Zelf bezorgdatum kiezen
De meeste variatie in smoothies en sappen
Milieu verantwoordelijke fles
100% Troeploos

JUIZS Detox Sapkuur Review van FNF Health

 In Blog, Detox Diaries, Detox Sapkuur Ervaringen

Waarom ontgiften van je lichaam belangrijk is!

Je lijf moet weer even gereset worden. De verhuizing, feestdagen, een mini vakantie en her en der wat feestjes verwarren je eetpatroon. Je 80/20 regel is ver te zoeken en je komt moeilijk weer in het gareel. Je houdt ook gewoon zoveel van eten en als er iets lekkers voor je neus staat kan je het bijna nooit weerstaan.Tijd om het roer weer om te gooien. Diëten is niet aan mij besteed, ik houd dat niet vol. Een gezond eetpatroon wel, lekker lichte gerechten, afgewisseld met guilty pleasures. Het leven is te kort om niet te genieten. Maar goed, hoe vind je dan het balans tussen genieten en verantwoord eten en drinken? Dat is lastig. Maar wat nu veel gedaan wordt is het detoxen van je lijf. Nu denk je ‘oke, detoxen klinkt heel fancy’. Wees gerust – detoxen betekent niets meer dan ontgiften en het boekt wel degelijk resultaten. Je voelt je er beter van, je lichaam krijgt een reset en je darmflora wordt opgeschoond. Dus laten we er wat verder induiken en de voordelen en het doel van detoxen achterhalen.

Wat is een detox?

Een detox is dus bedoelt om je lijf te ontgiften, een soort van innerlijke reiniging. Tijdens de detox gebruik je gedurende een periode voeding die extra vitamines en mineralen bevat. Je eet en/of drinkt alleen producten die je lichaam helpen zichzelf te reinigen en die goed zijn voor de spijsvertering. Producten die slecht verteerbaar zijn zoals koemelk, vlees en suiker mag je tijdelijk niet nemen. Je kunt het op verschillende manieren doen, je kunt enkel sappen drinken, maar je kunt er ook voor kiezen om heel basic te eten, dus enkel groente en fruit i.c.m. de sappen. Een detox zorgt voor meer energie, een stralende huid, een licht gevoel en een betere concentratie.

Iedere dag een beetje giftiger

Oke, dus je eet iedere dag vrij gezond. Zelfs dan word je lichaam iedere dag een beetje giftiger. Alleen al doordat je iedere dag ademt en je stofwisseling afvalstoffen veroorzaakt.

Naast deze ‘basis’ afvalstoffen, hopen zich in jouw lichaam iedere dag afvalstoffen op van buitenaf. Hierbij kun je denken aan (onverteerde) etensresten, maar ook aan gifstoffen van bijvoorbeeld medicijnen of van emotionele stress (o.a. verdriet of boosheid). En luchtvervuiling & cosmetica.

Deze afvalstoffen hopen zich niet alleen op in je vetcellen en rondom je organen, maar ook (een groot deel ervan) in je darmen waar het soms echt jaren en jaren vast kan zitten. Sommige mensen dragen echt tientallen (vele) kilo’s aan afvalstoffen in de vorm van ‘oude zooi’ bij zich in hun lichaam!

Afvalstoffen die te lang in je lichaam blijven, veroorzaken rotting en daardoor een overmaat aan gassen en bacteriën. Uiteindelijk ontwikkelen deze samen een flora die overheerst wordt door rottingsbacteriën.

Hierdoor wordt je lichaam steeds giftiger. Je merkt dit aan energieverlies, een huid die er minder mooi uitziet, winderigheid, allergische reacties en een scala aan chronische aandoeningen dat zich uiteindelijk zal manifesteren.

