Zelf bezorgdatum kiezen
De meeste variatie in smoothies en sappen
Milieu verantwoordelijke fles
100% Troeploos

Drie tips voor het waarmaken van jouw goede voornemens

 In Blog

Heb je goede voornemens voor 2018 en wil je er alles aan doen om deze dit jaar te bereiken? Dan heb je inmiddels misschien al een vliegende start gemaakt en hoog ingezet. Natuurlijk is het goed om gemotiveerd te zijn, maar het is ook goed om voorbereid van start te gaan. “Voorbereiding is alles” is ook zeker van toepassing op goede voornemens. Maar hoe ben je goed voorbereid? Hoe zorg je ervoor dat dat je jouw goede voornemens dit jaar kan gaan waarmaken?

Maak niet alleen grote lange termijndoelen, maar maak ook kleine tussendoelen.

Zijn jouw goede voornemens dit jaar groots? Begin dan klein. Een drastische verandering in je leefstijl is moeilijker om vol te houden dan kleine, subtiele veranderingen. Al die kleine, subtiele veranderingen samen, maken aan het einde van het jaar een groot verschil. Wil je bijvoorbeeld aan het einde van het jaar 5 kilo zijn afgevallen? Begin dan met het eten van meer groenten en fruit of neem een JUIZ~S liquid salad in plaats van een ongezonde snack. Voelt deze stap na een aantal weken normaal? Kies dan bewust een volgende stap en bouw zo stap voor stap jouw gezonde gewoontes verder uit.

Vertel je omgeving over jouw goede voornemens

Werken aan jouw goede voornemens wordt een stuk leuker én makkelijker als je het met de wereld om je heen deelt. Vertel aan jouw vrienden, familie en collega’s waar je mee bezig bent en wissel tips, adviezen en recepten uit met de mensen in je omgeving die ook graag aan hun gezondheid willen werken. Door te delen waar je mee bezig bent, maak je het niet alleen makkelijker voor jezelf, maar je inspireert ook anderen om gezonder te gaan leven. Wie weet zet jij zelfs een nieuwe beweging in gang bij jou op de werkvloer en wordt de snoeppot ingewisseld voor een fruitmand!

Een ander voordeel van het delen van jouw goede voornemens met de mensen om je heen, is dat je op deze manier een vangnet creëert, een stok achter de deur. Heb je even een moeilijk moment? Schakel dan jouw vangnet in om te onderzoeken wat je tegenhoudt en hoe je hier een positieve draai aan kan geven, zodat je jouw doelen alsnog kan gaan bereiken. Waarschijnlijk zijn er meer mensen die zich herkennen in jouw struggles en door met elkaar tips en adviezen uit te wisselen, inspireren en motiveren jullie elkaar.

Mindless eating vs. mindful eating

In de Westerse maatschappij wordt vrijwel op iedere straathoek eten aangeboden. Ook zijn we vaak aan het eten terwijl we tegelijkertijd iets anders aan het doen zijn. Dit wordt ook wel mindless eating genoemd, wat eigenlijk betekent dat je zonder aandacht aan het eten bent. Het tegenovergestelde hiervan is mindful eating; met aandacht eten. Als je met aandacht eet, proef je jouw eten beter en voel je ook beter wanneer je vol zit.

Wist je dat je in een jaar tijd vijf kilo kan afvallen door slechts 100 calorieën per dag minder te eten? Dit staat gelijk aan slechts 3 blokjes chocolade en 2/3e blikje cola. Is één van jouw goede voornemens om vijf kilo te verliezen dit jaar? Kies dan niet voor een streng dieet, maar probeer mindful eating. Onderzoek of je kleine aanpassingen kan maken in je eetpatroon waardoor je net iets minder eet dan normaal. Dit kan zo simpel zijn als het verkleinen van je porties of door meer groenten aan je maaltijden toe te voegen, zodat je sneller vol zit en uiteindelijk minder calorieën eet.

Wees niet te hard voor jezelf, sta jezelf toe om ook af en toe wat te snoepen en daarvan te genieten. Kies voor een gezonde balans in plaats van een streng dieet. Zorg dat de aanpassingen die je in jouw voedingspatroon maakt goed bij je passen en voor je het weet zijn jouw goede voornemens voor dit jaar realiteit geworden.

Recente blogs

Laat een reactie achter

0
webstation webdesign webdevelopmentwordpress webdevelopmentfanatiek vaan sportennieuw jaar