Zelf bezorgdatum kiezen
De meeste variatie in smoothies en sappen
Milieu verantwoordelijke fles
100% Troeploos

Het geheim van gezonde en fitte mensen

 In Blog

Gezond leven. Voor sommige mensen lijkt het leuk en makkelijk, terwijl het voor andere mensen een oneindig gevecht is. Waar de ene persoon fluitend iedere dag naar de sportschool gaat, moet iemand anders zich er een paar keer per week naartoe slepen. Hoe komt het toch dat gezond leven voor sommige mensen zo makkelijk lijkt te zijn? Wat is het geheim van fitte mensen?

Ze hebben gezonde gewoontes ingebouwd in hun dagelijks leven

Wij mensen zijn gewoontedieren, we doen het goed op vaste routines. Natuurlijk niet in ieder aspect van ons leven, maar als het op gezondheid aankomt, kunnen we wel wat routine gebruiken. Die ene gezonde gewoonte wordt dan net zoiets als tanden poetsen; je doet het gewoon.

Maar hoe bouw je die gezonde gewoontes in? Eerder hebben we hier al een blog over gepubliceerd, maar terugkomend op het geheim van deze gezonde mensen, hebben we nog een gouden tip. Leg jouw dagindeling eerst eens onder een vergrootglas. Wat zijn handige momenten voor jou om dat kwartiertje yoga in te bouwen of je gezonde ontbijtje klaar te maken? Begin met het inbouwen van één gewoonte per keer. Zodra deze gewoonte net zo normaal voelt als tanden poetsen, voeg je een nieuwe gezonde gewoonte toe aan je routine.

Ze zien het belang van zelfzorg in

Zelfzorg betekent dat je af en toe even lekker op de bank ploft met een stuk chocolade en een goede kop thee, maar zelfzorg betekent ook dat je genoeg groenten en fruit eet en voldoende slaap krijgt. Het komt allemaal neer op zelfliefde. Van jezelf houden betekent dat je jezelf regelmatig verwent, maar het betekent ook dat je het belangrijk vindt om goed voor jezelf, en dus voor je lichaam, te zorgen. En het is toch eigenlijk ook veel prettiger om je energiek te voelen?

Ze vinden het leuk!

Gewoontes inbouwen en zelfzorg belangrijk vinden zijn twee geheimen van fitte mensen, maar het grootste geheim van fitte mensen is dat ze het leuk vinden om gezond te leven. Maar als je dit zelf niet zo ervaart, hoe kan je gezond leven dan toch wel leuk gaan vinden? Dat vergt wat onderzoek. Misschien is de sportschool helemaal niet de plek voor jou om te gaan sporten en vind je yoga of boksen veel leuker om te doen. Of misschien heb je dat heerlijke, gezonde havermoutontbijtje nog niet ontdekt en blijkt dit voor jou een feestmaaltje te zijn.

De enige manier om erachter te komen wat jij leuk vindt, is door te gaan onderzoeken en nieuwe dingen te proberen. Dit geldt voor het inbouwen van die gezonde gewoontes, maar het geldt ook zeker voor het ontdekken van dingen die jij leuk vindt. Het is belangrijk om dit stap voor stap te doen en jezelf de tijd te gunnen om te ontdekken wat jij leuk vindt. Misschien vindt je boksen wel leuk voor een paar keer, maar ontdek je na een maand dat het toch niet helemaal jouw ding is. Dan is het ook prima om weer verder op onderzoek uit te gaan en boksen van je experimentenlijstje weg te strepen. Zie het ontwikkelen van jouw persoonlijke fitte leefstijl als een leuke ontdekkingstocht en misschien hoor jij over een jaar ook bij die fitte mensen van wie je nu nog vol verbazing afvraagt hoe ze het toch vol blijven houden. Zet β€˜m op!

Recommended Posts

Laat een reactie achter

0
webstation webdesign webdevelopmentwordpress webdevelopmentpcosgember