Keep it Cool! Het unieke logistieke proces van JUIZS

Om jouw sappen gekoeld bij jou thuis te krijgen, werken wij nauw samen met Leen Menken FoodService Logistics. Een pakket versturen naar een JUIZS klant is één. Maar een pakket versturen dat gekoeld moet blijven, is twee. Droog ijs, ice packs of isolerende verpakkingen worden vaak gebruikt om dit soort pakketten te versturen, maar daar mee is de temperatuur is niet (voor langere termijn) gewaarborgd. Bij Leen Menken doen ze het anders. Ze hebben een uniek transport netwerk met busjes die koelen of vriezen, waarmee we de pakketten versturen tot in de keuken van de klant. De temperatuurketen is daarmee dus 100% gegarandeerd. Want ook het magazijn in het distributiecentrum en de hubs (overslaglocaties) zijn ingesteld op -18°C of 4°C.

FIJNMAZIG DISTRIBUTIE NETWERK

Het distributie netwerk van Leen Menken is een fijnmazig netwerk. Dat betekent dat het net als haarvaten van je bloed overal komt. Dus elk postcode gebied in Nederland. Daarnaast levert Leen Menken twee keer in de week in België. De enige uitzondering die hier op geldt, zijn de waddeneilanden. Om daar een JUIZS pakket te bezorgen, zal er een overtocht gemaakt moeten worden. Dat kunnen wij wel additioneel regelen, maar zit niet in de standaard bezorging.

De pakketten die Leen Menken bezorgt, bezorgen ze met busjes die koelen/ en of vriezen. ’s Nachts rijden er vanuit het distributiecentrum in Zoetermeer een aantal vrachtwagens met de bestellingen naar verschillende hubs (overslaglocaties) in Nederland. Op deze hubs worden de goederen overgeladen in de busjes. Op de overslaglocaties is het overal 4°C of -18°C. De bezorger zet de laadbak in de bus, een half uur voor hij gaat laden, op de juiste temperatuur. Zo is het in de laadbak lekker koud op het moment dat de bestellingen worden ingeladen.

goed rapport cijfer !

Voor Leen Menken (en voor ons vanuit JUIZS natuurlijk ook) is het heel belangrijk dat de klanten tevreden zijn over de bezorging. Daarom meten ze de tevredenheid bij elke aflevering. Dat doen ze met een NPS score of Net Promoter Score. De NPS score verschilt enorm per branche, zo heeft de afvalbranche een gemiddelde score van -6 en logistiek een gemiddelde score van + 22. (Bron: Integron)

Leen Menken doet het verreweg een stuk beter dan haar logistieke collega’s, want haar gemiddelde NPS score is vanaf januari 2020 over al de klanten van Leen Menken +57. En er is zelfs nog beter nieuws voor JUIZS! Bij Juizs klanten ligt de NPS score op +60, dus zelfs iets boven het bedrijfsgemiddelde van Leen Menken. Hoe moet je nou die NPS score lezen? Een goed vergelijk is met Cool Blue, onlangs uitgeroepen als klantvriendelijkste bedrijf van Nederland. De NPS score van Cool Blue ligt op +68, dus wij zijn goed op weg om daar dichtbij in de buurt te komen.

Hoe gaat de bezorging in zijn werk ?

De avond van te voren voorafgaand aan je bezorging, krijg je een email vanuit Leen Menken. Ook ontvang je een Track & Trace link waarmee je real time je pakketje in de gaten kan houden. Wanneer de bezorger nog een halfuur van je verwijderd is, ontvang je een smsje met de exacte verwachte aankomst tijdstip. Ben je dan alsnog niet thuis, belt de bezorger jou en zet het pakketje voor je voordeur neer of bij de buren.

GERELATEERDE BERICHTEN

 • Detox Review

  3, 2, 1… de camera loopt: JUIZS op video

  Bijna elke dag wanneer ik het @juizscoldpressed instagram account open, word ik blij verrast met de tags van klanten die bezig zijn met hun JUIZS detox sapkuur of net een maand pakket shots hebben ontvangen. Steeds vaker, ontvangen we ook video’s van jullie! En dat vinden wij echt super leuk! Bijgaand een kleine selectie van […]

 • Geen onderdeel van een categorie

  Dank je wel voor je inschrijving

  12 April 20:00 WEBINAR JUIZS Wat leuk dat je je hebt opgegeven voor onze webinar over voeding supplementen.  We gaan er een leuke, informatieve avond van maken! De link naar het webinar ontvang je binnenkort in je mailbox. Tot 12 apriL !

 • JUIZS sappen

  Vitaminen & Corona

  Er is nog steeds heel veel onduidelijk over het Corona virus, maar langzaam maar zeker druppelt er beetje bij beetje steeds meer informatie binnen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf ook een beetje Corona-moe word, net als volgens mij de rest van Nederland. Inmiddels is het wel algemeen bekend dat indien je overgewicht hebt, […]

 • JUIZS sappen

  De voordelen van groene bladgroenten

  Groene bladgroenten zijn van alle groenten het meest rijk aan belangrijke voedingsstoffen. Dit betekent niet dat je nu alleen nog maar groene bladgroenten moet eten, maar het betekent wel dat het goed is om dagelijks één of meerdere porties groene bladgroenten te eten. Waarom is dit slim om te doen? En wat maakt groene bladgroenten […]

 • JUIZS sappen

  Top 10 detox groente en fruit soorten

  Ontgiften is belangrijk om afval- en gifstoffen kwijt te raken. De kracht van dit reinigingsproces kan je vergroten als je ervoor zorgt dat je bepaalde groente en fruit tot je neemt. Ik heb met het JUIZS team een top 10 gemaakt van groente en fruit die dit proces versterken. Het zal je waarschijnlijk niet verbazen, […]