Zelf bezorgdatum kiezen
De meeste variatie in smoothies en sappen
Milieu verantwoordelijke fles
100% Troeploos

Webkim.nl: EEN ZESDAAGSE DETOX: HET ZIT EROP

 In Blog, Detox Diaries, JUIZ~S in de media

Afgelopen maandag vertelde ik jullie dat ik was begonnen aan een detox van zes dagen, met de sappen van JUIZ~S. Ik mocht ze reviewen voor mijn blog en eerlijk gezegd kwam dat als geroepen.?Ik was sinds afgelopen herfst echt weer behoorlijk zwaar geworden en ik vind het vreselijk moeilijk om de knop weer om te zetten. Die sapkuur leek me een prachtige reset van mijn slechte gewoontes. Na die zes dagen zou misschien mijn suikerbehoefte wel weg zijn en wie weet zou het daarna gemakkelijker zijn om weer een lekker gezond eetpatroon op te pakken. En wie weet zou ik nog wel wat kilo’s kwijtraken ook. Dat zou ook meer dan welkom zijn.

DAG 1, MAANDAG

Vol enthousiasme draai ik maandagochtend het eerste flesje open. De avond tevoren had ik ze ontdooid, want de sapjes van Juiz~s werden diepgevroren bij me thuisbezorgd. Ze worden shockfrozen: in een paar minuten terug gevroren naar ruim -20 graden, zodat er geen conserveringsmiddelen nodig zijn.

Ik had zin in dit avontuur. Ik houd wel van een uitdaging, dus dit varkentje zou ik wel eens even wassen. Maar oei. Ik moet echt heel erg wennen aan de smaak van de sapjes. Ik ben het niet gewend om groentesappen te drinken en het is wel even wat anders dan de dingen die ik normaal eet en drink. Vooral de bietensap krijg ik op dag 1 lastig weg. Ik hang ermee boven de gootsteen, terwijl mijn lief zich achter me staat te bescheuren van het lachen. “Hahahaha, jij wilde dit toch zo graag?” Van je man moet je het hebben.

DAG 2, DINSDAG

Nou moe. Vond ik dit gisteren echt zo lastig weg te krijgen? vraag ik me bij ieder sapje af. Ik begin duidelijk alle smaken te proeven. Ik proef de appel in de bietensap, waardoor ik die een stuk beter te doen vind. Bijna lekker zelfs, lekker fris.?Elke dag drink ik zes flesjes leeg. Vier sappen, een soepsap (een zoete aardappelsoep met wortel, gember en chilipeper, die je koud of licht verwarmd kan drinken) en een notenmelk. Die laatste zit vol eiwitten, die spierafbraak tijdens de detox tegengaan. Daarnaast mag ik onbeperkt water en groene thee drinken. Ik voel me heerlijk en ga zelfs vijf kilometer hardlopen. M’n omgeving is niet altijd even motiverend – ja schat, ik kijk naar jou -, maar ik ben vastbesloten dit tot een goed einde te brengen. Chipsknagende, bierdrinkende man of niet. Proost!

DAG 3, WOENSDAG

Wat ben ik blij dat ik een zesdaagse detox mag doen, in plaats van een driedaagse. Anders zou het er deze avond al opzitten! En joh, ik voel me kiplekker. Niet in de laatste plaats vanwege het nieuws dat ik bij de orthopeed kreeg: hij kan me niet van mijn rugklachten afhelpen, ze zijn niet operabel, maar ik mag wél weer lekker gaan sporten! Ik heb de beste man nog net niet gezoend en draai in de auto op weg naar huis euforisch mijn Liquid Salad Basil open, met basilicum, bleekselderij, appel en komkommer.?Het verbaast me dat ik geen honger heb. Geen buikpijn, geen rommelende maag. Dingen waar ik normaliter al last van heb als ik een uurtje later lunch. En wat me ook opvalt is dat ik heel veel energie heb. Zouden dat al die vitamientjes zijn? Ik ren zelfs weer vijf kilometer, in een heerlijk zonnetje.

DAG 4, DONDERDAG

?Een drukke dag, waarop ik de hele dag met sappen rond loop te sjouwen. De flesjes Juiz~s gaan mee naar m’n werk, waar ik m’n bietjeslunch drink en mee naar judo, waar ik m’n wortelsap wegslurp. Ik ga van hot naar her vandaag. Ik vermijd wel de eetmomenten van m’n gezin. Als man en kinders aan tafel zitten doe ik even een powernap of vouw ik een wasje op. Dat doe ik al de hele week en dat bevalt me prima; gewoon de verleidingen even uitbannen.

DAG 5, VRIJDAG

‘s Morgens fiets ik naar de stad. Met een lege bakfiets en het voornemen die helemaal vol groenten en fruit te laden op de markt. Want ik ben vastbesloten op gezonde voet door te gaan na dag 6. Ik voel me fantastisch en de weegschaal is ook zo lief. Ik fiets moeiteloos een kilometer of zeven, na ruim vier dagen niet eten. Ik sla groente en fruit in en hang ‘s middags met een sapje in de speeltuin, met een vriendin en haar kinderen en een paar moeders en kinderen van school.?De kinderen snoepen en eten aardbeien, maar ik taal er niet naar. Perfectly happy zonder. Wel heb ik op vrijdag plots enorm veel zin in vis! Haring, zalm, makreel, het maakt me niet uit, als het maar schubben heeft.

