Zelf bezorgdatum kiezen
De meeste variatie in smoothies en sappen
Milieu verantwoordelijke fles
100% Troeploos

Dag 3: LikesbyLotte

 In Blog

Super leuke Blog van LikesbyLotte
http://likesbylotte.com/general/ sapkuur-dag3/
En daar hoort natuurlijk een happy high school jump bij! Want wat mogen we trots op onszelf zijn dat we het gehaald hebben. Dit ging zo buiten al onze grenzen van kunnen, discipline en wilskracht. Eten was ons leven, dat is het nog steeds, maar het feit dat we dit redden geeft aan dat het iedereen dit kan.

De laatste dag stond eigen voornamelijk in het teken van het gevoel dat je weet dat het einde nadert. Enerzijds energie en gevoel dat we die laatste ook nog wel even ‘makkelijk’ doen. De ochtend ging simpel en bijna eenvoudig snel voorbij – tot het gat kwam tussen de lunchsap en de middagsap. Toen speelde de honger weer op en daarmee het opnoemen van lange lijstjes eten wat we allemaal gaan nuttigen straks. Chips, ja! Guacamole, JA! Carpaccio bij Loetje, DUBBEL JA!

Na het werk besluit ik mezelf te laten masseren als laatste detox en extra push om het bloed nog even goed te laten doorstromen voordat ik morgenochtend weer solid voedsel mag eten. Eenmaal thuis drink ik mijn avondeten en gooi ik de notenmelk in de prullenbak. Sorry, not sorry! Die trek ik nu echt niet meer. Tijd voor mijn eitje, yes yes yes! En dan, Oh… My… God!!! Wat was dat lekker! Wat heb ik eten gemist! Morgenochtend staat de soja yoghurt voor me klaar met verse smoothie aardbei en banaan. Toch nog een kleine torture op het einde om dat voor jezelf te maken op de laatste avond, net zoals de salade die ik met de lunch mag eten. Feta, rode ui, komkommer, linzen, avocado…

Terugkijkend op de Juizs sapkuur kunnen we beiden concluderen dat het een rollercoaster ride was aan emoties; boosheid, stemmingswisselingen, chagrijnig, intens vrolijk! Daarnaast vroegen we ook het nodige van ons lichaam; honger, honger, honger, honger! Maar natuurlijk ook moeheid, buikpijn, hoofdpijn en natuurlijk HONGER! Toch was het een ander soort honger, dat gevoel dat er iets mist in je maag maar niet perse het seintje dat je krijgt dat je echt moet eten omdat je anders omvalt. De sappen zorgden voor genoeg energie om prima naar je werk te kunnen en de dag door te komen. Idealiter doe je het zelfs tijdens je werk en niet in het weekend, want thuis (‘s avonds dus) draai je volledig door met de behoefte naar de snoeplade te lopen.

Hierbij vatten we nog even wat tips voor je samen om de dagen door te komen:

Blijf drinken; water zorgt voor een volle(re) buik – klotsend maar wel voller
Gooi een schijfje citroen in je water om het minder saai te maken
Haal geen snoepgoed in huis als je gaat detoxen; dan kom je ook niet in de verleiding
Ben je toch iets vergeten dat je nodig hebt tijdens of net na je detox? Zoals Himalaya zout, citroentjes of gember in de thee? Vraag je vriendlief of roommate dit voor je mee te nemen van de supermarkt. Zelf gaan is marteling!
Ga op tijd naar je bed! Je lichaam zegt dat je TV wilt kijken omdat dat nog het enige leuke lijkt in je leven op dit moment, maar ga slapen want in de ochtend voelt alles als steen.
Maak een wandeling als manlief of roommates gaan koken en eten; again, marteling is nergens voor nodig!
Maak die wandeling ook tijdens de lunch, ook omdat het je gewoon verfrist en de hoofdpijn iets vermindert
Vermijd fietsroutes met eettentjes of terrassen – je wilt niet dat je mascara uitloopt van het janken!
Omring je door mensen die lief voor je zijn en je niet pesten.
Met een special thanks richting (1) onze vriendjes die ons steunden, niet zeurden, snackend gedrag op een andere locatie deden als naast je op de bank, schattige tekeningen en briefjes voor ons achterlieten en ons toppers noemden. En (2) onze collega’s die steeds lief vroegen of we het nog volhielden, snacks hier en daar in de keuken aten i.p.v. achter hun bureau naast ons en lief onze foto’s maakten voor op mijn blog. Nog zo’n cool voorbeeld was collega Pauline die vandaag zou trakteren maar besloot dit maandag pas te doen om ons te ontzien! God bless all of them!

Nu gaan we lekker slapen en dromen over ons ontbijtje morgenochtend en zijn we benieuwd of we nog lekker lang zonder suiker kunnen! Let’s hope so, maar waarschijnlijk niet! ?

Recente blogs

Laat een reactie achter

0
webstation webdesign webdevelopmentwordpress webdevelopmentsapkuursapkuur