Zelf bezorgdatum kiezen
De meeste variatie in smoothies en sappen
Milieu verantwoordelijke fles
100% Troeploos

Floraa.nl Ik test: Juiz-s till dinner sapkuur!

 In Blog, Detox Diaries

Detoxen, daar houd ik van! Zoals veel van jullie weten hebben we dit jaar ons eigen 21 dagen detox e-book uitgegeven. Dit hebben we gedaan omdat we in deze moderne wereld niet meer voor 100% gezond kunnen leven. Via de buitenlucht, onze cosmetica, verwarmde voeding, verpakkingsmateriaal, schoonmaakmiddel, tandvullingen, medicijnen en meer krijgen we dagelijks veel afvalstoffen binnen. Afvalstoffen die ons lichaam niet kwijt kan en daarom worden opgeslagen in vetcellen. Omdat we vaak veel voedingsstoffen te kort komen, niet al te gezond leven en veel stress hebben komt ons lichaam alleen toe aan de primaire overlevingsprocessen. Het schoonmaken van ons lichaam is een secundair proces en dit wordt pas in gang gezet als ons lichaam even rust krijgt. Even geen zwaar verteerbare voeding, even geen stress, langer slapen, detoxen en andere gezonde gewoonten die voor zich spreken dragen hier aan bij. 

 

 

 

Ik kan wel zeggen dat ik een ervaren ‘detoxer’ ben, ik vast regelmatig, probeer verschillende detoxmanieren en help mijn lijf zo vaak mogelijk om de ontgifting te stimuleren. Dat kan bijvoorbeeld door in de sauna te gaan, lang in een warm bad te zitten en dan koud af te douchen, voetreflextherapie, massages, heel veel water drinken, gebruik maken van Keltisch zeezout, veel kruiden eten en ga zo maar door.

Naast de langdurige 21 dagen detox op onze site die is bedoeld om op een veilige manier diepgaand te reinigen ben ik fan van leuke detoxkuren, sapkuurtjes of korte vastenkuren waarmee je het lichaam een boost kunt geven. Je geeft hiermee je lichaam even de rust om juist die ‘secundaire’ processen in gang zetten. Helaas is er ontzettend veel troep op de markt, veel sapjes bevatten in verhouding veel te veel fruit. Dat belast de lever en kan het hele probleem juist verergeren. Gelukkig kwam er dit jaar een super leuk detox product op de markt: Juiz-s! Ik vermeld op floraa.nl alleen producten waar ik echt achter sta en die ik graag aanprijs aan jullie om ook te gebruiken. Hieronder dus wat meer informatie:)

Juiz-s is een concept met heerlijke maar zeer gezonde sapjes om 3, 5 of 6 dagen te drinken tot aan het diner of om zelfs de hele dag door te drinken. Deze sapjes zijn koudgeperst, bestaan voornamelijk uit groenten en kun je zien als liquid meal. (Vloeibare salades). Naast de ‘maaltijden’ drink je elke dag een fles detox water, dat is gefilterd water met bijvoorbeeld peterseliesap en grafefruit om de ontgifting van het lichaam te stimuleren. De liquid salads zijn gemakkelijk te verteren door het lichaam en stimuleren de organen om de ontgifting in gang te zetten. Detox water bevat de bestanddelen die nodig zijn om ervoor te zorgen dat we die afvalstoffen die vrij komen ook daadwerkelijk kunnen afvoeren. Ze zorgen er bijvoorbeeld voor dat we meer vocht verliezen. Om deze reden raad ik aan om ook lekker veel water te drinken tijdens het detoxen zodat het ‘vieze’ vocht vervangen kan worden door nieuw schoon water.

Ik heb de 3 daagse Juiz-s till dinner sapkuur geprobeerd. Ideaal met dit weer aangezien ik met deze hitte veel behoefte heb aan wat ‘frisser’ eten. Honger heb ik niet tussendoor maar dat komt denk ik omdat ik al wat langer gewend ben aan detoxen, vasten en sappen drinken. Ontzettend goed is dat de sapjes bevroren worden geleverd, dat is echt belangrijk want anders kun je beter zelf persen in verband met verlies van voedingsstoffen. Werkelijk overal is rekening mee gehouden, zelfs met het design van de flesjes, deze maken je vrolijk, hihi..?Voor degenen die minder ervaren zijn zal een kuurtje als volgt verlopen: de eerste dag zul je overdag wat trek hebben in vast voedsel. De tweede dag ben je al gewend en vanaf de derde dag zul je ook aan je energiepeil gaan merken dat het lichaam ineens energie over heeft doordat het niet bezig hoeft te zijn met het verteren van glutenrijke producten, vlees zuivel en ander zwaar vast voedsel.

Ik weet zeker dat ik de producten van Juiz-s vaker ga bestellen, vooral omdat het runnen van een website als deze zoveel tijd kost dat ik niet drie keer per dag zelf sapjes wil juicen of persen.

Recente blogs

Laat een reactie achter

0
webstation webdesign webdevelopmentwordpress webdevelopmentsapkuursapkuur