DAG 6, ZATERDAG

Niet te geloven dat dit alweer de laatste detoxdag is. Ik geniet extra van elk sapje dat ik drink. Ik proef de pure smaken zo ontzettend goed na bijna een week. Ik ben nog vastberadener dan voorheen om puur te blijven eten. En ik dub over het hoe nu verder. Wat wil ik na zaterdag wel eten en wat niet? En hoe ga ik ervoor zorgen dat die verloren kilo’s er ook af blijven?

M’n middagsapjes drink ik op een zeskamp in de wijk, waar m’n oudste aan mee doet. Met mijn jongste twee sjouw ik de hele middag lekker op het terrein rond en hangen we wat in het zonnetje. Als er aan het eind van de dag een ongeluk gebeurt met een opblaasattractie krijg ik meteen zin in zoetigheid. Dat is wat stress met me doet kennelijk.

Mijn schoonvader haalt ons op van de zeskamp en hij eet friet met de jongens. Als ze zijn uitgegeten ruim ik de tafel af en in de keuken sta ik ineens met een stuk frikandel in mijn handen, dat Morris heeft laten liggen. Zal ik..? Wat maakt het uit? Niemand zal het weten! Maar ik verman mezelf en schraap de borden leeg in de vuilnisbak.

Eenmaal thuis, als ik de kinderen in bed gestopt heb, sta ik minutenlang te staren naar twee suikerwafels en een zak eierkoeken. Maar ik doe toch de broodtrommel weer dicht. Ik wil zulke dingen helemaal niet meer eten. Bovendien zit m’n detox er nog niet eens op, ik moet nog even volhouden! M’n notenmelk, met een snufje cacao, komt als geroepen die avond. En dan zit het er echt op. I did it!

THE DAY AFTER, ZONDAG

?Vandaag ontbeet ik met een in plakjes gesneden banaan. Want na zes dagen niet eten moet je rustig weer opbouwen. Ik geloof dat ik zelden iets lekkerders at! ‘s Middags at ik een klein bakje couscoussalade met fruit en oh, oh, oh, OH, wat vond ik dat ook heerlijk! Ik heb echt zo lang zitten smikkelen uit dat kleine bakje. Zo genieten.

Zaterdag had ik met mijn onnadenkende hoofd een klasgenootje van Thomas en haar moeder uitgenodigd om te komen BBQ-en. Probleempje: Frank zou zijn werken. En ik kon nog niet voluit eten. Maar ook dat ging prima! Ik bakte kippetjes, hamburgers, worstjes en saté voor onze gasten en mijn kindjes. En verder grilde ik een bakje groenten op de BBQ, met wat zalm en wat pangafilet. Mensenkinderen. Die vis! En die tomaatjes, champignons, paprika en courgette! Die sjalotjes! Better than sex. Of misschien bijna. Ik voel me nu wel alsof ik in verwachting ben van een foodbaby. Maar ik at een heel kleine portie en heb er intens van genoten. Geen behoefte aan troep. De sausjes, het stokbrood, het ijs toe, ik heb het allemaal moeiteloos gelaten voor wat het is. Omdat ik het niet meer wíl. Ik geloof dat de reset geslaagd is!

DE RESULTATEN

Na zes dagen detoxen voel ik me heel energiek. Mijn huid ziet er stukken beter uit. Ik slaap goed. En ik ben heel wat kilo’s kwijt. Meer dan ik me zou hebben dúrven voorstellen. Ik weet niet zo goed of het interessant is hoeveel precies, want ieder mens is anders en bovendien weet ik ook niet of het blijvend gewichtsverlies is, of dat de weegschaal binnen nu en een paar dagen weer wat terug klimt. Het precieze aantal laat ik dus maar even in het midden, maar ik beweeg me nú al een stuk zekerder in zomerkleding. En ik heb echt geen zin meer om mijn lijf vol te stoppen met suiker, vettigheid of andere rommel. Wat een cadeau! Ik denk dat dit iets is wat ik elk kwartaal zou kunnen doen. Om even mijn gewoontes weer op scherp te zetten.

DURF JIJ HET AAN? KORTING EN WINACTIE!

?Zie jij dat ook wel zitten, zo’n detox??Met de code #webkim krijg je 10% extra korting (bovenop de 10% lanceringskorting) op een vijf- of zesdaagse Juiz~s All Day detox, waarbij je de hele dag niet eet, of op een Juiz~s Till Dinner, waarbij je overdag sappen drinkt en ‘s avonds een lichte avondmaaltijd eet. De code is geldig tot 31 augustus 2015, maar je kan zelf je bezorgdatum aangeven; die kan je dus ook wat later zetten als je zou willen.

 

WEBKIM.NL “EEN ZESDAAGSE DETOX: HET ZIT EROP (+ KORTINGSCODE EN WINACTIE)”

Recente blogs

Laat een reactie achter

0
webstation webdesign webdevelopmentwordpress webdevelopmentsapkuur