Zelf bezorgdatum kiezen
De meeste variatie in smoothies en sappen
Milieu verantwoordelijke fles
100% Troeploos

“JUST HAD MY LIQUID SALAD” 6 DAAGSE DETOX VAN JUIZS

 In Blog, Detox Diaries

ALAÏA FONK 6 AUGUSTUS 2015

LIFESTYLEVOEDIN G0 COMMENTS

Een aantal weken geleden ben ik samen met Ravian aan de Juizs detox begonnen. Hij drie dagen ik zes. Het was mijn eerste keer ooit! Ik heb wel eens een dag alleen op fruit en juices geleefd, maar nooit een aantal dagen achter elkaar en al helemaal geen zes! Desondanks ben ik maandag 13 Juli begonnen met de eerste juice van Juizs Cold Pressed om te zien wat voor effect het op mijn lichaam heeft; van binnen en buiten. Deze paar dagen hadden veel ups en downs! De juices en de soep van Juizs waren super en de notenmelk was goed voor mijn spierherstel na het trainen. Ondanks de super steun van Juizs en vrienden was het voor mij toch niet gemakkelijk. Guess it’s different for everyone!

 

 

WAAROM EEN DETOX?

Er zijn veel diverse redenen van verschillende mensen en wetenschappers om het wel of niet te doen. Voor mij om het een keer uit te proberen en zelf te ervaren wat de uitkomsten zijn. Met een detox sapkuur ruim je alle toxische stoffen in je lichaam op en krijg je een enorme energie boost. Het is wel belangrijk om te weten wat je allemaal binnen krijgt zodat je met de juiste voedingswaarde leeft. Bij Juizs heb je inzicht op alles wat je drinkt/eet: de ingrediënten, productie proces, zelfs waar groente en fruit vandaan komen. Dit is natuurlijk super! Minstens 70% van de juices zijn groente en de rest fruit.

JUIZS

Juizs en Movement Is Freedom delen dezelfde missie: gezond leven en genieten gaan prima samen. De groentesappen van Juizs zijn 100% T.L.C. (Troeploos, Lekker, Coldpressed) en worden met liefde geperst. (Een video van productie komt binnenkort online!) Doordat de juices cold pressed zijn, behouden zij alle vitaminen, mineralen en enzymen. Dit omdat er geen hitte bij te pas komt die de goede voedingsstoffen elimineert. Na het persen worden de sappen binnen 2 uur shock frozen. Dit betekent dat de sappen zo snel mogelijk naar een temperatuur van -22 graden gebracht worden. Daarnaast heeft Juizs een sap voor elk moment, voor de detox en losse sappen als toevoeging aan je gezonde levensstijl.

 

 

AFBOUW & OPBOUW

Zaterdagochtend kregen wij alle juices bezorgd, een kleine doos voor Ravian zijn All Day 3 Daagse Sapkuur en een enorme doos voor mijn All Day 6 Daagse Sapkuur. Zaterdag was dan ook de eerste dag zonder koffie! Gelukkig eet ik zelf al zo gezond mogelijk, dus het was voor mij niet extreem moeilijk op dit gebied. Ben wel een koffie freak dus dit was wat lastiger! Maar zeer goed te doen.

Wat goed is bij het afbouwen, is om met een halve detox te starten, zodat je lichaam kan wennen aan het niet eten. Op de website van JUIZ~S vind je heel veel informatie in de vorm van e-books om je detox zo makkelijk en lekker mogelijk te maken! Je kunt natuurlijk ook onze recepten gebruiken voor je af- en opbouwdagen.

De opbouwdagen zijn minstens zo belangrijk, misschien nog belangrijker dan je afbouwdagen, omdat je lichaam dan weer zal moeten wennen aan eten. Probeer kleine en lichte porties te eten om de twee en een half uur. Ik ben de dag begonnen met een smoothie bowl bestaande uit avocado, spinazie, banaan en aardbeien! Het is een lichte maaltijd waarmee je goed de dag kunt starten!

BELANGRIJK!

Wat je hierna zal lezen is mijn persoonlijke ervaring en ik wil hier gewoon eerlijk in zijn. Dit staat los van Juizs en heeft alleen te maken met mij en mijn lichaam. Ik wil je hiermee laten zien en bewust maken dat het niet altijd één groot feest is om een paar dagen te detoxen en je zeker goed moet nadenken over waarom je het wilt doen. Wat wil jij met de detox bereiken? Ook wil ik je niet afschrikken, probeer het vooral voor jezelf! Ravian en Liberty deden het in dezelfde week en zij waren wel super gelukkig met de detox.

AFVALLEN

Ik deed de detox niet om af te vallen. Waarom niet? Omdat ik niet geloof in een “crash dieet”. Hierin verminder je drastisch het aantal calorieën die je binnen krijgt en val je zeker af, maar waar ik het meest bang voor was, was om dubbel zoveel kilo’s aan te komen als ik weer zou gaan eten. Ik wist van te voren dat je naast vet ook spiermassa kan verliezen en al snel 2 tot 3 kilo kan afvallen. In de eerste drie dagen viel ik dan ook 1,7 kilo af en in totaal aan het eind van de week was ik bijna 3 kilo lichter.

