Zelf bezorgdatum kiezen
De meeste variatie in smoothies en sappen
Milieu verantwoordelijke fles
100% Troeploos

Gezonde gewoontes, hoe houd je ze vol?

 In Blog

De donkerste maanden van het jaar zijn aangebroken. In deze maanden is het niet altijd even makkelijk om vast te blijven houden aan de gezonde gewoontes die je voor jezelf gecreëerd hebt. Gelukkig zijn er strategieën die je hier goed bij kunnen helpen, we got your back!

Wees lief voor jezelf

Lief zijn voor jezelf betekent niet dat je iedere dag op de bank crasht met een dekentje, een reep chocolade en een grote pot thee. Het betekent ook dat je lief bent voor je lichaam en het, naast ontspanningsmomenten, gezonde voeding en regelmatig beweging gunt. Dus heb je niet zoveel zin om te gaan sporten? Bedenk je dan dat je met sporten iets goeds doet voor je lichaam. Maak van je lichaam jouw tempel, zorg goed voor jezelf.

Eet met de seizoenen

In de winter heb je misschien niet zoveel trek in een gezonde, lichte salade, maar er zijn genoeg andere manieren om veel groenten binnen te krijgen. Kies voor een lekkere, spicy curry met pompoen en pastinaak of voor een rijk gevulde maaltijdsoep. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van lekkere, voedzame en warme wintergerechten. En wat dacht je van de oer-Hollandse stamppot boerenkool? Daarnaast kan je het ook makkelijker maken voor jezelf door dagelijks een JUIZ~S te nemen, zo krijg je dagelijks nog meer vitamines en mineralen binnen!

Maak jouw motivatie concreet

Wat motiveert jou om te blijven kiezen voor gezonde gewoontes? Zorg dat je dit helder hebt voor jezelf. Als je weet waar je het allemaal voor doet, dan is het veel makkelijker om er helemaal voor te gaan. Is het omdat je weer in dat mooie jurkje wilt passen? Probeer wekelijks het jurkje aan en kijk of het alweer past. Wil je een bepaald fitnessdoel bereiken? Zorg dat je jouw progressie bijhoudt in een boekje, zodat je weet of je op het juiste pad bent. Wil je je gewoon gezond voelen? Vraag dan dagelijks even aan jezelf hoe fit jij je voelt op een schaal van 1 tot 10. Probeer het concreet te maken voor jezelf en zorg dat je een goed gevoel krijgt bij het doel dat je gesteld hebt. Een bepaald cijfertje op de weegschaal bereiken is misschien concreet, maar emotioneel gezien heeft het passen van dat ene leuke jurkje dat je weer aan wilt kunnen veel meer effect.

Heb jij al een health buddy?

Zoek in je netwerk een health buddy en motiveer elkaar om de juiste gezonde keuzes te maken! Door met elkaar je struggles en successen te delen, wordt het niet alleen een stuk leuker en gezelliger, maar is de kans ook veel groter dat je vast kan blijven houden aan jouw gezonde gewoontes en dat je jouw doelen gaat bereiken. Wanneer je jouw doelen en leefwijze helemaal voor jezelf houdt, is de kans veel groter dat je vroeg of laat opgeeft. Deel het met de wereld om je heen! Dit hoeft dus niet per se openlijk op Facebook of Instagram (mag wel natuurlijk!), maar kan ook gewoon door het te delen met één of een paar vriendinnen die zelf ook met gezondheid bezig zijn. Samen houden jullie elkaar gemotiveerd om gezonde gewoontes vast te blijven houden en jullie doelen te bereiken!

Recente blogs

Laat een reactie achter

0
webstation webdesign webdevelopmentwordpress webdevelopmentsappenkuurfanatiek vaan sporten