Zelf bezorgdatum kiezen
De meeste variatie in smoothies en sappen
Milieu verantwoordelijke fles
100% Troeploos

Intermittent Fasting & JUIZS detox: de ervaring van Sarah

 In Blog

Goedemorgen allemaal,

Eind oktober ben ik geopereerd waardoor ik een tijdje ‘uit de running’ was. Ik kon niet meer sporten, niet fietsen en ook wandelen heb ik niet heel veel meer gedaan. Je zou denken, als je niet kan bewegen, dan zorg je in ieder geval wel dat je gezond eet en goed voor jezelf zorgt, zeker na een operatie. Ik was van plan ontzettend gezond te eten, ook vanwege mijn herstel. Helaas werkte dit voor mij niet zo. Ik voelde me erg ellendig na de operatie en wist me geen raad met mezelf. Het gevolg daarvan was helaas…ongezond eten. Als een soort van ‘troost’. Heel slecht. Dit ging van kwaad tot erger en voelde me met de dag dikker en meer opgeblazen. Ik probeerde me wel aan mijn eetraam te houden van 12.00u tot 18.00u, maar ook werd mijn eetraam steeds langer. Ik kon de draad maar niet oppakken. Ik besloot er, hoe cliché ook, er op 1 januari weer tegenaan te gaan. Dat geeft me altijd wel nieuwe energie. Nieuw jaar, nieuwe ronden, nieuwe kansen. Vol goede moed ging er tegenaan, maar het ging nog steeds niet zoals ik wilde. Ik baalde zo enorm. Vorig jaar rond deze tijd deed ik lange vasts, at ik zo clean mogelijk, bewoog ik de hele dag en voelde ik me fantastisch! Waarom kan ik dit niet gewoon weer oppakken? Alles valt en staat natuurlijk met je mindset. Ik krijg het niet 100% op orde en het is een dagelijkse struggle. Ik ben het gewoon een beetje kwijt…er zijn teveel slechte gewoontes ingeslopen en die wil ik weer kwijt.

Ik sprong dan ook echt een gat in de lucht toen ik van Juiz~s een mailtje kreeg dat ik van hen een 3-daagse sapkuur mocht uittesten en reviewen. Blijer kon je me op dat moment niet maken, want dat was precies wat ik nodig had! Ik mocht kiezen tussen een 3-daagse ‘till dinner’ kuur of een ‘all day’. Ik koos zonder twijfel voor de ‘all day’, de diepe reset. Kom maar op. Ik ga all te way! Ik kon echt niet wachten en besloot me in te lezen om de website van Juiz~s en de voorpret was begonnen. Raw en koudgeperst: dus alle vitaminen, enzymen en mineralen blijven in het sap. Hierdoor vullen de sappen niet alleen, maar voeden ze ook je cellen en zal je minder snel naar die zak snoep of andere vorm van suiker grijpen. Daarnaast 100% troeploos, 70% groenten in een flesje, 1 – 1,5 kilo versgeperste groenten drinken…Dat klinkt als muziek in de oren, want eerlijk gezegd ben ik niet de allerbeste groenteneter.
Ik maak zelf ook regelmatig sapjes, want ik heb een hele mooie juicer van Versapers, maar ik kan niet ontkennen dat ik het minder vaak doen dan ik zou willen, want het schoonmaken van het apparaat is best een klusje. Heel fijn dat ik dus alleen maar het dopje van de fles hoef te draaien.

Ik koos een bezorgdatum en ik werd per e-mail en sms goed op de hoogte gehouden van de bezorging, zodat ik precies wist wanneer ze zouden komen. Ideaal, want je hoeft geen uren ervoor thuis te blijven. Er werd een hele grote doos bezorgd met daarin 15 kleurrijke flesjes en 3 zakjes met nootjes. Daarnaast zat er een boekje bij met op-en afbouw tips en een boekje met dag voor dag instructies. Alle sapjes zijn bevroren en je kan ze nog een hele tijd in de vriezer bewaren. Ik besloot de sapjes voor dag 1 uit de vriezer te halen en te laten ontdooien in de koelkast. Tip: Haal ze er op tijd uit, want het ontdooit niet erg snel.

