Groentesoep is een ideale manier om enerzijds heel veel groente te eten en anderzijds toch laag in de calorieën te blijven. Gebruik je hierbij verwarmende kruiden als kaneel of chilipeper, dan heb je echt een verwarmende soep te pakken.
Een mooi voorbeeld hiervan is de Mexicaanse soep waarvan je het recept hieronder vindt! Het is één van mijn favoriete recepten uit het Till Dinner Winter Receptenboek. Tijdens de wintermaanden vind je deze terug in je Till Dinner pakket. In het menuboekje staat een QR code en dan kan je digitaal de recepten zien!
Ik hou zelf – zeker in de winterperioden – van dikke groentesoepen; dus relatief weinig vocht en veel groenten. Ik gebruik liever geen bouillonblokje omdat deze vaak vol met e-nummers en enkel zout zitten. Even een uitje fruiten in wat knoflook geeft vaak ook wat bite aan je soep. Anders kan je ook kiezen voor glutenvrije bouillon poeder; deze vind je gewoon in het reform schap in de supermarkt.
Vaak voeg ik ook een eiwitbron als linzen of cannelloni bonen toe, om er zo een volwaardige maaltijd van te maken. Het gebruik van een scheutje kokosmelk geeft je soep gelijk een Oosterse twist.
mexicaanse zoete aardappelsoep
Deze Mexicaanse zoete aardappelsoep is echt een fiësta in je soepkom! Maak lekker een grote pan, dan heb je voldoende over voor een voedzame lunch of om in te vriezen!
Wat heb je nodig?: (voor 3-4 personen)
- 2 zoete aardappelen, geschild en in stukjes
- 1/2 flespompoen in stukjes
- 1 knoflookteentje, fijn gehakt
- 1 eetlepel (gist vrije) bouillon
- 1 liter water
- 1 rode ui in stukjes
- 1/2 blik (bio) cannellini bonen, uitgelekt
- 1 theelepel cajunkruiden
- Kokosolie om in te bakken
- peper/zout naar smaak
- 2 eetlepels mais
- 1 rode chilipeper in dunne schijfjes
- verse koriander, fijngesnipperd
- 1/2 limoen, uitgeperst
- staafmixer, of evt. een blender
Hoe maak je het?
- Doe wat kokosolie in de soeppan en voeg als deze gesmolten is, de helft van de gehakte rode ui, knoflook en cajunkruiden toe. Fruit het uienmengsel glazig;
- Los de bouillon in 1 liter kokend water op, voeg deze aan het uienmengsel toe en kook de stukjes zoete aardappelen, pompoen en uitgelekte cannellonibonen toe.
- Kook het groente/bonen mengsel 15-20 minuten totdat alles zacht is.
- Maak ondertussen de topping door de overige helft gehakte rode ui te mengen met de maïskorrels, de chilipeper en de koriander. Maak deze aan met het limoensap.
- Blend de soep in de blender of met de staafmixer tot een smeuïge soep.
- Garneer met 2 eetlepels van de topping en je hebt fiësta in je soepkom!
Wegens succes verlengd: #tilldinnerwinter
Heb jij – net als ik- de behoefte om net voor dat de feestdagen losbarsten het iets rustiger aan te doen? Dan heb ik goed nieuws! We hebben de campagne op de till dinner sapkuren verlengd! Tot en met 24 December 2021 ontvang jij 20% korting op alle till dinner sapkuren met couponcode #tilldinnerwinter.
De JUIZS till dinner is wat mij betreft de ideale sapkuur voor de winter, want je mag toch nog één (verwarmende) maaltijd per dag. Het nieuwe till dinner winter receptenboek met o.a. het recept voor de Mexicaanse zoete aardappelsoep ontvang je, naast de korting, ook nog gratis bij de sappen in de box!
Let op: deze actie loopt t/m 24-12-2021 en is niet geldig in combinatie met andere acties. Vergeet ook de # niet bij het invoeren van de couponcode.