Mucoïde plaque (woord dat veel weerstand heeft in de wetenschap – kan het beter “Vervuilde darmwand” noemen

Door de slijmachtige plaque-laag die al dit ‘interne afval’ vormt tegen de darmwand aan, worden de kleine ‘voelsprietjes’ die aan de darmwand zitten, vastgekleefd tegen de wand waardoor ze geen of minder voedingsstoffen meer op kunnen nemen en het lichaam heel langzaam uithongert. Je kan dan nog zo gezond eten en supplementeren, wanneer de darmwand vervuild is worden al die bouwstoffen niet opgenomen door het lichaam. Daar komt nog bij dat het stofwisselingsafval en gifstoffen die via de bloedbaan terugkomen steeds moeilijker afgevoerd en uitgescheiden kunnen worden.

Emoties wonen in je darmen

Naast het hoofdverwerkingssysteem voor onze voeding, zijn de darmen een belangrijke verzamelplaats voor emoties. Het is dan ook geen wonder dat emotionele stress zoals….

oud zeer uit het verleden(trauma’s) – stemmingswisselingen en boosheid – hartzeer – angst – dingen die dwarszitten – moeite hebben met loslaten – controle vast willen houden

hier vaak worden vastgehouden. Dit kan zijn door middel van lucht, maar ook in de vorm van verhardingen of verstoppingen waardoor je bijvoorbeeld maar minimaal naar de wc kunt of last hebt van chronische buikpijnen, krampen of harde buiken. Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar spastische darm en prikkelbare darmsyndroom. Stress blijkt een van de belangrijkste oorzaken voor deze aandoeningen te zijn.

Gezond eten heeft alleen zin als je lichaam voeding op kan nemen. Je kunt nog zo gezond eten en alle regels voor een goede gezondheid toepassen, op het moment dat jouw darmen de voeding niet goed kunnen opnemen gebeurt er vaak bitter weinig.

Een gezonde en schone darm is dan ook een basisvoorwaarde voor een gezond en goed functionerend lichaam. Maar ook voor een frisse en heldere geest. Geef je darmen daarom af en toe de kans om zich te ontlasten van alle letterlijke en figuurlijke ‘oude zooi’ die je er misschien wel jarenlang hebt verzameld.

Je voelt je hierdoor niet alleen kilo’s lichter, je wordt tevens beloond met een enorme hoeveelheid energie, een prachtige, stralende huid en een vermindering van een heel scala aan ongemakken!

De grote schoonmaak!

Goed, we hebben nu bepaald dat een grote schoonmaak op zijn tijd heel goed is voor je lichaam en geest. Maar hoe begin je dan met ontgiften?

Zoals je weet onderzoeken wij bij FNF Health altijd kwalitatief hoge producten die onze lezers kunnen helpen met hun problemen. In dit geval zijn wij opzoek gegaan naar een detox-programma wat goede resultaten levert op zeer korte termijn. Maak daarom kennis met Juizs!

Met de sapjes van Juizs kan jij vanuit het gemak van je eigen huis je immuunsysteem een opknapbeurt geven. Met slechts twee dagen sap vasten worden oude en beschadigde immuun cellen opgeruimd en nieuwe, gezondere geproduceerd.

Je ontgiftingsorganen (lever, nieren en darmen) kunnen even tot rust komen waardoor ze op volle kracht kunnen werken aan de opschoning van je lichaam.

Vervolgens krijg je door de sappen van Juizs alle benodigde antioxidanten en helende stoffen binnen. Deze worden direct opgenomen door je lichaam. Denk aan vitaminen, mineralen en plantenstoffen die de gedane schade aan je immuunsysteem herstellen. Wat hard nodig is, want met een sterk afweersysteem kan je het hoofd bieden aan bacteriën en virussen!

Kies op de website van Juizs uit de verschillende sapjes of beter nog; een detox kuur. Je hebt ze voor 3 dagen, 5 dagen en 6 dagen!

Heb je nog nooit een detox gedaan en vind je het best wel spannend? Heb je een erg actieve baan of sport je erg veel? Moet je om de 2-3 uur echt iets eten? Kies dan voor de  JUIZ~S TILL DINNER. Bij de TILL DINNER vervang je je ontbijt en lunch door sapjes maar mag je ’s avonds een lichte vegetarische maaltijd naar keuze. Bij JUIZ~S  een receptenboekje voor je ontwikkeld met een aantal lekkere recepten, maar natuurlijk mag je ook zelf iets klaar maken. Om je darmen rust te geven is vegetarisch wel het beste en zorg ervoor dat je detox haar effect houdt en houd je maaltijd onder de 600 Kcal.

