Weerstand Booster: Vitamine C

Pff… we leven maar in gekke tijden. Inmiddels leren we steeds meer over het Corona virus, maar ik kan mij nog heel goed herinneren dat ik in Maart 2020 boodschappen wilde doen en het leek wel of er geplunderd was: alles leeg! Nu hoor je dat veel mensen juist deegwaren meenemen als noodvoedsel.  Tja, daar zit nou net relatief weinig voedingswaarden in. Inmiddels weten we dat voor tegen de bestrijding van het coronavirus voldoende Vitamine C, Vitamine K, Zink en Vitamine D belangrijk zijn. In dit blog focussen we op Vitamine C.

 

Groente en fruit met vitamine C

Even los van het Corona virus, jouw immuunsysteem heeft veel baat aan Vitamine C. Het is daarom goed om veel producten te eten waar veel vitamine C in zit. Denk bijvoorbeeld aan:
Broccoli
Kiwi
Sinaasappel
Bessen
Groene bladgroente als Spinazie en Boerenkool
(Zoete) Aardappelen

Let op: Vitamine C houdt niet van verhitting!  Mocht je je groente dus koken, probeer deze niet te lang te koken (blancheren is het beste) en snijd de groente ook liever niet in te kleine stukjes.

Omdat wij al onze groente en fruit koud persen, behouden onze sappen en shots zoveel mogelijk vitaminen, enzymen en mineralen. Daardoor zijn ze ook ideaal te gebruiken als gezonde aanvulling op een healthy lifestyle. Via de zelf samenstellen optie kan jij je ideale pakket samenstellen en met onze maandpakketten shots ontvang je voldoende shots voor iedere dag van de maand. Nog makkelijker, deze is ook in abonnementsvorm te krijgen, dan heb je altijd deze kleine weerstand boosters in huis!

gezond houdbaar voedsel

Wil je ook een voorraadje houdbare, voedzame producten in huis hebben, denk dan ook eens aan:
kikkererwten
linzen
dadels
deegwaar maar dan gemaakt van gedroogde groenten
gedroogde abrikozen
ongebrande noten als amandelen, walnoten en/of paranoten.

recept Vitamine c salade

Een heerlijke kleurrijke salade, boordevol vitamine C!

WAT HEB JE NODIG?:

  • handje baby spinazie
  • 1/2 stronk broccoli, in roosjes gesneden
  • 1/2 avocado
  • handje bosbessen
  • handje granaatappel pitjes
  • 50gr feta kaas, verkruimeld
  • Olijfolie en balsamico azijn
  • peper en zout naar smaak

HOE MAAK JE HET?

Blancheer de broccoli kort (3-4 minuten) in ruim kokend water met wat zout, giet af en laat een beetje afkoelen. Snijd de avocado in stukjes. Maak het bord op met de babyspinazie, broccoli, stukjes avocado, bosbessen, granaatappel pitjes en feta kaas. Besprenkel de salade met een klein beetje olijfolie (extra vierge) en balsamico azijn.

ENJOY !

GERELATEERDE BERICHTEN

  • Recepten

    Internationale Pindakaasdag

    JE VERZINT HET NIET, HET IS VANDAAG INTERNATIONALE PINDAKAAS DAG! Pindakaas, wie is er niet groot mee geworden? Onze nieuwste collega Bianca die met mij de voedingsadvies gesprekken voert, heeft elke vrijdag met een vriendin een pindakaas date. Haar favoriete recept? Dat is by far onderstaande pindakaas smoothiebowl: Wat heb je nodig? 1 banaan ½ […]

  • Recepten

    Mijn favoriete pompoen recept

    Nog een paar dagen slapen en dan is het alweer Halloween. En als ik aan Halloween denk, dan denk ik aan pompoen. Dit gerecht heb ik ooit gelezen bij The Green Creator (TIP: volg deze blog voor heerlijke gezonde en makkelijke recepten!) en sindsdien is het mijn favoriete pompoen gerecht. Super easy en super feestelijk. Ik […]

  • Recepten

    Recept: mungbonen soep

    Mungbonen? Geen straf als je er nog nooit eerder van gehoord hebt, dat was mij bij ook het geval. Als kiem kennen we ze echter maar al te goed; de taugé in je loempia is het mini plantje dat namelijk groeit uit de mung boon. Tijdens mijn yoga teacher training vertelde mede cursist Jenny over […]

  • Geen onderdeel van een categorie

    Paas ontbijt inspiratie

    Dit weekend is het alweer Pasen! En deze keer lijkt het er op dat de weergoden ons goed gezind zijn en we beloond worden met een heerlijk lentezonnetje. Lekker naar buiten dus, na een feestelijk Paasontbijt. Wil je een keer iets anders op tafel zetten dan het standaard gekookte eitje met Pasen? Dan hebben we […]

  • Recepten

    Verhoog je weerstand: Voed i.p.v. vul

    Zeker nu er virussen rondzweven, is het belangrijk om je weerstand te boosten. Voedt je lichaam i.p.v. te voeden is daarom ons advies. Maak het je niet weerstand niet moeilijker en probeer juist nu veel groenten en fruit te eten en zo min mogelijk bewerkt voedsel. Dus zo min mogelijk geur-kleur en smaakstoffen. Dan hoeft […]

  • Recepten

    Chocolado: Guilty free chocolade recept van JUIZS klant Eva

    Chocola, toch een guilty pleasure voor menig vrouw. En heel eerlijk, mijn vriend houdt er ook wel van. Dus nu, speciaal voor Valentijnsdag, een recept voor gezonde chocolade. Eentje dus waarover je niet schuldig hoeft te voelen! Daarnaast is het echt super makkelijk om te maken! We kregen het recept van JUIZS klant Eva, dank […]