Zelf bezorgdatum kiezen
De meeste variatie in smoothies en sappen
Milieu verantwoordelijke fles
100% Troeploos

Hoe leef je gezond met een laag budget

 In Blog

Alles leuk en aardig met dat gezonde eten, maar dat is toch hartstikke duur? Voor veel mensen is dit een groot obstakel op het pad naar een gezonde leefstijl. Al die noten, lijnzaad, bijzondere ingrediënten en delicatessen… Je betaalt je er scheel aan. Toch kan het ook anders. Gezond leven met een laag budget is heel goed mogelijk, je moet alleen wel even weten hoe. Heb je zelf niet zo’n groot budget? In deze blog geven we jou een paar gouden handvatten voor gezond leven met een laag budget.

Laag budget? Ga voor peulvruchten!

Ga voor de peulvruchten! Peulvruchten zoals bonen, linzen en erwten zijn in de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Dat is maar goed ook want deze peulvruchten zijn ontzettend gezond en rijk aan eiwitten. Daarnaast zijn peulvruchten ook nog eens heel goedkoop. Als je de peulvruchten kant-en-klaar koopt zullen ze iets duurder uitvallen, maar wist je dat je ook gewoon gedroogde peulvruchten kan krijgen in de supermarkt? Deze moet je vaak wel eerst een dagje laten weken en daarna koken, maar stiekem zijn deze peulvruchten veel lekkerder dan die kant-en-klaar peulvruchten uit een potje.

Groente voor de beste prijs

Groenten, duur? Niet als je jouw groenten op de markt haalt. Op de markt vind je vaak diverse koopjes en de kwaliteit is meestal net zo goed als bij de bekende supermarkt. Je kan hier vele euro’s op besparen. Voor de mensen die in Den Haag en omgeving wonen raden we aan om eens een kijkje te nemen op de Haagse Markt. Hier kan je vaak al je boodschappen doen, maar dan voor de helft van de supermarktprijs. Ook op andere markten verspreid over het land kan je veel koopjes scoren. Jouw koelkast ligt binnenkort vol met verse groenten!

Ga voor vleesvervangers

Vlees en vleesvervangers, hoe vervang je die voor een variant die past binnen een laag budget? Eiwitten zijn belangrijk voor een goede gezondheid, maar eiwitbronnen zoals vlees, vis en vleesvervangers zijn vaak erg prijzig. Toch kan je ook prima aan je eiwitten komen met een laag budget. Tofu en tempé zijn vaak een stuk goedkoper en op internet vindt je diverse recepten om dit lekker klaar te maken. Een andere optie is het combineren van een graan met een peulvrucht. Op deze manier krijg je alle onmisbare eiwitten (essentiële aminozuren) binnen. Gouden combi’s zijn volkorenbrood met hummus en (zilvervlies)rijst met zwarte bonen.

Sport in de buitenlucht

Sporten? Ga lekker naar buiten! Een paar sportschoenen aan en je bent er klaar voor. Zoek op YouTube naar leuke sportoefeningen, trommel je vriend(inn)en op en maak er een gewoonte van om regelmatig samen te gaan sporten. Je vriend(inn)en zijn ook gelijk een goede stok achter de deur om te blijven sporten. Tussen de oefeningen door kan je lekker bijkletsen en ondertussen zetten jullie de verbrandingsmotor in je lichaam flink aan. Het beste van beiden!

Sportschool voor een prikkie

Ben je echt geen buitensporter? Er zijn tegenwoordig ook genoeg sportscholen waar je terecht kan met een laag budget. Voor amper 10 euro per maand kan je daar al onbeperkt sporten. Wil je wat meer begeleiding bij de oefeningen? Kijk eens rond in je eigen netwerk, er is vast wel een fitgirl/fitguy onder je vrienden die een paar keer met je mee wilt om je te helpen met het bedenken en uitvoeren van leuke sportoefeningen. Voor je het weet ben je zelf een pro in de sportschool.

Ook al wordt gezond leven met de huidige gezondheidstrend vaak duur gemaakt, het hoeft helemaal niet duur te zijn. Deze tips laten zien dat je ook prima gezond kan leven met een laag budget. Wat zijn jouw ervaringen? Heb jij nog andere tips? Deel ze met ons en anderen op Facebook en Instagram!

Recente blogs

Laat een reactie achter

0
webstation webdesign webdevelopmentwordpress webdevelopmentsapkuurgroentesap