Ik doe dit niet om kilo’s te verliezen, maar vooral om weer even de juiste instelling, bewustwording en wilskracht terug te krijgen. Oftewel..de ‘juiste’ mindset. Ik voel me nu te vaak afhankelijk van eten. En dit wil ik niet meer. Toch heb ik me wel even gewogen vanochtend, zodat ik wel kan zien hoeveel ik verlies na 3 dagen sapkuur. Dat vind ik wel leuk! 
Ik zal per dag 4 sapjes en 1 infusion water drinken. Daarbij zal 1 zakje nootjes eten. Ik doe dit tussen 11.00u en 17.00u, zodat ik ook lekker blijf vasten.
Vandaag is mijn eerste dagje en ik neem zometeen mijn eerste sapje. Ik zal elke dag even verslag doen!

Ben je benieuwd geworden en wil jij dat ook proberen? Dan kan je op https://www.juizs.nl/ met de kortingscode #detoxwithjuizs een sapkuur bestellen met 20% korting. Mocht je dit doen, dan ben ik natuurlijk wel erg benieuwd naar je ervaring. Even ter verduidelijking: ik krijg hier niet voor betaald en ontvang ook niets als jullie iets bestellen.

Afbouwen
Voordat je aan de sapkuur begint, is het aan te raden om af te bouwen. Door de laatste dagen voordat je aan je detox begint al clean te eten, heb je je lichaam al een beetje voorbereid op wat er komen gaat. Dat maakt de overgang naar je detox minder heftig dan wanneer je opeens switcht naar alleen maar sapjes drinken. Dit betekent dat je 3 dagen voordat je aan de kuur begint geen alcohol drinkt, geen vlees eet, zuivel en witte koolhydraten laat staan. Ook wordt aangeraden om alvast te minderen met cafeine. Lastig voor mij, want helaas is de verkeerde gewoont om dagelijks Cola Zero te drinken er weer ingeslopen. Ook heb ik het vlees niet volledig laten staan.

Dag 1 van de sapkuur
It’s D-day! Ik begin de dag met een groot glaswater met wat citroensap en stap daarna op de fiets naar het werk. Nadat ik me door de sneeuw heen heb geploeterd en op het werk ben aangekomen, zet ik eerst mijn sapjes in de koelkast. Word helemaal blij van al die vrolijke kleurtjes. De vitaminen spatten er vanaf. Nog 3 uurtjes en dan mag ik mijn eerste sapje. Ik heb totaal geen hongergevoel, dus ik heb nog wel even geduld. Om 11.00u drink ik mijn eerste sapje, de Liquid Salad Spinach. Spinazie, appel en komkommer. Ik ben gewend om erg groene groentensapjes te drinken, dus deze gaat er prima in! Om 12.30u heb ik nog geen trek, maar drink ik toch mijn tweede sapje. Liquid Salad Beetroot-Acai. Ik bekijk de ingredienten en dat zijn rode biet, komkommer, Acai bes, blauwe bes en citroen. Klinkt heerlijk! Ik ben dol op rode biet, dus ik gok dat ik erg van dit sapje ga genieten. En dat doe ik! Zo ontzettend lekker! Ik kan hier nog wel twee liter van op. Jammer dat mijn flesje snel leeg is. Ik ga lekker wandelen in de pauze. Zo werkt dat voor mij…als ik goed eet (drink in dit geval), dan wil ik helemaal goed voor mezelf zorgen, dus een wandeling in de pauze hoort erbij. Zou ik dan toch weer in die positieve spiraal kunnen belanden?

Tijdens het werken drink ik af en toe een slokje van mijn infusion water met komkommer, basilicum en en limoen, afgewisseld met kruiden/groene thee. Hierdoor blijf ik lekker gehydrateerd en krijg ik eigenlijk geen trek. Om 15.30u vind ik het tijd voor mijn ‘middag’ dip sapje en dat is de Liquid Salad kale. Ik heb best trek! Weer een lekkere groene met boerenkool, komkommer, ananas, gember en limoen. 
Klein nadeel van deze sapkuur…ik moet zo ontzettend veel plassen. Wel goed, want zo loop ik ook wat vaker van mijn PC scherm weg. Als ik thuis kom kook ik voor mijn vriend en zoontje. Ik heb hier geen moeite mee. Ik geef mijn zoontje eten (moet wel even opletten, want hij stopt altijd hapjes eten in mijn mond), terwijl mijn vriend zijn bord eten opeet. Ik neem slokjes van mijn laatste sapje van de dag, de Liquid Salad Zucchini met courgette, andijvie, kiwi en komkommer.

