Zelf bezorgdatum kiezen
De meeste variatie in smoothies en sappen
Milieu verantwoordelijke fles
100% Troeploos

Review: 3-daagse detox sapkuur (IBSIGA)

 In Blog, Detox Diaries, JUIZ~S in de media

Zoals jullie wellicht op onze Instagram pagina hebben gelezen, ben ik vorige week de uitdaging aangegaan en heb ik de 3-daagse detox van Juiz-s gedaan. Jullie waren ontzettend benieuwd naar de resultaten en hoe het mij is vergaan en daarom deel ik vandaag mijn ervaringen met jullie.

Wat houdt de detox precies in?

Juiz-s is een nieuwe organisatie die zich specialiseert in verschillende soorten detox kuren en sapjes. Naast dat je de sapjes kunt gebruiken als aanvulling op je gezonde eetpatroon, kun je dus ook complete detox kuren volgen. Iedere kuur bestaat uit een reeks groentesappen, welke aangevuld kunnen worden met notenmelk(en) en extra shots.

Welke detox kuren zijn er dan?

Zoals ik eerder al noemde kun je zelf kiezen hoe jij jouw detox kuur in wilt richten. De verschillende detox kuren zijn:

– Juiz-s All day Detox sapkuur 3 dagen?– Juiz-s All day Detox sapkuur 5 dagen?– Juiz-s All day Detox sapkuur 6 dagen

– Juiz-s Till Dinner Detox sapkuur 3 dagen?– Juiz-s Till Dinner Detox sapkuur 5 dagen?– Juiz-s Till Dinner Detox sapkuur 6 dagen

Vind je enkel sapjes dus net iets te zwaar? Dan kies je voor de Juiz-s Till Dinner sapkuur en neem je ‘s avonds een gezonde maaltijd.

OK, zo’n detox kuur lijkt me wel wat. Hoe pak ik dit aan?

Wanneer je de stap hebt genomen om een detox kuur te gaan doen, vergt dit enige voorbereiding. Anders is de overgang voor je lichaam echt te heftig (geloof me, dit heb ik ondervonden. Hier kom ik straks op terug). Je gaat daarom als volgt te werk:

– 2 dagen voor de detox: afbouwen?– de Juiz-s detox kuur volgen?– 2 dagen na de detox: opbouwen

Afbouwen houdt in dat je geen koffie en alcohol meer drinkt en zo gezond mogelijk probeert te eten. Geen snelle koolhydraten en geraffineerde suikers, geen varkens- en rundvlees, geen kunstmatige zoetstoffen en geen frisdrank! Dit zorgt ervoor dat je zo min mogelijk last zal krijgen van bijverschijnselen.

Tijdens de Detox zelf zul je gaan leven op 7 sapjes per dag. 4 liquid salads, 1 veggiesoup, 1 notenmelk & een detox water. Deze drink je verdeeld over de dag (om de paar uur), zodat je zo min mogelijk kans hebt op honger. Ieder sapje heeft zijn eigen benefits. Wat deze precies zijn lees je op de website van Juiz-s.

Tijdens deze dagen kun je misschien een aantal bijverschijnselen krijgen omdat je lichaam de gifstoffen aan het afvoeren is. Denk hierbij aan hoofdpijn, vermoeidheid, boosheid, irritatie, zwakte & duizeligheid, slapeloosheid en huid irritaties. Neem daarom af en toe wisseldouches (afwisselend koud en warm douchen). Ook beweging kan helpen. Maak dus een wandeling of doe wat yoga-oefeningen.

Opbouwen zal voor zich spreken. Na de detox ga je een aantal dagen nog steeds zo gezond mogelijk eten en bouw je je voedingspatroon weer geleidelijk aan op, zodat je lichaam weer kan wennen aan vast voedsel.

Heel interessant al die informatie maar hoe ging het jou eigenlijk af Naomi?

