetje gezonde, kerstgerechten? Ik heb hier al iets van inspiratie voor je. Hieronder zie je mijn favoriete pompoen gerecht. Super easy en super feestelijk. Ik voeg soms ook nog wat feta kaas toe maar dat is natuurlijk helemaal up to you!
Gevulde pompoen kikkererwten salade
Wat heb je nodig?:
· 250 gram gekookte kikkererwten (komen ze uit een glazen pot? dan goed afspoelen)
· 2 eetlepels granaatappel pitjes
· 4-5 eetlepels peterselie, fijngehakt
· 1 kleine pompoen
· 1 eetlepel hennepzaden
· 1 teentje knoflook, fijngehakt
· peper en zout naar smaak
· 1 eetlepel appel azijn en/of sap van een citroen
· 1 theelepel gedroogde basilicum
Hoe maak je het?:
1. Zet de oven aan op 180 graden Celsius.
2. Was de pompoen en snijd het vervolgens in de lengte in tweeën. Schep de zaden eruit.
3. Plaats de 2 pompoenhelften met de binnenkant naar beneden geplaatst in de voorverwarmde oven. Op 180 ℃ rooster je de pompoen voor ongeveer 20 minuten. Wanneer de buitenkant donkerder wordt (donker oranje) is de pompoen klaar.
4. Terwijl stap 3 aan de gang is kook of spoel je je kikkererwten af en combineer je dit met de andere ingrediënten in een kom.
5. Als de pompoen klaar is laat je het even afkoelen. Schraap vervolgens een deel pompoenpuree aan de binnenkant eruit (niet alles). Als je te veel eruit schraapt zal je namelijk de salade niet makkelijk in de pompoen kunnen serveren. De buitenkant is dan namelijk te dun en zal scheuren.
6. Meng de kikkererwtensalade met het beetje pompoenpuree en voeg vervolgens alles toe aan de 2 helften pompoen. Serveer vanuit de pompoen.
Tip: Gebruik een kleine pompoen. Als je een te grote pompoen gebruikt dan zal de buitenkant sneller scheuren en dan wordt het dus lastiger om deze salade in de pompoen te serveren.
Eet smakelijk!