Dit verlies liet mij nadenken over bepaalde diëten en levensstijlen. Ik sport gemiddeld 4x per week en eet daarnaast zo gezond en regelmatig mogelijk. Hierdoor wordt mijn lichaam strakker, ook toned en dit is wat ik wil en waar ik mij het gelukkigste bij voel. Wel kwam ik zelf tot de conclusie dat het een goede switch is voor mensen die proberen gezond en actief te leven. Je maakt namelijk het extreme mee, van een ongezonde levensstijl naar 100% groente en vitamines, heel weinig calorieën om op te leven, en niets eten (de mentale switch). Ik geloof dat als je deze detox hebt gedaan, je ook niet meteen weer terug wilt gaan naar jouw ongezonde levensstijl en alles op te geven en dat je een goede balans zoekt. Het is natuurlijk een super goede motivatie boost!

MENTAAL

Ik heb bewust gekozen om als laatst het over de mentale struggles te hebben aangezien alles hiervoor één grote optelsom is. De eerste drie dagen waren een hel, voor mij, voor mijn familie, en iedereen die geïnteresseerd was in hoe het ging misschien ook wel haha.

Het leek wel of ik in de overgang zat. Ik had behoorlijk hevige mood swings, een soort opvliegers en kon niets hebben. Ik vond het moeilijk dat ik niet kon eten, niet kon koken, en vooral: dat ik niet kon doen wat ik wilde. Zonder na te denken over waarom ik dit écht wilde doen en dan ook vooral zes dagen, had ik al toegezegd omdat ik het vooral een keer wilde ervaren en erover schrijven.

Wat ook niet hielp is dat langzaam mijn spiermassa waar ik zo hard voor had getraind verminderde. Misschien vond ik dit nog wel het ergst, want echt honger had ik niet. Ik was boos. Boos op alles, boos op mijzelf; het leek net op de boosheid van een klein kind. Ik wist niet waar dit vandaan kwam, hoe het weg zou gaan, wat ik er aan kon doen en dit maakte mij nog bozer!

 

DAG 4

Dag vier kwam de switch. Ravian was klaar met de detox, maar dronk toch nog een paar juices mee om mij te helpen. Alles voelde okay totdat ik met hem ergens buiten ging zitten. Weer kwam ik in die negatieve vibe en toen begon hij mij vragen te stellen: “Waarom ben je dit dan begonnen? Voor wie doe je het? Waarom doe je dit? Wat wil je ermee bereiken? Heb je hier wel over nagedacht voordat je begon? Wat verwachtte je dan?” Ja… mag dom klinken, maar ik had geen antwoorden klaar staan. Toen dacht ik shit… Waarom heb ik hier niet goed over nagedacht? Niet alleen waren deze vragen de bron voor het oplossen van mijn boosheid, maar ook een motivatie factor. Had ik van tevoren een doel voor mijzelf gezet was het makkelijker vol te houden.

DAG 5

Door deze mentale struggles en ik op dag 3 niet meer wist wat ik met mijzelf aan moest had ik besloten om te stoppen. Mensen zeggen dat dan de switch komt of misschien op dag 4, maar het gebeurde maar niet. Ik wilde geen quitter zijn en er later spijt van krijgen, maar ik wilde gewoon echt niet meer. Het beste advies van de week (gegeven op dag 4) was “kijk het aan van dag tot dag, maar probeer het vol te houden totdat je over de negatieve vibes heen bent”, van Ravian. Dus dit deed ik.

Die avond van dag 4 voelde ik mij al een stuk lichter en vrolijker en dag 5 ging helemaal goed! Ik voelde mij weer mijzelf, had overal zin in, had super veel energie en besloot het tot de avond vol te houden. Dag 6 heb ik niet meer gedaan, maar ik had de switch van bitch to Alaïa overleefd en doorstaan, beide kanten meegemaakt, en vond dit het belangrijkste. Ik had alle vragen voor mijzelf beantwoord en stond volledig achter mijn besluit. Dat ik zoveel was afgevallen maakte mij ook niet meer zoveel uit. Vond het jammer, maar niets hield mij meer tegen!

 

RESULTAAT

Ondanks mijn gezonde en actieve levensstijl merkte ik toch een groot verschil in energie levels. Ik was tijdens de kuur wel wat suffer en sliep veel overdag, misschien omdat ik door bleef sporten haha, maar vanaf de 5e dag merkte ik eindelijk waar Raaf het al die tijd over had. Ik had weer overal zin in, voelde mij zo licht als een veertje en sprong van A naar B. Lui zijn kon niet meer en ik zei ‘yes’ tegen alles. Dit was een goed happiness moment! Ook heb ik last van spastische darmen en kwamen de buikkrampen de laatste weken weer terug, deze zijn nu ook weggetrokken!

Ik ben nu twee weken verder, misschien al meer dan drie weken verder als ik dit heb gepost en voel mij nog steeds goed. Het klinkt misschien gek, maar deze 5 dagen hebben mij sterker gemaakt als persoon en bepaalde dingen laten inzien. Je kan niet altijd alles krijgen wat je wilt, en je moet je boosheid domineren en op zoek naar oplossingen waardoor het allemaal wat lichter en gemakkelijker wordt. Deze 6-daagse kuur heeft mij niet afgeschrokken van juice detoxen doch ik zal meer regelmatig een 3-daagse kuur doen om mijn lichaam rust te geven en weer bij te laten komen.

Recente blogs

Laat een reactie achter

0
webstation webdesign webdevelopmentwordpress webdevelopmentsapkuursapkuur