Zelf bezorgdatum kiezen
De meeste variatie in smoothies en sappen
Milieu verantwoordelijke fles
100% Troeploos

Leijp.nl goes JUIZ~S

 In Blog, Detox Diaries, JUIZ~S in de media

Na met z’n allen de hele zomer ons lichaam te hebben volgestopt met drank en drugs ongezond eten is het tijd voor: een detoxkuur! Ik ga er in ieder geval voor. En om eerlijk te zijn… ik vind het best spannend!

Ik ben door JUIZ~S uitgenodigd om eens een detox sapkuur te proberen en dat wilde ik wel! Graag zelfs. Ik ben namelijk een gezondheisfreak. Ik eet zo puur mogelijk, niets uit pakjes/zakjes, zo min mogelijk geraffineerde suikers, zo min mogelijk transvetten, meer dan voldoende groenten en fruit, noem maar op. En daarnaast ben ik soms íets te trendgevoelig wat dit betreft en daarom zijn ook superfoods me niet vies. Maar een detox, dat is nieuw voor me.

 

VOORDELEN VAN EEN DETOX SAPKUUR

Oké, waar doen we het eigenlijk voor, komt ‘ie:

Meer energie
Een kickstart voor een gezonde(re) levensstijl
Je voelt je weer gezond
Het verliezen van een paar kilo’s
Je huid gaat weer stralen
Nagels worden sterker, haren worden voller
Je voelt je helemaal opgeruimd, body & mind
Je slaapt ’s nachts beter
MIJN JUIZ~S TILL DINNER DETOX SAPKUUR

Ik ga voor de JUIZ~S TILL DINNER detox sapkuur. Volgens JUIZ~S is dit de milde variant van de ALL DAY detox sapkuur. Bij de TILL DINNER mag je namelijk ‘s avonds wel één maaltijd eten. Wel gezond én vegetarisch. Ik ga deze kuur 3 dagen doen (de andere opties zijn 5 of 6 dagen), maar het is mijn eerste detox, dus laten we het even rustig aan doen!

OPBOUWFASE

De detoxkuur duurt eigenlijk langer dan die 3 dagen. Je moet namelijk 2 dagen van te voren beginnen met afbouwen, dit om je lijf al wat te laten wennen. Tijdens deze twee dagen drink je geen koffie en alcohol en eet je zo gezond mogelijk. Gelukkig gingen deze dagen me goed af! Aangezien ik al gewend bent om gezond te eten. Alleen de koffie missen, dat was wel even lastig! Daarnaast heb ik me via de website van JUIZ~S aangemeld voor My Detox. Dit is de service van JUIZ~S, dit doe je een dag van te voren je krijgt dan elke dag een mailtje met tips. Ik ben er klaar voor nog even goed eten en morgen beginnen!

 

Ik heb er zin in, maar vind het wel wat spannend. Waarom? Ik sport zo’n 5 dagen in de week en eet daardoor véél, heel veel. Gezond, maar veel, mijn doel is namelijk niet om af te vallen dus ik heb die koolhydraten nodig. Deze ga ik de komende 3 dagen missen. Ik ben benieuwd of mijn maag het aan kan om het grootste gedeelte van de dag leeg te zijn. Ik ga het proberen! zal elke dag mijn ervaringen hier delen, dus je kunt me volgen.

OVERDAG

Toen ik wakker werd had ik meteen een mailtje in mijn inbox van JUIZ~S met aanmoedigingen en tips. Ze wezen mij op een gratis te downloaden receptenboek. Dit heb ik meteen gedaan. Eenmaal uit bed was het tijd voor mijn eerste drankje van de dag. Geen flesje sap, maar een lauw glas water met citroen en zout. Even wennen, maar oké, neus dicht en gaan! Je hebt wel meteen het gevoel dat je iets gezonds aan drinken bent!

