Zelf bezorgdatum kiezen
De meeste variatie in smoothies en sappen
Milieu verantwoordelijke fles
100% Troeploos

Detoxen in het nieuwe jaar: de belangrijkste 3 WHY’s op een rij

 In Blog, High heels in de Sapfabriek

Sylvia is Orthomoleculair voedingsadviseur en Detox Consulente en eigenaresse van Juizs Coldpressed. In deze blog legt ze uit waarom Detoxen in het nieuwe jaar een goed idee is en wat er in je lichaam gebeurt als je besluit een paar dagen te gaan detoxen. 

Why 1: Kickstart 2016 (en nu écht)
Een nieuw jaar staat gelijk aan de welbekende goede voornemens: stoppen met roken, gezonder te gaan eten, meer bewegen. Elk jaar maken we ze weer en elk jaar zijn we ze halverwege januari alweer een beetje vergeten en vervallen we weer in oude gewoontes. Gewoontes doorbreken is moeilijk, zeker als je dit geleidelijk wilt doen. Voordat je het in de gaten hebt sluipt je oude eetpatroon er weer in. Een detox helpt je om gewoontes van snaaien en te snoepen  radicaal te doorbreken. Best pittig, maar wel het effectiefst. Denk maar aan mensen die willen stoppen met roken, de meest succesvolle pogingen zijn toch de mensen die in één keer stoppen. Met detoxen is het net zo alleen dan met eetgewoontes:  Je mag een aantal dagen helemaal niets (bij een volledige detox als de All Day) of alleen ‘S avonds (bij een milde detox als de JUIZ~S Till Dinner) eten, punt. In ons huidige voedsel zit in bijna alles suiker. Suiker maakt ons eten lekker zoet maar is ook vreselijk verslavend. Als je echt geen maaltijden kan overslaan en vaak last krijgt van signalen dat je echt nu MOET eten, kan dat heel goed betekenen dat je last hebt van een insuline resistentie.  (Schrik niet, de meeste mensen in Nederland hebben hier last van.) Doordat je door het regelmatig eten van suiker (en daarvoor hoeft je dus niet aan één stuk door voor te snoepen want in bijv brood en beleg, vis, vlees, pasta en rijst zitten ook veel suiker)  continue hoge suikerspiegels creëert, raakt je lichaam er verslaafd aan en gaat het op een gegeven moment zodra je bloedsuiker spiegel wat zakt om suikers schreeuwen. Een detox kuur helpt je om de insuline resistentie te doorbreken. De eerste dagen zijn het lastigste en het meest confronterend; je merkt dan eigenlijk pas hoe gewend je bent aan de mogelijkheid om altijd maar te kunnen eten als je lichaam dat wilt. Maar de resultaten zijn ook daar: het wordt veel makkelijker om na de detox wel dat koekje te laten staan. Je hebt die cravings niet meer nodig om je bloedsuikerspiegel onder controle te houden. En mentaal doet het ook iets met je: Je weet inmiddels dat je prima helemaal zonder kan.

Why 2: Getting rid of the toxins 
Detoxen is eigenlijk de Engelse term voor ontgiften, je gaat de afvalstoffen die in je lichaam opgeslagen zijn eens grondig opruimen. Je lichaam ontgift elke dag; dat gebeurt ‘s avonds als je ligt te slapen. Je lever is je allerbelangrijkste ontgiftingsorgaan daarnaast worden alle verteringsorganen ingezet om te ontgiften. Ontgiften is wel een secundair proces van je lichaam; verteren is nr 1. Pas als alles verteerd is, gaat je lichaam aan de slag met ontgiften. Nu krijgen we in onze huidige maatschappij zoveel gifstoffen binnen dat je ontgiftingsorganen het niet redden om alles tijdens die paar uurtjes dat je slaapt op te ruimen. Het gedeelte wat ze niet opgeruimd krijgen wordt opgeslagen op plekken waar het lichaam het minste last van heeft. Dat is in vetcellen (die vervolgens een functie hebben gekregen nl het opslaan van afvalstoffen en je dus ook niet meer kwijt raakt) en in wat ze noemen je losmazig bindweefsel. Je losmazig bindweefsel zit overal, onder je huid, tussen je organen maar ook in je cellen zelf, tussen de celwand en de celkern in. In je cel zorgt het losmazig bindweefsel voor transport van voedingsstoffen en zuurstof naar de celkern toe. Als deze vol zit met afvalstoffen, kan zuurstof en voedingsstoffen minder goed de celkern bereiken. Met een detox ruim je de opgeslagen afvalstoffen op. Voedingsstoffen en zuurstof kunnen weer makkelijker de celkern bereiken. Resultaten van een detox zijn daarom ook dat je meer energie krijgt, een stralende huid krijgt en haar en nagels opknappen. Puur alleen vanwege het feit dat je cellen beter gevoed worden.

Why 3: een plattere buik, ja écht 
Je darmen worden ook wel je tweede brein genoemd. Ze geven ons heel veel informatie maar daarnaast zijn ze omdat ze in 1-op-1 in contact staan met alles wat we eten heel gevoelig voor inflammaties. Inflammaties zijn kleine ontstekingen. In het dagelijkse leven merk je er misschien niet zo heel veel van behalve misschien een opgeblazen gevoel na het eten, maar dat betekent niet dat ze er niet zijn. Inflammaties zijn ook ophopingen van afvalstoffen. Tijdens een detox ruim je ook deze ophopingen van afvalstoffen op. Een plattere buik is vervolgens het resultaat puur door het opruimen van deze ontstekingen.

Wil jij 2016 echt healthy beginnen? 
Bestel dan nu een detox sapkuur van Juizs Coldpressed op www.juizs.nl Met de kortingscode #hello2016 krijg je 16% korting op alles (m.u.v. de shotjes) je kan al een detox sapkuur doen vanaf 3 dagen en zelf kiezen of je voor All the way gaat met de Juizs All Day of voor de mildere variant kiest (Juizs Till Dinner)

Heb je na het lezen van deze blog toch nog vragen? Mail ons op info@juizs.nl

Recente blogs

Laat een reactie achter

0
webstation webdesign webdevelopmentwordpress webdevelopmentsapkuur