Soup it: pureer jouw favorite groente tot groentesoep

Groentesoep is een ideale manier om enerzijds heel veel groente te eten en anderzijds toch laag in de calorieën te blijven. Gebruik je hierbij verwarmende kruiden als kaneel of chilipeper, dan heb je echt een verwarmende soep te pakken.

Een mooi voorbeeld hiervan is de Mexicaanse soep waarvan je het recept hieronder vindt! Het is één van mijn favoriete recepten uit het Till Dinner Winter Receptenboek. Tijdens de wintermaanden vind je deze terug in je Till Dinner pakket. In het menuboekje staat een QR code en dan kan je digitaal de recepten zien!

Ik hou zelf – zeker in de winterperioden – van dikke groentesoepen; dus relatief weinig vocht en veel groenten. Ik gebruik liever geen bouillonblokje omdat deze vaak vol met e-nummers en enkel zout zitten. Even een uitje fruiten in wat knoflook geeft vaak ook wat bite aan je soep. Anders kan je ook kiezen voor glutenvrije bouillon poeder; deze vind je gewoon in het reform schap in de supermarkt.

Vaak voeg ik ook een eiwitbron als linzen of cannelloni bonen toe, om er zo een volwaardige maaltijd van te maken. Het gebruik van een scheutje kokosmelk geeft je soep gelijk een Oosterse twist.

mexicaanse zoete aardappelsoep

Deze Mexicaanse zoete aardappelsoep is echt een fiësta in je soepkom! Maak lekker een grote pan, dan heb je voldoende over voor een voedzame lunch of om in te vriezen!

Wat heb je nodig?: (voor 3-4 personen)

  • 2 zoete aardappelen, geschild en in stukjes
  • 1/2 flespompoen in stukjes
  • 1 knoflookteentje, fijn gehakt
  • 1 eetlepel (gist vrije) bouillon
  • 1 liter water
  • 1 rode ui in stukjes 
  • 1/2 blik (bio) cannellini bonen, uitgelekt
  • 1 theelepel cajunkruiden 
  • Kokosolie om in te bakken
  • peper/zout naar smaak
  • 2 eetlepels mais
  • 1 rode chilipeper in dunne schijfjes
  • verse koriander, fijngesnipperd 
  • 1/2 limoen, uitgeperst
  • staafmixer, of evt. een blender

Hoe maak je het?

  • Doe wat kokosolie in de soeppan en voeg als deze gesmolten is, de helft van de gehakte rode ui, knoflook en cajunkruiden toe. Fruit het uienmengsel glazig;
  • Los de bouillon in 1 liter kokend water op, voeg deze aan het uienmengsel toe en kook de stukjes zoete aardappelen, pompoen en uitgelekte cannellonibonen toe.
  • Kook het groente/bonen mengsel 15-20 minuten totdat alles zacht is.
  • Maak ondertussen de topping door de overige helft gehakte rode ui te mengen met de maïskorrels, de chilipeper en de koriander. Maak deze aan met het limoensap.
  • Blend de soep in de blender of met de staafmixer tot een smeuïge soep.
  • Garneer met 2 eetlepels van de topping en je hebt fiësta in je soepkom!

Wegens succes verlengd: #tilldinnerwinter

Heb jij – net als ik- de behoefte om net voor dat de feestdagen losbarsten het iets rustiger aan te doen? Dan heb ik goed nieuws! We hebben de campagne op de till dinner sapkuren verlengd! Tot en met 24 December 2021 ontvang jij 20% korting op alle till dinner sapkuren met couponcode #tilldinnerwinter.

De JUIZS till dinner is wat mij betreft de ideale sapkuur voor de winter, want je mag toch nog één (verwarmende) maaltijd per dag. Het nieuwe till dinner winter receptenboek met o.a. het recept voor de Mexicaanse zoete aardappelsoep ontvang je, naast de korting, ook nog gratis bij de sappen in de box!

Let op: deze actie loopt t/m 24-12-2021 en is niet geldig in combinatie met andere acties. Vergeet ook de # niet bij het invoeren van de couponcode.

GERELATEERDE BERICHTEN

  • Recepten

    Mijn favoriete pompoen recept

    Het is alweer bijna kerst! Ben jij nog opzoek naar heerlijke, maar wel een beetje gezonde, kerstgerechten? Ik heb hier al iets van inspiratie voor je. Hieronder zie je mijn favoriete pompoen gerecht. Super easy en super feestelijk. Ik voeg soms ook nog wat feta kaas toe maar dat is natuurlijk helemaal up to you! […]

  • Recepten

    Easy Tomatensoep

    Ken je die dagen? Je bent de hele dag druk geweest en komt dan eindelijk thuis, maar je moet dan eigenlijk ook nog boodschappen doen. Je kijkt naar buiten, het mooie weer is echt voorbij en het begint net flink te regenen. Dan heb ik de neiging om in de voorraad kast te duiken en […]

  • Recepten

    Lente smoothie: gembershot-appeltwist smoothie

    Onze gembershotjes, de favoriet van iedereen! Hier kunnen ze ook niet gemist worden en zorg ik altijd voor een voorraadje in de koelkast. Soms is het ook heel leuk om te gaan variëren met de shotjes, regelmatig verdwijnen ze bij mij ook in een smoothie. Zo ook deze heerlijke combinatie. Je kunt een hele appel […]

  • Recepten

    Week Zonder Vlees: denk eens aan de JUIZS Till Dinner recepten

    Deze week is het weer de “Week zonder Vlees”. Los van het feit dat het voor het milieu goed is als wij minder vlees eten, is het ook erg goed voor je lijf! Wist je dat je lichaam zo’n vijf dagen  (!) nodig heeft om een biefstukje volledig te verwerken? Het is daarom ook niet […]

  • Recepten

    Internationale Pindakaasdag

    JE VERZINT HET NIET, HET IS VANDAAG INTERNATIONALE PINDAKAAS DAG! Pindakaas, wie is er niet groot mee geworden? Onze collega Bianca die samen met Sylvia de voedingsadviesgesprekken voert, heeft elke vrijdag met een vriendin een pindakaas date. Haar favoriete recept? Dat is by far onderstaande pindakaas smoothiebowl: Wat heb je nodig? 1 banaan ½ avocado […]

  • Recepten

    Recept: Spicy Bananenbrood

    Vaak wordt bananenbrood van amandelmeel gemaakt, maar daar vind ik hem zelf vaak wat zwaar op de maag door vallen. Ik vind het daarom fijn te variëren met kikkererwten meel of kokosmeel, beide zijn wat lichter qua structuur en geven het brood een mooie nootachtige smaak. Met de toevoeging van een JUIZS Turmeric shot door het […]