Volgend weekend is het alweer kerst! Vanuit JUIZS inspireren we je heel graag met feestelijke, maar ook gezonde en makkelijke recepten. Wat dacht je van een kerst ontbijt met een Apple-Pear-Crumble brekkie of een gezellige borrelplank met lekkere en healthy dips? Je vindt de recepten in dit blog artikel. Naast je inspireren met lekkere healthy recepten, willen we je natuurlijk ontzettende fijne dagen toewensen!
Apple-Pear Crumble Brekkie
Wat heb je nodig?: (1 persoon)
- ½ appel
- ½ peer
- 1 tl kaneel
- 50 gram havermout
- 2 el amandelmeel
- 1/2 el kokosolie
- 100 gram kokosyoghurt
- 1 tl honing
Hoe maak je het?:
- Snijd de appel en peer in stukjes en meng ze met de kaneel.
- Bak ze eventjes aan in een (klein) koekenpannetje zo’n 2 a 3 minuutjes.
- Leg ze daarna even in een schaaltje apart.
- Doe ½ el kokosolie in de koekenpan, voeg de havermout toe, bak even 2 minuutjes op hoog vuur goudbruin en voeg dan de amandelmeel toe voor heerlijke crumble.
- Mix de crumble in het schaaltje samen met de appel en peer en voeg 1 tl honing toe, mix even goed door.
- Serveer in een feestelijk glas (bewaar een beetje voor de topping) en schep de kokosyoghurt er bovenop.
- Top af met nog wat crumble.
Feestelijke borrelplank
Wat heb je nodig?: (2-4 personen)
Een heerlijk borrelplankje voor de feestdagen en toch verantwoord.
Wat ligt er op deze borrelplank?:
- Stukje geitenbrie
- Frambozen
- Blauwe bessen
- Spelt crackertjes
- Olijven
- Notenmix
- Nori snack (van saitaku bij de Jumbo en Albert Heijn)
- Coppa di parma ham
Zelf gemaakte dipjes
Tomaten bruchetta
Wat heb je nodig?:
- 2 tomaten
- 2 el olijfolie
- 1 tl gedroogde basilicum
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 teentje knoflook
- Zout en peper
Hoe maak je het?:
- Snijd de tomaten in 4 stukken en verwijder het vruchtvlees.
- Snijd daarna de stukken tomaat nog in kleine stukjes.
- Voeg de kruiden toe.
- Pers de knoflook fijn en voeg deze toe.
- Voeg de olijfolie toe en snufje zout en peper.
- Mix dit goed door elkaar en je bruchetta is klaar.
Tonijnsalade
Wat heb je nodig?:
- Blikje tonijn op olijfolie (60 gram)
- 3 á 4 zoet zure cocktail augurkjes
- 1 el olijfolie
- Rode ui
Hoe maak je het?:
- Snijd het uitje en de augurken fijn.
- Doe het blikje tonijn in een schaaltje samen met 1 el olijfolie.
- Voeg het uitje en de augurkjes toe en mix even goed door elkaar.
- Eventueel snufje zout en peper en klaar is je tonijnsalade.
Verse basilicum Pesto
Wat heb je nodig?:
- 15 gram verse basilicum
- 1 plakje oude kaas
- 1 handje pijnboompitten
- 1 handje zonnebloempitten
- Een flinke scheut olijfolie.
- 1 teentje knoflook (Hou je niet van knoflook? Dit kan je eventueel ook weglaten.)
- Zout en peper
Hoe maak je het?:
- Doe alle ingrediënten samen in een keukenmachine en maal het fijn tot een heerlijke pesto. Is die wat droog, voeg dan nog wat olijfolie toe.