Ik heb besloten niet meteen voor het sapje te gaan, maar te wachten tot ik wat honger kreeg. Ik heb immers maar 4 flesjes sap te verdelen. Spinaziesap, basilicumsap, rode bietensap en wortelsap. De sappen bestaan vooral uit groenten en een heeeeel klein beetje fruit. Elke groenten in de fles heeft zo zijn eigen detox-voordelen. In de trein was het dan zo ver, mijn eerste sapje. En die smaakte helemaal niet verkeerd! Ze smaken vooral naar groenten, dus ik moet bekennen dat het érg wennen is. In veel andere merken sap overheerst namelijk het fruit, dat is hier niet zo. Maar het smaakt daardoor wel fris en puur en het voelt gezond.

De rest van de dag overheerste vooral de honger. Zoals ik in het vorige bericht al aangaf, ben ik gewend om veel te eten, dus dit is even een klein aanslagje op mijn maag. Dan had ik ook nog eens de pech dat er heerlijk hamburgers werden geserveerd op mijn werk, zowat naast mijn bureau (dankjewel). Maar goed, alles voor een goed doel, toch?

‘S-AVONDS

Eindelijk mocht ik dan eten! Snel de trein naar huis gepakt, ik zie er echt naar uit. Ik heb eerst nog even een toko bezocht om tamarin te halen. Tamarin is een glutenvrije sojasaus, die past uitstekend in het TILL DINER ‘dieet’. Ik ga namelijk een eigen variant maken op de groente curry uit het receptenboek dat ik via JUIZ~S heb gedownload. Ik heb nog wat groenten in huis, die ik niet graag weggooi. Dus daarom heb ik de peultjes in het recept vervangen door sperziebonen en de ui door prei etc. Daarnaast heb ik wat tofu toegevoegd en een handje ongebrande noten. Ik had JUIZ~S namelijk gemaild voor tips om mijn eiwitname wat hoger te maken. Al met al een erg lekkere maaltijd! Wel ben ik van plan de gym nog in te duiken, dus ik heb m’n maaltijd verdeeld over twee porties. Eén voor het sporten en de andere na het sporten. Ik weet zeker dat ik anders honger zou krijgen.

Het sporten ging een stuk zwaarder dan normaal. Ik fitness, vooral met gewichten, en merkte dat ik toch een paar stappen terug moest nemen. Ik had wat minder fut in mijn lijf en kon mijn fitnessprogramma van vandaag niet helemaal afmaken.

Ik had nog een sapje voor de avond bewaard. Dus die lekker opgedronken, en nog een theetje en naar bed! Pff, het was tot het avondeten toch best een lastig dagje! Ik merk dat het niet-eten wel op mijn humeur heeft gewerkt. Ik wordt er toch wat geïrriteerd en unhappy van. Maar nogmaals, het is voor een goed doel. Het reinigen van het lichaam, dus naar bed en op naar dag 2!

 

Detox Dag 2: De eerste positieve effecten

Zo, dag twee van de detox sapkuur is aangebroken. Eerst had ik de opbouwfase. Toen kwam de eerste dag, die was lastig, maar we hebben het overleefd. En nu is de tweede dag. Ik ben benieuwd wat vandaag gaat brengen. Lees je mee?

OCHTEND

Toen ik opstond voelde ik me al wat energieker dan normaal in de ochtend (nee, ik ben niet zo’n ochtendmens). Daarnaast vond ik m’n huid er wat helderder uit zien en minder oneffenheden. Kan dat wel zo snel, vroeg ik me af, maar na wat navraag bij JUIZ~S (de begeleiding is super, je kan de altijd mailen voor vragen), blijkt dit wel degelijk mogelijk te zijn.

Mooi, de dag kan beginnen. Omdat ik nu weet wat ik kan verwachten, is het wat minder zwaar. De hele dag was príma vol te houden. Je lijf went er aan en mentaal stel je jezelf erop in. Rond vier uur kreeg ik wel echt een honger-momentje. Maar, ik had nog een sapje gereserveerd. Dus lekker opgedronken, een glas thee erbij en ik kon er weer tegenaan tot etenstijd.

AVOND

‘s Avonds maakte ik uit het receptenboek van JUIZ~S de zoete aardappel uit de oven, heerlijk! Met spinazie, kikkererwten, ui’tje, knoflook, zongedroogde tomaten, gember, citroen een pepertje en kokosmelk. Echt heel lekker. Dit ga ik vaker maken!

