Pff… we leven maar in gekke tijden. Inmiddels leren we steeds meer over het Corona virus, maar ik kan mij nog heel goed herinneren dat ik in Maart 2020 boodschappen wilde doen en het leek wel of er geplunderd was: alles leeg! Nu hoor je dat veel mensen juist deegwaren meenemen als noodvoedsel. Tja, daar zit nou net relatief weinig voedingswaarden in. Inmiddels weten we dat voor tegen de bestrijding van het coronavirus voldoende Vitamine C, Vitamine K, Zink en Vitamine D belangrijk zijn. In dit blog focussen we op Vitamine C.
Groente en fruit met vitamine C
Even los van het Corona virus, jouw immuunsysteem heeft veel baat aan Vitamine C. Het is daarom goed om veel producten te eten waar veel vitamine C in zit. Denk bijvoorbeeld aan:
Broccoli
Kiwi
Sinaasappel
Bessen
Groene bladgroente als Spinazie en Boerenkool
(Zoete) Aardappelen
Let op: Vitamine C houdt niet van verhitting! Mocht je je groente dus koken, probeer deze niet te lang te koken (blancheren is het beste) en snijd de groente ook liever niet in te kleine stukjes.
Omdat wij al onze groente en fruit koud persen, behouden onze sappen en shots zoveel mogelijk vitaminen, enzymen en mineralen. Daardoor zijn ze ook ideaal te gebruiken als gezonde aanvulling op een healthy lifestyle. Via de zelf samenstellen optie kan jij je ideale pakket samenstellen en met onze maandpakketten shots ontvang je voldoende shots voor iedere dag van de maand. Nog makkelijker, deze is ook in abonnementsvorm te krijgen, dan heb je altijd deze kleine weerstand boosters in huis!
gezond houdbaar voedsel
Wil je ook een voorraadje houdbare, voedzame producten in huis hebben, denk dan ook eens aan:
kikkererwten
linzen
dadels
deegwaar maar dan gemaakt van gedroogde groenten
gedroogde abrikozen
ongebrande noten als amandelen, walnoten en/of paranoten.
recept Vitamine c salade
Een heerlijke kleurrijke salade, boordevol vitamine C!
WAT HEB JE NODIG?:
- handje baby spinazie
- 1/2 stronk broccoli, in roosjes gesneden
- 1/2 avocado
- handje bosbessen
- handje granaatappel pitjes
- 50gr feta kaas, verkruimeld
- Olijfolie en balsamico azijn
- peper en zout naar smaak
HOE MAAK JE HET?
Blancheer de broccoli kort (3-4 minuten) in ruim kokend water met wat zout, giet af en laat een beetje afkoelen. Snijd de avocado in stukjes. Maak het bord op met de babyspinazie, broccoli, stukjes avocado, bosbessen, granaatappel pitjes en feta kaas. Besprenkel de salade met een klein beetje olijfolie (extra vierge) en balsamico azijn.