Laten we er niet omheen draaien. Je leest deze blog omdat je benieuwd bent hoe ik het er vanaf heb gemaakt. Toch? Ok, daar gaan we dan:

DAG 1?Ik startte dag 1 vol enthousiasme en wilskracht en ik genoot dan ook van mijn ‘Liquid salad Spinach’ om 09:00 uur. Een heerlijk fris sapje waardoor je gelijk goed wakker bent. Eerlijk gezegd had ik een vieze groente-smaak verwacht, maar niets is minder waar! Voordat ik het wist was het al tijd voor sapje nummer 2: Liquid Salad Basil stond om 11:00 uur al op de planning (dit wordt nog doordrinken!). Ook dit sapje was verrassend goed in te nemen. Na wat huishoudelijke taken was het om 13:00 uur tijd voor de Liquid Salad Beetroot. Ik had van andere bloggers vernomen dat dit echt de minst lekkere zou zijn. Maar ik vond hem eigenlijk heel erg lekker! Ik hou wel van rode biet dus dat hielp waarschijnlijk ook. Om 15:30 uur stond de Liquid Salad Carrot op het programma en verbaasde ik me over het feit dat het me zo gemakkelijk afging (iets te vroeg gejuicht wellicht). Ik had nergens last van! Toen ik om 19:00 mijn Veggie soup achter de kiezen had ging het al snel down-hill. Rond 19:30 uur werd ik zo ziek als een hond. Ontzettend hoofdpijn, kots-misselijk en totaal futloos lag ik op de bank. Het huilen stond me nader dan het lachen en ik had me nog nooit zo beroerd gevoeld. Ik dacht nog: Wauw mijn lichaam is blijkbaar wel erg vervuild? Ook kwam het besef dat de afbouw-dagen voorafgaand aan de detox skippen, waarschijnlijk niet zo’n heel goed idee was geweest. Omdat ik me erg slecht voelde heb ik ‘s avonds een wrap met kip, kaas en salade gegeten. Binnen no-time was ik weer mijn oude zelf.

DAG 2?Net zoals de voorgaande dag stonden de exact zelfde sapjes weer op het menu op dezelfde tijden. Ik was ontzettend benieuwd of ik vanavond weer zo ziek zou zijn of dat ik dat vandaag kon voorkomen. Rond het middaguur kreeg ik erg honger (voor het eerst, dit had ik de dag ervoor niet ervaren). Toch was ik vastberaden en heb ik niks gegeten. Na mijn veggiesoup om 19:00 uur werd ik wederom weer erg beroerd. Ik kwam met mezelf tot de conclusie dat ik gewoon meer een Detox Till Dinner persoon ben en besloot savonds weer iets te eten.

DAG 3

Net zoals de voorgaande 2 dagen heb ik deze dag de hele dag sapjes gedronken en ‘s avonds iets gegeten. Dit was goed vol te houden. Toch was ik ‘s avonds blij dat het erop zat!

OVERALL

Mijn conclusie is dat je allereerst jezelf en je lichaam goed moet voorbereiden op zo’n sapkuur. Denk niet dat je het zo ook wel even kan, want dan zul je (net als ik) snel met je neus op de consequenties worden gedrukt. Herken je jezelf in mijn verhaal? Kies dan de Detox Till Dinner kuur. Je kunt later altijd nog de All day kuur proberen!

Na de kuur heb ik een aantal dagen last gehad van een onzuivere huid in mijn gezicht. Dit is natuurlijk logisch want de gifstoffen verlaten je lichaam. Wel had ik enorm veel energie en waardeer ik mijn voedsel nu weer enorm. Hetgeen ik het meeste miste tijdens de kuur was namelijk het ‘kauwen’. Dit klinkt gek maar is echt waar! Ik ben 2kg kwijtgeraakt in deze 3 dagen. Maar hier hecht ik weinig waarde aan omdat dat waarschijnlijk voornamelijk vocht zal zijn. Ik ben ontzettend blij dat ik mijn lichaam heb kunnen ‘resetten’ met deze kuur en zoveel energie heb gekregen.

Nu JIJ!

Ben je overtuigd? Dan heb ik iets ontzettend leuks voor je! Ik mag namelijk 2x een driedaagse detox kuur weggeven namens Juiz-s!! Wil je weten hoe je kans maakt? Check dan mijn Instagram account. !!

Daarnaast mag ik een korting weggeven op de 5-daagse en 6-daagse kuren! Met de kortingscode #ibsiga krijg je nog eens een extra korting van 10% op je Juiz-s! Bovenop de introductie korting dus! De kortingscode is de hele zomer geldig! Tot 30-08-2015.

Recente blogs

Laat een reactie achter

0
webstation webdesign webdevelopmentwordpress webdevelopmentbladgroentensapkuur