Lente smoothie: gembershot-appeltwist smoothie

Onze gembershotjes, de favoriet van iedereen! Hier kunnen ze ook niet gemist worden en zorg ik altijd voor een voorraadje in de koelkast. Soms is het ook heel leuk om te gaan variëren met de shotjes, regelmatig verdwijnen ze bij mij ook in een smoothie. Zo ook deze heerlijke combinatie.

Je kunt een hele appel in de smoothie gooien, maar je kunt ook kiezen om maar een halve appel in de smoothie te doen. De andere helft van de appel snijd ik in plakjes, besmeer ik met pindakaas en top ik af met wat granola en kokosrasp

Wat heb je nodig? (1 persoon)

  • 1 gembershotje van JUIZS
  • 1 -2 munt blaadjes
  • 1 appel
  • 1 handje spinazie
  • 200 ml plantaardige melk of kokoswater

Toppings naar smaak:

  • hennepzaad
  • geraspte kokos
  • granola
  • evt. pindakaas (liefst eentje zonder palmolie)

Hoe maak je het?

  • Schenk het kokoswater of de melk in een blender.
  • Voeg het gembershotje toe.
  • Voeg de muntblaadjes en spinazie toe.
  • Snijd de appel in stukjes en voeg deze ook toe.
  • Blender alles samen tot een heerlijke smoothie.
  • Maak het af met toppings en je hebt een heerlijke creatie.

Eet smakelijk!

GERELATEERDE BERICHTEN

  • Recepten

    Week Zonder Vlees: denk eens aan de JUIZS Till Dinner recepten

    Deze week is het weer de “Week zonder Vlees”. Los van het feit dat het voor het milieu goed is als wij minder vlees eten, is het ook erg goed voor je lijf! Wist je dat je lichaam zo’n vijf dagen  (!) nodig heeft om een biefstukje volledig te verwerken? Het is daarom ook niet […]

  • Recepten

    Verhoog je weerstand: Voed i.p.v. vul

    Zeker nu er virussen rondzweven, is het belangrijk om je weerstand te boosten. Voedt je lichaam i.p.v. te voeden is daarom ons advies. Maak het je niet weerstand niet moeilijker en probeer juist nu veel groenten en fruit te eten en zo min mogelijk bewerkt voedsel. Dus zo min mogelijk geur-kleur en smaakstoffen. Dan hoeft […]

  • Recepten

    Recept: mungbonen soep

    Mungbonen? Geen straf als je er nog nooit eerder van gehoord hebt, dat was mij bij ook het geval. Als kiem kennen we ze echter maar al te goed; de taugé in je loempia is het mini plantje dat namelijk groeit uit de mung boon. Tijdens mijn yoga teacher training vertelde mede cursist Jenny over […]

  • Recepten

    Internationale Pindakaasdag

    JE VERZINT HET NIET, HET IS VANDAAG INTERNATIONALE PINDAKAAS DAG! Pindakaas, wie is er niet groot mee geworden? Onze collega Bianca die samen met Sylvia de voedingsadviesgesprekken voert, heeft elke vrijdag met een vriendin een pindakaas date. Haar favoriete recept? Dat is by far onderstaande pindakaas smoothiebowl: Wat heb je nodig? 1 banaan ½ avocado […]

  • Geen onderdeel van een categorie

    Paas ontbijt inspiratie

    Dit weekend is het alweer Pasen! En deze keer lijkt het er op dat de weergoden ons goed gezind zijn en we beloond worden met een heerlijk lentezonnetje. Lekker naar buiten dus, na een feestelijk Paasontbijt. Wil je een keer iets anders op tafel zetten dan het standaard gekookte eitje met Pasen? Dan hebben we […]

  • Recepten

    Recept: vegan breakfast bowl

    Loop je al een tijdje met het idee om een sapkuur van JUIZS te gaan doen, maar weet je niet zo goed hoe je lichaam gaat reageren en stel je het daarom uit? No worries. Wij begeleiden je voor én na de sapkuur met tips voor het af- en opbouwen van je normale eetpatroon. Zo […]