Heb je wel eens eerder een detox gedaan? Kan je makkelijk een paar uur achter elkaar zonder te eten en wil je echt gaan voor een diepe reset? Kies dan voor een JUIZ~S ALL DAY. Bij de JUIZ~S ALL DAY vervang je namelijk al je maaltijden door sapjes en smoothies. En hoe langer je de detox doet, des te dieper zal de reset zijn.

De voordelen van een sapvasten nog eenmaal op een rij:

 • Je raakt afvalstoffen kwijt die zich langzaam in je lichaam ophopen
 • Je krijgt na de kuur meer energie
 • Je zult afvallen (hou dit vast, ook na de kuur)
 • Je krijgt een betere nachtrust
 • Je kunt er een mooiere huid van krijgen
 • En zeker niet onbelangrijk: je start vanaf nu met een gezonde leefstijl!

Met de sapjes word je lichaam grondig gereinigd van schadelijke bacteriën die daar soms al jarenlang voor veel lichamelijke problemen zorgen. Schone darmen zijn de start van een betere gezondheid en meer vitaliteit. En je hoeft er niet eens de deur meer voor uit. Bezoek de website voor meer informatie en probeer de kuur uit!

Tijdens een detoxkuur krijgt de darm rust doordat de spijsvertering op een heel laag pitje wordt gezet. Alle belastende voeding wordt vermeden en het lichaam wordt aan alle kanten geholpen om ‘grote schoonmaak’ te houden.

Detox: wat mag je wel en niet eten?

Eerst maar het slechte nieuws. Wat mag niet? Alle granen die gluten bevatten (en dat zijn er heel veel), suiker, zoetstoffen, toevoegingen zoals geur-, kleur-, en smaakstoffen (ook wel E-nummers), koemelkproducten, cafeïne, vlees, alcohol, witte rijst, pasta, aardappelen zonder schil, alle voorverpakte, bewerkte producten en sojaproducten.

Tips om zo min mogelijk ontgiftingsverschijnselen te ervaren:

 • Bereid je goed voor! Zorg dat je niet à la minute start met je kuur. Minstens een paar dagen van tevoren start je met afbouwen, menu’s maken en rustig boodschapjes doen. Geen stress, ook niet in je lijf!
 • Koud douchen stimuleert het afvoeren van afvalstoffen
 • Drink veel water of kruidenthee om het lichaam van gifstoffen te reinigen. Dit zal helpen de gifstoffen uit je systeem te spoelen en de ontgifting versnellen.
 • Denk bij kruidenthee bijvoorbeeld aan kamille of pepermunt (bestrijden voor maagklachten), zoethoutthee of kaneelthee (tegen zin in suiker) venkel tegen een opgeblazen gevoel.
 • Gebruik psylliumvezels voor extra vezels. Voeg een eetlepel psyllium toe aan je eten. Dit helpt overtollige vloeistof op te nemen, stimuleert je darmen en het afvoeren van afvalstoffen. Psyllium is goedkoop en verkrijgbaar bij de meeste reformwinkels.
 • Wees aardig voor jezelf, pak de rust die je nodig hebt. Als je je moe of slaperig voelt, luister dan naar je lijf. Ga slapen, ga mediteren, maak een ommetje of ga lekker naar de sauna.

Wil je ook een detox van JUIZ~S uitproberen? Bestel dan nu met 20% korting met kortingscode #fnfhealth  Is leven op alleen sapjes te zwaar voor jou? Geen nood, de korting is ook geldig op de losse sappen pakketten en shots pakketten. De kortingscode is  geldig t/m 31 Mei 2020 en niet geldig i.c.m. andere acties.

Deel je ervaring hieronder! Ik wens je alle kracht in je detox kuur en uiteindelijk veel genieten(genot) van het resultaat.

Groetje, Els 😊

Recente blogs

Laat een reactie achter

0
webstation webdesign webdevelopmentwordpress webdevelopmentFitgirl code detox