Tot mijn blijdschap bedenk ik me dan ineens dat ik ook een klein zakje rauwe nootjes mag eten. Yay! Kan ik toch even ergens op kauwen vandaag, fijn. Om 17.00u sluit ik mijn eetraam en voel ik me psychisch heel erg sterk. Zie je wel..ik heb al dat (ongezonde) eten allemaal niet nodig. Ik kan best zonder een blikje Cola Zero en kauwgum kan ik ook prima laten staan. Ik ben blij! Ik heb een rustige avond op de planning en heb totaal geen trek. Uiteindelijk ben ik de hele avond druk met deze FB pagina en heb ik geen seconde tijd om uberhaupt aan eten te denken. Dag 1 zit er op. Ik controleer even of ik alle sapjes voor de volgende dag al in een tasje heb gedaan en tevreden en met een ‘helder’ gevoel ga ik naar bed.

Dag 2 van de sapkuur
Ok, dag 2! Ik begin de dag weer met een groot glas water en citroensap. Ik heb wel een beetje trek, maar dat wordt al minder na het glas water en ik weet dat ik over 4 uurtjes mijn eerste sapje mag drinken. Ook vandaag ben ik weer aan het werk en stal ik mijn sapjes (in de juiste volgorde) weer uit in de koelkast. Om 11.00u drink ik de Liquid Salid Basil. Niet mijn feest favoriete sapje, maar prima te drinken. Deze bevat komkommer, bleekselderij, appel en basilicum. Om 11.15u komt een collega langs met heerlijke gebakjes en ik kan niet ontkennen dat mijn speekselklieren daarvan aan het werk gaan. Maar natuurlijk sla ik deze af. Met moeite, dat wel. Om 12.00u heb ik eigenlijk wel weer trek en ik neem het Liquid Salad Beetroot Apple. Yes, bieten! Heer-lijk sapje! Jammer dat ik hem weer zo snel op heb. Ik heb geluk dat ik aan het werk ben, want anders had ik hem met mijn zoon moeten delen. Hij is 20 maanden en wordt hysterisch als hij een flesje sap ziet, vooral bieten (en spinazie)sap.

Ik ga lekker wandelen en voel me heerlijk rustig in mijn hoofd. Ik voel me niet afhankelijk van eten, ik hoef geen keuzes te maken wat ik wel en niet zal gaan eten. Echt..fijn! Ik heb alles onder controle. Moest de wandeling wel even versnellen halverwege, want mijn blaas stond weer op knappen. Rond 15.00u drink ik de Liquid Salad Carrot en dat is naast de sapjes met bieten ook een hele grote favoriet, want deze bevat gember en wortel en hier ben ik dol op en gebruik ik zelf ook altijd als ik sapjes maak. Naast wortel en gember bevat deze ook limoen en appel. Geweldige combinatie! Ook het flesje infusion water van vandaag met watermeloen, kokoswater, limoen en rozemarijn is fijn om bij te hand te hebben en af en toe te drinken. Na het werk kook ik wederom voor mijn zoontje en mijn vriend en het ruikt wel heel erg lekker! Ik drink snel mijn laatste sapje van de dag met spinazie, romaine sla, bleekselderij, komkommer, appel, gember en limoen. Zo he, een echte groene jongen dit! Ik mag er weer een klein zakje rauwe nootjes bij. Dit vind ik zo fijn, want ik mis het een beetje om eten in mijn mond te hebben en iets knapperigs te eten. Ik begin stiekem een beetje te fantaseren wat ik zaterdag voor het eerst zal gaan eten als de sapkuur voorbij is.

In de avond geef ik les in de sportschool. Ik was benieuwd hoe het me zou vergaan, want het vereist behoorlijk veel van mijn uithoudingsvermogen en kracht. Na een paar nummers merk ik al..ik ga veel te hard en ik krijg het zwaar. Mijn benen verzuren eerder, mijn schouders branden en ik ben behoorlijk buiten adem. Maar ik laat me niet kennen. Ik sta voor een fantastische enthousiaste groep! Na de les voel ik me voldaan, maar ook heel erg moe. Mijn benen voelen zwaar aan. Ik neem thuis een warme douche en ga op tijd naar bed. Ik voel me een beetje energieloos en heb het erg koud. Het is natuurlijk buiten ook wel koud, maar ik heb het, ondanks de douche, kouder dan normaal. Mijn nagels zijn ook een beetje paars.
Ik vind het wel erg fijn dat ik me niet zo opgeblazen voel en dat mijn buik niet zo bol staat.

