Zelf bezorgdatum kiezen
De meeste variatie in smoothies en sappen
Milieu verantwoordelijke fles
100% Troeploos

JUIZ~Spiration recepten: Geroosterde paprika soep

 In JUIZSPIRATION

Nieuw bij JUIZ~S: elke zondag vind je op de Juizspiration blog pagina een healthy recept van Sylvia, eigenaresse van JUIZS Coldpressed en orthomoleculair voedingsadviseur. Lekkere recepten, makkelijk om te maken, dus ideaal voor een luie zondag of om snel te maken op de maandagavond, wanneer het toch altijd al zo druk is.

 

Ingrediënten (voor een flinke pan)

  • 4-5 rode paprika’s, ontzien van het hart en in 4 stukken gesneden
  • 2x biologische tomatenstukjes uit blik (400ml)
  • 2-3 sjalotjes, schoongemaakt in ringetjes gesneden
  • 1-2 knoflook teentjes in kleine plakjes gesneden
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • olijfolie om ovenschaal mee in te vetten
  • voor de garnering: peper en zout en wat verse basilicum blaadjes

Verder heb je nog nodig:

Oven, voorverwarmd op 185 graden
Blender die tegen warmte kan (anders moet je de geroosterde paprika even af te laten koelen)

 

 

 

 

 

Ik ben zelf gek op verse groentesoep! Zeker met dit koude weer. Groentesoep valt onder wat ze noemen nutrient-rich food: het is rijk aan vitaminen en mineralen, vult goed en is laag in calorieën. Do I need to say more? Het is de ideale manier om heel veel groente te eten zonder dat je het zelf eigenlijk in de gaten hebt. En het fijne van dit recept is dat het een heerlijke smaakvolle soep is, zonder toevoegingen als bijvoorbeeld een bijvoorbeeld een bouillon blokje wat vaak niet meer toevoegt dan alleen maar zout.

HOE MAAK JE HET?:

Heel simpel. Je maakt de paprika’s schoon en snijd ze in 4 grote stukken. De sjalotjes snijd je in ringetjes en de knoflook teentjes in dunne schijfjes. Je verwarmt je oven voor op 185 graden. Vet een ovenschaal in en leg daar de paprika, sjalotjes en knoflook in. Beetje husselen, oregano er over strooien en lekker de oven in voor 40 minuutjes. Af en toe een beetje de paprika omdraaien zodat ze niet te zwart worden (een geblakerd randje mag, je roostert de paprika’s tenslotte). Zodra de paprika’s mooi geroosterd zijn laat je ze een beetje afkoelen en doe je ze in een blender samen met de biologische tomatenstukjes. Even verwarmen in een pannetje, af kruiden met wat versgemalen peper (als je wilt een snufje zout) en je hebt een heerlijke verwarmende soep.

IETS ERBIJ? Maak crostini’s van een speltstokbroodje met hummus en wat kiemen of tomaat met verse basilicum

ENJOY!

 

Recommended Posts

Laat een reactie achter

0
webstation webdesign webdevelopmentwordpress webdevelopment