Weerstand Booster: Vitamine C

Pff… we leven maar in gekke tijden. Inmiddels leren we steeds meer over het Corona virus, maar ik kan mij nog heel goed herinneren dat ik in Maart 2020 boodschappen wilde doen en het leek wel of er geplunderd was: alles leeg! Nu hoor je dat veel mensen juist deegwaren meenemen als noodvoedsel.  Tja, daar zit nou net relatief weinig voedingswaarden in. Inmiddels weten we dat voor tegen de bestrijding van het coronavirus voldoende Vitamine C, Vitamine K, Zink en Vitamine D belangrijk zijn. In dit blog focussen we op Vitamine C.

 

Groente en fruit met vitamine C

Even los van het Corona virus, jouw immuunsysteem heeft veel baat aan Vitamine C. Het is daarom goed om veel producten te eten waar veel vitamine C in zit. Denk bijvoorbeeld aan:
Broccoli
Kiwi
Sinaasappel
Bessen
Groene bladgroente als Spinazie en Boerenkool
(Zoete) Aardappelen

Let op: Vitamine C houdt niet van verhitting!  Mocht je je groente dus koken, probeer deze niet te lang te koken (blancheren is het beste) en snijd de groente ook liever niet in te kleine stukjes.

Omdat wij al onze groente en fruit koud persen, behouden onze sappen en shots zoveel mogelijk vitaminen, enzymen en mineralen. Daardoor zijn ze ook ideaal te gebruiken als gezonde aanvulling op een healthy lifestyle. Via de zelf samenstellen optie kan jij je ideale pakket samenstellen en met onze maandpakketten shots ontvang je voldoende shots voor iedere dag van de maand. Nog makkelijker, deze is ook in abonnementsvorm te krijgen, dan heb je altijd deze kleine weerstand boosters in huis!

gezond houdbaar voedsel

Wil je ook een voorraadje houdbare, voedzame producten in huis hebben, denk dan ook eens aan:
kikkererwten
linzen
dadels
deegwaar maar dan gemaakt van gedroogde groenten
gedroogde abrikozen
ongebrande noten als amandelen, walnoten en/of paranoten.

recept Vitamine c salade

Een heerlijke kleurrijke salade, boordevol vitamine C!

WAT HEB JE NODIG?:

  • handje baby spinazie
  • 1/2 stronk broccoli, in roosjes gesneden
  • 1/2 avocado
  • handje bosbessen
  • handje granaatappel pitjes
  • 50gr feta kaas, verkruimeld
  • Olijfolie en balsamico azijn
  • peper en zout naar smaak

HOE MAAK JE HET?

Blancheer de broccoli kort (3-4 minuten) in ruim kokend water met wat zout, giet af en laat een beetje afkoelen. Snijd de avocado in stukjes. Maak het bord op met de babyspinazie, broccoli, stukjes avocado, bosbessen, granaatappel pitjes en feta kaas. Besprenkel de salade met een klein beetje olijfolie (extra vierge) en balsamico azijn.

ENJOY !

GERELATEERDE BERICHTEN

  • Recepten

    Salade met gegrilde perzik

    In onze Till Dinner sapkuren zit deze zomer het digitale Summer Edition receptenboekje om jou van inspiratie te voorzien voor je avondmaaltijden. Vandaag delen we daaruit één recept met jou! En dat is de salade met gegrilde perzik. Die is echt heerlijk na een drukke en warme dag. Wat heb je nodig?: 2 perziken 1 […]

  • Geen onderdeel van een categorie

    Paas ontbijt inspiratie

    Dit weekend is het alweer Pasen! En deze keer lijkt het er op dat de weergoden ons goed gezind zijn en we beloond worden met een heerlijk lentezonnetje. Lekker naar buiten dus, na een feestelijk Paasontbijt. Wil je een keer iets anders op tafel zetten dan het standaard gekookte eitje met Pasen? Dan hebben we […]

  • Recepten

    Chocolado: Guilty free chocolade recept van JUIZS klant Eva

    Chocola, toch een guilty pleasure voor menig vrouw. En heel eerlijk, mijn vriend houdt er ook wel van. Dus nu, speciaal voor Valentijnsdag, een recept voor gezonde chocolade. Eentje dus waarover je niet schuldig hoeft te voelen! Daarnaast is het echt super makkelijk om te maken! We kregen het recept van JUIZS klant Eva, dank […]

  • Recepten

    Lente smoothie: gembershot-appeltwist smoothie

    Onze gembershotjes, de favoriet van iedereen! Hier kunnen ze ook niet gemist worden en zorg ik altijd voor een voorraadje in de koelkast. Soms is het ook heel leuk om te gaan variëren met de shotjes, regelmatig verdwijnen ze bij mij ook in een smoothie. Zo ook deze heerlijke combinatie. Je kunt een hele appel […]

  • Recepten

    Soup it: pureer jouw favorite groente tot groentesoep

    Groentesoep is een ideale manier om enerzijds heel veel groente te eten en anderzijds toch laag in de calorieën te blijven. Gebruik je hierbij verwarmende kruiden als kaneel of chilipeper, dan heb je echt een verwarmende soep te pakken. Een mooi voorbeeld hiervan is de Mexicaanse soep waarvan je het recept hieronder vindt! Het is […]

  • Recepten

    Week Zonder Vlees: denk eens aan de JUIZS Till Dinner recepten

    Deze week is het weer de “Week zonder Vlees”. Los van het feit dat het voor het milieu goed is als wij minder vlees eten, is het ook erg goed voor je lijf! Wist je dat je lichaam zo’n vijf dagen  (!) nodig heeft om een biefstukje volledig te verwerken? Het is daarom ook niet […]