Dag 3 van de sapkuur
Ook vandaag ben ik weer aan het werk. Zodra ik op het werk kom bedenk ik me ineens dat ik mijn glas water met citroen ben vergeten vanochtend, dus ik start de dag met een kop groene thee. Ik ben een beetje sloom en moe deze ochtend, terwijl ik prima heb geslapen. Ik merk nu wel dat ik wat energie mis. Mijn benen voelen zwaar. Ik heb niet perse trek, al heb ik wel zin om weer iets ‘echts’ te eten. Toen ik hier aan begon dacht ik, ik zou dit wel 5 of 7 dagen willen doen, maar ik denk dat drie dagen prima is. Wat ik vooral enorm fijn vind aan deze sapkuur is dat geen keuzes hoef te maken over wat en hoeveel ik eet, dat ik erg veel groenten binnen krijg, dat mijn buik behoorlijk plat begint te worden en dat ik me heel erg rustig en relaxed voel. Alsof ik alles onder controle heb. En dat was echt wat ik even nodig had.

 

Om 11.00u drink ik een sapje met courgette, andijvie, komkommer en kiwi. Niet veel later heb ik alweer trek en drink ik weer een mega lekker sapje met rode biet, acaibes, komkommer en bosbes. Echt een favoriet! Deze ga ik nog zeker vaak zelf maken. Ik blijf wel echt naar de wc lopen van al die komkommer. Heel gek, maar ik voel me heel erg ‘schoon’ ofzo. Lastig uit te leggen, maar is wel een heerlijk gevoel. Ik doe dit niet om kilo’s te verliezen, want ik weet dat het geen heel realistisch beeld geeft i.v.m veel vochtverlies, lege maag, lege darmen etc, maar toch ben ik benieuwd naar wat de weegschaal morgen zegt. Ik voel me letterlijk een stuk lichter. En dit gevoel wil ik vasthouden! Ook na de sapkuur. Net voordat ik klaar ben met werken en op de fiets stap drink ik de liquid salad carrot. Ook weer heerlijk. Ik hou van wortelsap. In de avond drink ik mijn allerlaatste, maar ook echt allerfavorietste sapje van de kuur en dat is de Liquid Salad Bell Peper, die mega lekker spicy is! Ik eet het zakje nootjes en de sapkuur zit er op. Althans…bijna, want ik mag pas over een uurtje of 16 weer wat eten. Ik duik alvast de keuken in om een salade met bietjes, feta, appel en rucolasalade klaar te maken voor de volgende dag. Ik doe er dan wat nootjes bij. Lijkt me een prima maaltijd om mijn lichaam weer mee op te starten, want na deze kuur moet je ook weer rustig opbouwen.

De dag na de sapkuur
Vandaag mag ik mijn kaken weer laten bewegen, hallelujaaa! Zodra de klok 12.00u slaat ren ik naar de koelkast voor mijn salade. Ik merk wel dat mijn darmen meteen aan de gang gaan. Oh ja, de weegschaal gaf vanochtend aan dat ik 2,3 kilo minder weeg dan 3 dagen geleden, maar he, ik weet ook dat dit niet heel realistisch is. Maar dat maakt me niks uit, want ik voel me wel 10 kilo lichter. Ik voel me super relaxed en daar ben ik echt heel erg blij mee. De sapkuur is even doorzetten (vooral psyschisch), het is soms wat lastig in te plannen in je sociale leven en je kan er wat moe en futloos door worden (maar daar moet je even doorheen), maar verder kan ik alleen maar voordelen opnoemen. Het grootste voordeel is voor mij wel echt..rust in mijn hoofd. Ik durf het nog niet hardop te zeggen, maar ik denk dat ik toch echt in die positieve spiraal ben beland waar ik zo lang uit ben geweest. In september ga ik trouwen en ik denk dat ik kort daarvoor de kuur nog eens ga doen! Bedankt Juiz~s.

 

Recente blogs

Laat een reactie achter

0
webstation webdesign webdevelopmentwordpress webdevelopmentdarmen buikkurkuma