HARDLOPEN

Ik ren volgende week de mudmasters obstacle run. Dus ik móét gewoon even wat hardlopen. Normaal ren ik zo’n 6 km. Vandaag ging ik rennen en ik haalde met gemak 8 km. En ik was nog steeds niet zo moe als normaliter na de 6 km. Gek? Vond ik wel, maar misschien haal ik dan toch veel energie uit mijn detox! Het stimuleert in ieder geval wel om de laatste dag nog even goed vol te houden! Two down, one to go.

 

Detox Dag 3: The final countdown!

Huppa! Dag 3 is aangebroken en aangezien ik een 3-daagje detoxkuur doe, wil dit zeggen: het is de laatste dag!! Ik ben toch stiekem een beetje blij dat ik straks niet meer hoef op te letten.

OVERDAG

Vanmorgen voelde goed, weer iets energieker dan normaal. Ik heb het idee dat de detox weer zijn vruchten begint af te werpen. Wel moet je daar echt iets voor over hebben. Ik heb eigenlijk helemaal geen zin meer in honger ;). Al zie ik er wel een stuk minder tegenop, het is immers de laatste dag en ik heb al wat voordelen ervaren. Ook heb ik gemerkt dat de sapjes toch voldoende zijn om het sterke honger gevoel te onderdrukken.

AVOND

Ik heb ‘s avonds een lekker maaltijdje gemaakt van wat left-over groenten. Goed te doen. Vandaag is de makkelijkste dag van de 3, waarschijnlijk omdat je er wat aan gewend raakt en omdat je al voordelen merkt, maar ook omdat je weet dat het de laatste dag is.

CONCLUSIE

Ik ben mezelf veel meer bewust van wat ik normaal eet op een dag. Ik was tijdens de kuur snel geneigd om even een blokje kaas of een stukje worst of een glas drinken te pakken en dan besefte ik weer; O, nee. Ik doe een sapkuur. Normaal zou ik dit dus wel hebben gepakt een eet je dus al snel meer dan dat je doorhebt.

Het zelfde geldt voor wat ik normaal drink. Tijdens de detox moet je minimaal 1,5-2 liter water per dag drinken. Dit wordt normaal gesproken ook aangeraden, maar nu je er op let merkte ik dat ik het echt lastig vond die hoeveelheid te drinken. Dat deed me beseffen dat ik normaal dus veel te weinig drink. Iets dat ik zeker meeneem in mijn levensstijl ná de detox.

Het feit dat ik mijn persoonlijke record hardlopen heb behaald tijdens mijn detox nota bene (dag 2), zegt ook wel iets. Ik sport regelmatig, zo’n 5 dagen in de week. En juist nu ik in de detox zit behaal ik een record en gaat het lopen mij makkelijk af. Kan geen toeval zijn.

Ik merk het ook in de ochtenden, ik ben wat energieker en frisser van geest. Normaal duurt het opstarten in de ochtend iets langer.

En daarnaast (ja ik ben een gast, dit moet me niets boeien, maar moet het toch even melden) voelt mijn huid voelt gladder aan en ziet er smoother uit.

Ja ik heb dus zéker een paar flinke voordelen uit deze detox kuur gehaald. De komende 1,5 dag moet ik gaan afbouwen. Na een detox is er namelijk een afbouwfase, deze duurt de helft van je detox. In deze tijd kun je rustig wennen aan vast voedsel. JUIZ~S geeft recepten en tips voor deze fase.

Ik zie deze detox als een bewustwordingsproces. Even een reset voor je lijf en geest, even beseffen hoe belangrijk voeding is en wat het met je kan doen. Écht een ervaring en de volgende keer gewoon een ALL DAY dextox!

Wil je zelf nu ook eens een detox proberen (ik kan het je aanraden), dan kan dat nu met korting. Op de website van JUIZ~S kun je bij het afrekenen de kortingscode #leijp invullen. Dan krijg je 10% korting op alle sapkuren. Dit is geldig tot 31-10-2015.

Recente blogs

Laat een reactie achter

0
webstation webdesign webdevelopmentwordpress webdevelopmentsapkuursapkuur