Zelf bezorgdatum kiezen
De meeste variatie in smoothies en sappen
Milieu verantwoordelijke fles
100% Troeploos

Januari Detox; een volledige reset in 6 dagen (loverdose.nl)

 In JUIZ~S in de media

Heerlijk die decembermaand; pepernoten waar je ook maar kijkt, chocolade in alle vormen, smaken en maten en dan heb ik het nog niet eens over de talloze etentje en recepties. Zo na Tweede Kerstdag voel ik me, als we ons te goed hebben gedaan aan de Christmas leftovers, meestal Mega Mandy. And not in a good way!

Vorig jaar keek ik al in één adem de documentaire ‘Fat, sick and nearly dead’ op Netflix uit en stofte ik m’n slowjuicer af. Kilo’s en kilo’s groenten en fruit gingen er doorheen en ik startte elke dag met een verse juice.

Ergens halverwege de zomer las ik een blog over de detoxkuur van JUIZS. Ik zocht al langer naar een detoxkuur en had de perfecte kuur nog niet gevonden tot ik de frisse en heldere site van Juizs las. Dat eigenaresse en orthomoleculair voedingsadviseur Sylvia oorspronkelijk uit mijn oude branche komt en hier uit is gestapt om haar droom te vervullen, gaf bij mij de doorslag. Ik houd van bedrijven waar krachtige vrouwen aan het roer staan. Ik verdiepte me in de verschillende detoxkuren die Juisz aanbiedt en besloot voor de zesdaagse All Day Detox te kiezen.

De juices zijn koud geperst en hebben veel meer vitaminen, mineralen en enzymen dan traditioneel sap dat geperst is met een sapcentrifuge. De sappen worden niet verhit, gepasteuriseerd, vermalen of gecentrifugeerd, maar enkel en alleen koud geperst. Hierdoor ontstaat er geen verhitting of oxidatie van de sappen en behouden ze alle goede voedingstoffen. Ze worden direct na het persen ingevroren en worden diepgevroren thuis geleverd. Per dag heb je in totaal vier verschillende Liquid Salads, twee Veggie Soups, een Detox-water en een nutmilk. Je hebt dus zeven ‘eet/drink’-momenten. Je zorgt dat je gedurende de hele dag je bloedsuikerspiegel op peil houdt; je wordt niet duizelig en het is heel goed vol te houden. De nutmilk in twee smaken is aan de detox toegevoegd om te zorgen dat je geen spierafbreuk krijgt.

 

 

Waarom een Detox?? De belangrijkste reden is dat ik na een ziekenhuisopname met operatie en heel veel medicijnen graag m’n lichaam helemaal reinig en reset. Ik vind een detox ook een geweldige manier om ‘clean’ aan een gezonder eetpatroon te beginnen. En laat dat nou voor januari weer op mijn lijstje met goede voornemens staan. En laat ik heel eerlijk zijn: minder kilo’s vind ik altijd interessant. Ik ben jaren geleden met Weight Watchers ruim 24 kilo kwijt geraakt en hoewel ik nooit meer zoveel ben aangekomen, weet ik op welk gewicht ik me het lekkerst voel. Nu zit ik daar niet ver vanaf en mag ik niet klagen, maar een mooi neveneffect is dat je ook wat kilo’s kwijtraakt.

Mijn Detoxweek?: Nadat de juices zijn geleverd lees ik de bijgeleverde informatie door en zet de sapjes voor de eerste dagen in de koelkast. Het duurt zeker 2 dagen voordat de juices zijn ontdooid dus daar moet je wel rekening mee houden. Ik ben op maandag begonnen omdat ik op m’n eten letten gedurende een drukke werkweek altijd makkelijker vind. Lunch voorbereiden, genoeg drinken, het schiet er nog al eens bij in. Doordat ik nu precies weet welke juice ik op welk moment moet innemen, scheelt het me een heleboel tijd in de supermarkt doelloos rondlopen om inspiratie te krijgen voor het avondeten.

De eerste dag gaat voorspoedig, ik vind de sapjes lekker en drink de aanbevolen twee liter water. Resultaat is wel dat ik om het half uur moet plassen. Aan het einde van de eerste dag heb ik hoofdpijn en ben ik een beetje chagrijnig. De hoofdpijn is normaal lees ik op de site van Juizs, dit zijn afvalstoffen die loskomen en je lichaam uitmoeten. Ik besluit op tijd m’n bed in te kruipen.

De dagen die daarop volgen vliegen voorbij en ik heb geen hoofdpijn meer. Ik heb totaal geen hongergevoel en voel me eigenlijk heel fit. Ik vind het nog steeds geweldig dat ik niet hoef na te denken over eten maar dat het voor me vast ligt. Zelfs tijdens het eten maken voor de kinderen heb ik geen enkel moment behoefte aan eten. Ik merk dat ik veel energie heb en wonder boven wonder ’s nachts ook lekkerder slaap. Slecht slapen is iets waar ik al heel lang mee zit en dat deze detox hier zo’n uitwerking op heeft vind ik bijzonder en zet me aan het denken. Ik wil na deze kuur meer plantaardig gaan eten om te zien of het slapen goed blijft gaan.

De laatste twee dagen van de detox ben ik volledig gewend aan het niet eten en hoewel ik af en toe wel droom van een rijstwafel met avocado, heb ik geen enkele dag een hongergevoel gehad. Wat je wel merkt is wat voor een sociale aangelegenheid eten eigenlijk is. Mijn collega’s vinden het niet gezellig dat ik niet mee ga lunchen en het afslaan van een stuk verjaardagstaart blijkt ook nog steeds not done. Ik laat de opmerkingen voor wat ze zijn want het weegt niet op tegen hoe goed ik me voel. Ik barst van de energie, heb een extreem platte buik (op zich logisch want er zit niks in) en merk aan m’n kleding dat er ook wat kilo’s af zijn.

Na de laatste dag te hebben gedaan besluit ik de volgende ochtend toch even op de weegschaal te gaan staan. Dit is op zich al een bijzondere ontwikkeling want ik heb de weegschaal afgezworen, maar voor dit blog ben ik voor de start erop gaan staan zodat ik ook iets over kilo’s kon melden. Ik ben blij verrast als ik -7 (!!!) kilo op de weegschaal zie. De truc gaat nu natuurlijk zijn om dit er niet als een jojo’er binnen zes dagen weer aan te eten. De detox heeft er voor gezorgd dat ik minder zin heb in zoet en goed nadenk wat ik in dat ‘schone’ lijf wil stoppen.

Twee weken na de detox eet ik minder brood, pasta en suikers. Ik drink nog steeds veel water en moet inmiddels ook minder naar de wc. M’n huid is opgeknapt en er is nog maar 1,2 kilo terug.

Kortom, ik kan iedereen de Juizs All Day Detox aanbevelen en zal zelf ook zeker proberen 1x per half jaar een detoxkuur te doen. Voor de mensen die dit wat heftig vinden is er ook een kuur tot het avondeten. Dan hou je je overdag aan de aanbevolen sapjes en kun je ‘s avonds evengoed een maaltijd nuttigen. Bovendien kun je kiezen voor 3, 5 of zoals ik, 6 dagen.

Met kortingscode #hello2016 krijg je nu 16% korting op je detox kuur. Voor meer informatie: www.juizs.nl. Dit artikel is overigens niet gesponsord; ik ben gewoon enorm enthousiast!

Recente blogs

Laat een reactie achter

0
webstation webdesign webdevelopmentwordpress webdevelopment