Zelf bezorgdatum kiezen
De meeste variatie in smoothies en sappen
Milieu verantwoordelijke fles
100% Troeploos

JUIZSpiration recepten IN THA HOOD

 In JUIZSPIRATION

Nieuw bij JUIZ~S: elke zondag vind je op de JUIZSpiration recepten pagina een healthy recept van Sylvia, eigenaresse van JUIZS Coldpressed en orthomoleculair voedingsadviseur. Makkelijk om te maken, dus ideaal voor een luie zondag of om snel te maken op de maandag, wanneer het toch altijd al zo druk is.

Ik probeer op de avonden dat mijn vriend niet thuis eet, altijd vegetarisch te eten. Hij is een echte meat-lover, dus met een vegetarisch maaltje maak ik hem niet heel erg blij. Zelf ben ik geen vegetariër, maar ben ik wel van mening dat elke dag vlees eten best pittig is voor je verteringsstelsel, dus probeer ik minimaal 2-3 dagen in de week vegetarisch te eten. Wist je dat paddenstoelen ideale vleesvervangers zijn? Ideaal dus voor een Meatless Monday! Qua structuur hebben ze iets vlezigs, waardoor je het stukje vlees op je bord nog minder mist.

Daarnaast brengen ze een scala aan voedingswaarden met zich mee. In onderstaand recept heb ik de portobello gebruikt. Een portobello is eigenlijk een reuze champignon en een belangrijke bron van vitamine B2, Vitamine B3, foliumzuur en van de mineralen kalium en fosfor. Daarnaast is de portobello rijk aan vezels en koper.

De portobello kan je heel makkelijk verwarmen in een oven op een voorverwarmde oven van 180 graden en dan 20 minuutjes om hem lekker warm en gaar te laten worden. Ik had – zoals gebruikelijk- iets meer haast en heb hem gewoon in de koekenpan gebakken en vervolgens met de deksel op de pan op laag vuur warm laten worden.

Ingrediënten

3 grote handen gemengde sla
1 portobello, schoongeborsteld
kiemen om te wokken (verkrijgbaar bij biologische supermarkten
1 verse vijg
50 gr verse geitenkaas
3-4 munt blaadjes
goede olijfolie
basalmico azijn
peper naar smaak

Hoe maak je het gerecht?

Verwarm de kokosolie in de pan en bak hierin de portobello voor tenminste 3 minuten en draai hem zo nu en dan om en om. Schuif de portobello voorzichtig aan één kant en wok de kiemen in het overige gedeelte van de pan voor 2-3 minuten. Draai het vuur laag, leg de portobello op de kiemen en zet een deksel op de pan zodat de portobello rustig kan nagaren.

Verdeel de verse sla op een bord en snijd de verse geitenkaas, verse munt en verse vijg in kleine stukjes. Pak de portobello uit de pan en vul de hoed met het geitenkaas-vijg-munt mengsel. Schep vervolgens de kiemen op het bord en maak een dressing van een mooie olijfolie met wat druppels basalmico azijn. Schenk de dressing over de kiemen salade en de portobello. Maak het gerecht af met wat verse peper. Super lekker en in no time klaar!

ENJOY!

Recente blogs

Laat een reactie achter

0
webstation webdesign webdevelopmentwordpress webdevelopmentvitamine C salade