Zelf bezorgdatum kiezen
De meeste variatie in smoothies en sappen
Milieu verantwoordelijke fles
100% Troeploos

JUIZSpiration recepten FROZEN SMOOTHIE BOWL

 In JUIZSPIRATION

Nieuw bij JUIZ~S: elke zondag vind je op de JUIZSpiration recepten pagina een healthy recept van Sylvia, eigenaresse van JUIZS Coldpressed en orthomoleculair voedingsadviseur. Makkelijk om te maken, dus ideaal voor een luie zondag of om snel te maken op de maandag, wanneer het toch altijd al zo druk is.

 

Het is weer one of those days, ik heb al dagen lang flinke last van pijn in mijn keel. En mijn eerste neiging is om dan naar drop te grijpen omdat ik mezelf zielig vind en het dan soort van mag van mezelf, maar dan voel ik mij daarna weer zo schuldig. Wist je dat koud eten, zoals ijs, ook een verzachtende werking heeft als je last van je keel hebt? De vers ingevroren stukjes fruit die je momenteel bij elke supermarkt in het vriesvak kan vinden zijn dus ideaal voor een frozen smoothie bowl. En juist omdat ik net daarvoor 2 uur een pittige work-out had gegeven en mijn lijf schreeuwde om eiwitten, kwam ik op het idee van deze frozen post-workout smoothiebowl.

Eigenlijk ben ik zelf uit het oogpunt van een voedingsadviseur zijnde helemaal niet zo’n heel erg fan van een smoothie, zeker niet van de voorverpakte varianten. En niet omdat ik het niet lekker vind, maar vooral omdat mensen denken dat ze heel gezond bezig zijn maar ondertussen bijna net zoveel suiker wegtikken als bij de oh-zo-ongezond-betitelde milkshake. Ik was laatst in het voedselwaren laboratorium waar we altijd de voedingswaarden van onze sapjes testen en daar meten ze naast de PH-waarde van ons sap ook de BRIX-waarde. De BRIX-waarde meet de hoeveelheid suiker in het sap. De laborant vertelde mij dat de BRIX-waarde voor voorverpakte smoothies gemiddeld tussen de 20-25 ligt. Ter vergelijking: de BRIX-waarde van onze sapjes ligt tussen de 4-7. Een enorm verschil!

Als je dus toch graag zwicht voor smoothies en/of smoothiebowls, maak ze dan zelf. Zorg er voor dat de hoeveelheid groente minstens 2x zoveel is als de hoeveelheid fruit, dan houd je de BRIX-waarde (en dus de hoeveelheid fruitsuikers) toch een beetje beperkt. Verder is het ook een goed idee om een klein beetje ongebrande noten (niet te veel, want ook noten zijn erg calorierijk) bij je smoothie te nemen of als topping te gebruiken voor je smoothiebowl. De noten zullen namelijk de insuline piek die je van je smoothie krijgt af vlakken waardoor je minder last krijgt van heftige schommelingen in je bloedsuikerspiegel.

 

Ingrediënten (voor een flinke bowl)

3-4 grote handen verse spinazie
1 eetlepel bevroren (rood) fruit (ik was grieperig dus heb voor de anti-oxidanten voor cranberries gekozen
½ banaan
4 grote eetlepels biologische kwark
2 eetlepels ongezoete amandelmelk

Je kan de topping maken met ingrediënten die je lekker vindt. Ik heb hem gemaakt met walnoten, rauwe amandelen, granola en kokosnoot flakes.

Verder heb je nog nodig:
Blender die ook ijs kan shaken

HOE MAAK JE HET?:

Meng eerst het bevroren fruit met de amandelmelk en banaan. Voeg vervolgens de spinazieblaadjes en de kwark toe. Blend alles door elkaar en you are ready to fill your bowl! Versier je bowl met de verschillende toppings (ik vind in een rijtje altijd heel gezellig staan en…

ENJOY!

 

JUIZSPIRATION is het healthy foodblog van JUIZ~S Coldpressed. Bij JUIZ~S kan je boxen koudgeperste groentesapjes bestellen die gewoon elke dag als gezonde aanvulling op je levensstijl kan drinken. Ook hebben we verschillende detox pakketten. En voor iedereen wat wils: Zo hebben we de JUIZ~S ALL DAY (de hele dag op sapjes) de JUIZ~S TILL DINNER (overdag sapjes, ’s avonds maak je een vegetarische maaltijd uit het online receptenboekje klaar) en nu net nieuw de JUIZ~S WITH DINNER, overdag sapjes, ’s avonds krijg je een heerlijke vegetarische maaltijd bij je thuis bezorgd.

Check alle detox sapkuren op www.juizs.nl/detox-sapkuur/

Recommended Posts

Laat een reactie achter

0
webstation webdesign webdevelopmentwordpress webdevelopment